Karriere for HF-studenter

Kunst og kultur

Illustrasjonsfoto bransje: Kunst og kultur. Foto: Victor Kleive

Engasjeres du av å formidle budskap og følelser til publikum? Er du utdannet musiker? Eller ønsker du en administrativ karriere innen kulturfag? I bransjen for kunst og kultur finner du HF-kandidater som trekkes mot kreative, estetiske og artistiske arbeidsoppgaver.  

I bransjen for kunst og kultur har du muligheten til å kun jobbe med kreative og nyskapende arbeidsoppgaver, eller slike oppgaver i kombinasjon med for eksempel formidlings- og administrasjonsoppgaver.

Arbeidsoppgavene er varierende, alt etter hva interesseområdet ditt er. Om du ønsker å arbeide som utøvende kunstner er arbeidsoppgavene dine hovedsakelig kreative og praktiske. Om du ønsker å kombinere interessen din for kunst og det kreative med formidling og saksbehandlingsoppgaver, kan du arbeide som kommunikasjonsrådgiver, saksbehandler eller rådgiver. 

HF-kandidater i denne bransjen jobber på veldig ulike arbeidsplasser. Utøvende kunstnere jobber for eksempel i teatre eller hos symfoniorkestre, mens de som jobber med mer administrative oppgaver jobber i ulike kunst- og kulturinstitusjoner.

Mange i denne bransjen velger også å jobbe som freelancere, starte sin egen bedrift og blir selvstendig næringsdrivende.

Fri, 14 Jul 2017 22:54:33 +0200

Møt tidligere studenter i bransjen

Silje Marie Bugjerde Bagge har master i utøvende musikk, og jobber som kulturskolelærer og freelance musiker hos blant annet TrondheimSolistene. Møt henne og andre tidligere studenter som jobber innen kunst og kultur.

Silje Marie Bugjerde Bagge

Møt arbeidsgiverne

Hva ser arbeidsgivere etter når de ansetter folk, og hva er deres tips til deg som skal ut å søke jobb?

Møt arbeidsgivere fra ulike bransjer og sektorer.
 

Arbeidsgivere - bildercollage av ulike mennesker.