Musikkteknologi

Masterprogram 2-årig, Trondheim

Musikkteknologi

Studier - musikkteknologi, master

Om masterstudiet i musikkteknologi

Har du lyst til å fordype deg i skapende og kreativt arbeid med musikk? Ønsker du å jobbe med framtidens måter å produsere musikk på? Og samtidig utvikle lytteferdighetene dine for å vite nøyaktig hvordan verktøyene du bruker kan skape den lyden du ønsker? Har du lyst til å ha en bedre forståelse av estetikk og hvordan musikk kan virke på oss? Og hvordan lyden oppfører seg i ulike rom? Da bør du søke master i musikkteknologi.


Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

For å komme inn må du kunne vise til en fullført bachelorgrad i musikkteknologi eller tilsvarende. Hvis du har en annen bakgrunn og mener du er kvalifisert, kan du søke og få en individuell vurdering av tidligere utdanning. Fra og med høsten 2020 er det ikke lenger krav om kurs i lydprogrammering, da forkurs i dette vil bli gitt ved starten av semesteret.


Jobbmuligheter

Studenter med master i musikkteknologi har gått ut i en rekke yrker: Musikkprodusent, lyddesigner, audio lead for videospill, akustisk konsulent, lydkunstner, laptop-lærer, forsker, lydtekniker i radio/TV og teaterkomponist. Ofte er det sånn at den fordypningen du velger bidrar til muligheter til å få jobb innen det feltet.

Les intervju med tidligere studenter.


Studiets oppbygning

Masterstudiet går over to år, med en masteroppgave på 60 studiepoeng, tilsvarende ett års studium.


Studieveiledning

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, ta gjerne kontakt med spørsmål.


Studiemiljø

Trondheim er ofte utnevnt som Norges beste studentby! Med en befolkning på 190.000 og 33.000 studenter preger studentene bybildet og skaper liv og aktivitet. Byen har et livlig musikkliv med Samfundet som naturlig midtpunkt, med utallige konserter, fester og muligheter for å delta i aktiviteter.  Lydmurerlosjen er musikkteknologistudentenes egen linjeforening. De arrangerer huskonserter, spillkvelder, låtskriverworkshoper og flere andre typer sosiale og faglige tilstelninger. Gjennom studiet så vel som sosiale tilstelninger kommer du også i kontakt med studenter fra de andre studieprogrammene ved instituttet (jazz, klassisk, musikkvitenskap og dansevitenskap). Her kan det by seg muligheter for å ta opp lokale band i studio, eller hvorfor ikke bli med i ett?


Utenlandsopphold

Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler.


Læringsutbytte

Læringsutbyttet er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse og sier hva du skal ha oppnådd når du har fullført studieprogrammet.

10 des 2019

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Master i musikkteknologi
Studieprogramkode: MMUST
Studiepoeng: 120

Søknadsfrist: 15. april

Søknad: Søknadsweb

Sted: Trondheim, Olavskvartalet/Fjordgata

Institutt for musikk, Det humanistiske fakultet


 

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på. 

Blogg musikkteknologi

Blogg

Les blogginnlegg fra studenter og ansatte ved musikkteknologi på NTNU: