Forside

Klarinettist spiller
Foto: Juliane Schütz/NTNU

Utøvende musikk - klassisk og kirkemusikk

Musikk, utøvende - bachelorstudium (4-årig)

Autofacts portlet

 • Bachelor
  Fulltid, 4 år
 • Studiested
  Trondheim
 • Opptakskrav
 • Studieplasser
 • Språk
  Norsk
 • Søknadsfrist
  15. desember

 

Introtekst om studiet

Bachelorprogrammet i utøvende musikk gir deg muligheten til å utvikle musikalske ferdigheter til et profesjonelt nivå, blant annet gjennom målrettet arbeid på hovedinstrument, i møte med etablerte musikere og gjennom utviklingen av et personlig kunstnerisk uttrykk og god formidlingsevne.

Toggler

NTNU institutt tilbyr 4-årig bachelor i klassisk og kirkemusikk.

Les mer om læringsmålene

Behovet for musikkfaglig utdannet personell er stort, både i skoleverket, i fritidsmusikklivet og i offentlig og privat musikkliv. Det finnes et rikt utvalg av jobbmuligheter etter endt utdanning. Eksempler på yrker er orkestermusiker, frilansmusiker, organist/ kirkemusiker, landsdelsmusiker, militærmusiker, distriktsmusiker, musikk- og kulturskolelærer, dirigent/instruktør i fritidsmusikklivet og musikklærer i grunnskole/ videregående skole.

Les mer om jobbmulighetene

Et tett og sammensveiset miljø er både naturlig og nødvendig ved utøvende musikk. Mye av undervisningen er prosjektbasert. Utdanningen holder til i Olavskvartalet midt i Trondheim sentrum, og det er kort vei til et yrende konsertliv, både i selve Olavskvartalet, i Dokkhuset på Nedre Elvehavn og ved andre musikkscener i byen.

Les mer om studiemiljøet

Bachelorprogrammet i utøvende musikk er en fireårig utdanning for studieretningen i klassisk, og består av 240 studiepoeng (sp).

Les mer om studiets oppbygning

Opptak til bachelorprogram utøvende musikk forutsetter gode ferdigheter på hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter i klaverspill. Det forutsettes dessuten grunnleggende ferdigheter i musikkteori, musikkhistorie og gehør.

Les mer om opptak og opptakskrav her

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, men svarer også gjerne på spørsmål om studietilbudene fra andre. En del studieveiledning foregår på e-post, men dersom det er behov for å møtes bør det avtales tid.

Kontakt og veiledning