Karriere for HF-studenter

Museum, arkiv og bevaring

Illustrasjonsfoto: Museer, arkiv og bevaring. Foto: Victor Kleive

Interesserer du deg for det historiske eller det kunstneriske? Ønsker du en jobb der du kan kombinere interessen din for museum med formidling? Eller foretrekker du å arbeide som arkivar der du tar ansvar for å ha oversikt over større mengder informasjon? I bransjen for museum og bevaring jobber HF-kandidater med varierende oppgaver innen kunst, historie, administrasjon og praktiske oppgaver. 

HF-kandidater som arbeider i bransjen har ulike oppgaver innen formidling, markedsføring, sosiale medier, registrering og katalogisering, planlegging av utstillinger og andre administrative oppgaver. Oftest har kandidatene en ren fagbakgrunn i kunst eller historie, eller så har de i tillegg til dette utdanning i administrative fag eller kommunikasjon.

Som kurator kreves det for eksempel kompetanse i både kreative og administrative oppgaver siden du deltar både i planlegging, produksjon og formidling av kunstsamlinger.

Typiske arbeidsplasser er hos museum, arkiv og formidlingsinstitusjoner. 

Fri, 14 Jul 2017 22:27:30 +0200

Møt tidligere studenter i bransjen

Jan Ivar Baartvedt har bachelor i drama og teater, og jobber som formidler ved Stiftelsen Nordlandsmuseet. Møt ham og andre tidligere studenter som jobber innen museer, arkiv og bevaring.

Jan Ivar Baartvedt

Møt arbeidsgiverne

Hva ser arbeidsgivere etter når de ansetter folk, og hva er deres tips til deg som skal ut å søke jobb?

Møt arbeidsgivere fra ulike bransjer og sektorer.
 

Arbeidsgivere - bildercollage av ulike mennesker.