Drama og teater - bachelorstudium
Drama og teater
Bachelorprogram 3-årig, Trondheim
- BachelorFulltid, 3 år
- Studiested
Trondheim
- Opptakskrav Se opptak
- Studieplasser 30
- SpråkNorsk
- Søknadsfrist15. april
All verden er en scene – studer drama og teater
Er du kreativ og interessert i hvordan man skaper en bærekraftig forestilling både på og bak en scene? Lurer du på hvordan teatret har utviklet seg gjennom tiden og i dag brukes i skolen, fengsler, museer og i helse- og sosialt arbeid? Studiet er midt i blinken for deg som vil utforske drama og teaters relevans i dag!
En bachelor i drama og teater gir et bredt grunnlag for forståelse av både scenekunst, kunstpedagogikk og samfunnsforhold. Gjennom praktisk-teoretisk arbeid øver du opp både analytiske og kreative ferdigheter og samarbeidsevner.
Du kan bli en del av et unikt og innovativt læringsmiljø i tett kontakt med scenekunstfeltet.
Du får innsikt i hvordan scenekunstfeltet har utviklet seg historisk og har dannet grunnlag for kunstneriske og pedagogiske praksiser i samtiden. Vi legger vekt på nyere dramaturgiske og interaktive former for drama og teater, dramapedagogikk og bærekraftig scenekunstproduksjon.
Du lærer om drama- og teaterfagets plass i samfunnet, samt å å tolke og bruke scenekunstens virkemidler individuelt og i samarbeid med andre. Vår praktiske og teoretiske undervisning vil utfordre deg til kritisk refleksjon og kunstnerisk utfoldelse.
Undervisningsformen kombinerer forelesninger og seminarer i klasserom, med praktiske øvinger, gruppearbeid og workshops. Du vil være med på produksjon av forestillinger som vises for ulike publikumsgrupper og vil dermed opparbeide ferdigheter innen prosjektutvikling.
Teaterbesøk er en del av studiet.
Å vite hvordan man samhandler og kommuniserer med andre, skaper og formidler et budskap, eller planlegger og gjennomfører et sammensatt prosjekt, er like essensiell kunnskap på et teater, som når man jobber i en frivillig organisasjon eller med prosjektledelse. En utdanning i drama og teater kan dermed være en inngangsport til mange ulike arenaer.
Programmet gir grunnlag for arbeid med blant annet:
- Dramaturgi, instruksjon og regi
- Skuespill
- Kulturproduksjon og – ledelse
- Scenografi og sceneteknikk
- Barne-, ungdoms- og amatørteater
- Drama- og teaterpedagogikk
- Informasjonsarbeid
Drama og teater har et aktivt og sammensveiset miljø med stor studentaktivitet. Undervisningsopplegget er intensivt, og oppmøte er obligatorisk i de fleste fag.
Instituttet huser egne undervisnings- og øvingslokaler. Vi har to drama/teatersaler (Black Box & Studio), garderober, rekvisittlager og verksted.
Linjeforeningen arrangerer forestillinger, samt andre faglige og sosiale sammenkomster og studieturer. De har også ansvar for mottak og fadderuke for nye studenter.
Mange studenter deltar i aktivt i byens teaterliv som publikumsverter og frivillige og får verdifull arbeidserfaring gjennom det.
Bachelorprogrammet er treårig og består av 180 studiepoeng (sp).
Fordypningen i drama og teater består av syv obligatoriske emner på til sammen 97,5 sp. I tillegg kommer obligatoriske fellesemner, et fag 2 på 60 sp, og en valgfri del.
Du har mulighet til å reise på utveksling i dette studieprogrammet. Vi anbefaler å reise 2. og/eller 3. semester. Fagmiljøet har en utvekslingsavtale med Universitetet i Aarhus, men kan også godkjenne utveksling med andre universitet.
Opptakskravet til bachelor drama og teater er generell studiekompetanse.
Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via Samordna opptak.
Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: kontakt@ikm.ntnu.no, IKM Hjelp
eller telefon: (+47) 73 59 18 20.
Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Bygg 8, nivå 3