Karriere for HF-studenter

Kommunikasjon, forlag og media

Illustrasjonsbilde, kommunikasjon, forlag og media. Foto: Victor Kleive

Elsker du å kommunisere gjennom ord og bilder? Ønsker du å praktisere din kritiske holdning i møte med ulike typer informasjon? Eller trekkes du heller mot en spennende karriere i forlags- og bokbransjen? I bransjen for kommunikasjon, forlag og media har HF-kandidater til felles at de ønsker å fortelle og formidle gode historier. 

HF-kandidater som arbeider i bransjen har ofte arbeidsoppgaver innen journalistikk, kommunikasjonsrådgiving, markedsføring, sosiale medier og annet tekstarbeid. Arbeidsplattformen kan være varierende, det samme er sjangrene du kommuniserer innenfor. Det er viktig å kunne vurdere en sak fra flere sider, og forstå hvordan kommunikasjon brukes for å få frem riktig budskap.

Du har stor valgfrihet når det kommer til valg av arbeidsplass. Mange finner seg arbeid i mediehus, reklamebyrå og forlag, men også i ulike offentlige og private sektorer i stillinger som for eksempel informasjonskonsulent eller kommunikasjonsrådgiver. 

HF-kandidater som arbeider innenfor forlagsbransjen har oftest bakgrunn fra språk- og litteraturfag. 

Fri, 14 Jul 2017 22:50:49 +0200

Møt tidligere studenter i bransjen

Mia Katrine Nilsen har bachelor i medievitenskap og drama og teater, og jobber som tekstforfatter i DigitasLBi. Møt henne og andre tidligere studenter som jobber innen medier, kommunikasjon og forlag.

Mia Katrine Nilsen

Møt arbeidsgiverne

Hva ser arbeidsgivere etter når de ansetter folk, og hva er deres tips til deg som skal ut å søke jobb?

Møt arbeidsgivere fra ulike bransjer og sektorer.
 

Arbeidsgivere - bildercollage av ulike mennesker.