Musikkteknologi

Masterprogram 2-årig, Trondheim

Musikkteknologi

Velkommen til studiestart 2020

Velkommen til studiestart 2020

Vi gleder oss veldig til å ønske nye studenter velkommen til studiestart mandag10. august.

Vi ønsker at alle skal få en god start og raskt bli en del av studentmiljøet på NTNU.

Forbered dere på en studiestart med en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff på campus.

Vi starter studieåret med immatrikulering – som er en felles oppstartseremoni for alle nye studenter

Les mer om immatrikuleringen 2020

 

Smittevern i ekspedisjonen

I uke 33 vil vi flytte ekspedisjonen i 6. etasje i Olavskvartalet ut kantineområdet med begrenset åpningstid. Dette for å unngå at for mange samler seg i trange kontorlokaler. Ekspedisjonen vil være å finne i det innerste rommet i kantina. Alle som henvender seg fysisk må ta smittevernhensyn:

* Dersom du har symptomer på sykdom, hold deg hjemme og kontakt oss per telefon (se lenger ned)

* Maks 2 studenter inne i det innerste rommet samtidig. Hold minst 1 meters avstand i en evt. kø. Husk god håndhygiene. 

* Dersom du ser at det samler seg for mange mennesker i området rundt ekspedisjonen; ta ansvar, hold avstand og vent.

Åpningstider i den midlertidige ekspedisjonen

Mandag 10.08.: Ekspedisjonen er stengt
Tirsdag 11.08.: kl. 10:00-11:00
Onsdag 12.08.: kl. 13:00-15:00
Torsdag 13.08.: kl. 10:30-11:30 og kl. 13:00-14:00
Fredag 14.08.: kl. 10:00-11:30

Kontakt på telefon

Instituttet kan nås på telefon 73 59 73 00 mellom kl. 09:00-14:00 hver ukedag. Merk at det til tider er en del møtevirksomhet og at det da kan være vanskelig å komme igjennom. Vær tålmodig og prøv igjen.

Kl. 12:15 tirsdag 11. august blir det digitalt allmøte på Zoom for alle studenter ved institutt for musikk.

Møtet vil inneholde informasjon som er felles for alle studenter ved instituttet, uansett studieprogram. Instituttleder Nora Bilalovic Kulset vil ønske velkommen, det blir informasjon fra Studentsamskipnaden, linjeforeningene og instituttet. Detaljert program kommer nærmere møtedagen.

Møtet har passord: 041124

Delta i møtet her

09.00: Oppstartsmøte for MA-studenter – Fjordgata 1

Program

  • Introduksjon og gjennomgang v/studieprogramleder Andreas Bergsland
  • Hilse på faglærerne
  • Praktisk info, opprop v/ studiekonsulent Jørgen Vie
     

Studenter som har fått opptak til master i musikkteknologi, men som ikke har bakgrunn innen programmering, må delta på et obligatorisk forkurs i uke 33. Mer detaljert informasjon om kurset kommer.

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Linjeforeningen for musikkteknologi er Lydmurerlosjen.

Fram til det blir avgjort hvilke restriksjoner som vil gjelde i forbindelse med koronasituasjonen, har vi ikke konkret informasjon om når, hvor og hvilken form fadderuka vil bli ennå.

Vi vil oppdatere denne informasjonen så snart opplegget er klart.

 

Timeplan

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene (fagene) du skal ha. Timeplan ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne, som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning». Om du ikke finner timplanen under emnet ditt, vil den være klart til studiestart.

Pensum

Pensum legges ut fortløpende på denne siden. Om du ikke finner ditt fag, så vil det være klart til studiestart.

Oversikten over alle publiserte digitale pensumlister finner du her.

Mange har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden. Det kan være i kortere peroder eller gjennom hele studiet. Vi vil gjøre alt for å legge forholdene til rette slik at alle studenter får et likeverdig tilbud.

Dersom du strever med ulike fysiske og psykiske helseutfordringer kan NTNU Tilrettelegging hjelpe deg. Hva det kan tilrettelegges i forhold til vil være avhengig av hvilke utfordringer du opplever og hva som er mulig i forhold til akkurat ditt studium. Derfor vil vi gjerne få kontakt med dere så tidlig som mulig slik at oppstarten på studietida ved NTNU blir best mulig.

Send en mail til tilrettelegging@st.ntnu.no. Her vil vi oppfordre til ikke å sende sensitiv informasjon. Det kan vi ta over telefon eller i et møte.

Vi samarbeider med flere andre enheter på NTNU for eksempel instituttene og eksamenskontoret, slik at tilbudet til hver enkelt student blir så bra som mulig. 


Mer informasjon om tilrettelegging ved NTNU

Studier - musikkteknologi, master

Om masterstudiet i musikkteknologi

Har du lyst til å fordype deg i skapende og kreativt arbeid med musikk? Ønsker du å jobbe med framtidens måter å produsere musikk på? Og samtidig utvikle lytteferdighetene dine for å vite nøyaktig hvordan verktøyene du bruker kan skape den lyden du ønsker? Har du lyst til å ha en bedre forståelse av estetikk og hvordan musikk kan virke på oss? Ønsker du å ha tilgang til topp studioer og fasiliteter? Da bør du søke master i musikkteknologi.


Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

For å komme inn må du kunne vise til en fullført bachelorgrad i musikkteknologi eller tilsvarende. Hvis du har en annen bakgrunn og mener du er kvalifisert, kan du søke og få en individuell vurdering av tidligere utdanning. Fra og med høsten 2020 er det ikke lenger krav om kurs i lydprogrammering, da forkurs i dette vil bli gitt ved starten av semesteret.


Jobbmuligheter

Studenter med master i musikkteknologi har gått ut i en rekke yrker: Musikkprodusent, lyddesigner, audio lead for videospill, akustisk konsulent, lydkunstner, laptop-lærer, forsker, lydtekniker i radio/TV og teaterkomponist. Ofte er det sånn at den fordypningen du velger bidrar til muligheter til å få jobb innen det feltet.

Les intervju med tidligere studenter.


Studiets oppbygning

Masterstudiet går over to år, med en masteroppgave på 60 studiepoeng, tilsvarende ett års studium.


Masteroppgaven

Masteroppgaven kan tas individuelt eller i gruppe. I første semester skal du legge fram en plan for studiet, der du presiserer nærmere innhold i fordypningsprosjektet masteroppgaven din skal ta for seg. Avhengig av prosjektet vil avsluttende prøve kunne ha mange former, fra framføring av musikk til skriftlig oppgave. Vi har også lagt ut eksempler på tidligere masteroppgaver i musikkteknologi.


Studieveiledning

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, ta gjerne kontakt med spørsmål.


Studiemiljø

Trondheim er ofte utnevnt som Norges beste studentby! Med en befolkning på 190.000 og 33.000 studenter preger studentene bybildet og skaper liv og aktivitet. Byen har et livlig musikkliv med Samfundet (ekstern side) som naturlig midtpunkt, med utallige konserter, fester og muligheter for å delta i aktiviteter.  Lydmurerlosjen (ekstern side) er musikkteknologistudentenes egen linjeforening. De arrangerer huskonserter, spillkvelder, låtskriverworkshoper og flere andre typer sosiale og faglige tilstelninger. Gjennom studiet så vel som sosiale tilstelninger kommer du også i kontakt med studenter fra de andre studieprogrammene ved instituttet (jazz, klassisk, musikkvitenskap og dansevitenskap). Her kan det by seg muligheter for å ta opp lokale band i studio, eller hvorfor ikke bli med i ett?


Utenlandsopphold

Som student på NTNU har du gode muligheter til å ta et studieopphold utenlands, noe som har mange fordeler.


Læringsutbytte

Læringsutbyttet er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse og sier hva du skal ha oppnådd når du har fullført studieprogrammet.

25 mar 2020

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Master i musikkteknologi
Studieprogramkode: MMUST
Studiepoeng: 120

Søknadsfrist: 15. april

Søknad: Søknadsweb

Sted: Trondheim, Olavskvartalet/Fjordgata

Institutt for musikk, Det humanistiske fakultet


 

ID: 1273379250 Krysspublisert Nyhetsartikkel

Lurer du på noe?

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på spørsmål på Instagram: @ntnustudent


Ofte stilte spørsmål og svar om opptaket


Korona: Undervisning på campus. Det legges til rette for en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff. 
Husk å ta det obligatoriske i kurset  i smittevern før du møter på campus

Blogg musikkteknologi

Blogg

Les blogginnlegg fra studenter og ansatte ved musikkteknologi på NTNU: