bilde 11 gode grunner

Immatrikulering ved NTNU Foto: Thor Nilsen
Fra studiestart ved NTNU Foto: Thor Nilsen

11 gode grunner til å velge NTNU

Alle studentene har sine gode grunner til å velge NTNU – her er noen av dem

Gode grunner

Foto: Geir Mogen
Foto: Geir Mogen

Velg mellom 300 studieprogram i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. 

Vi har blant annet landets største tilbud innen teknologi, lærerutdanning, estetiske fag, kunst- og musikkfag.

Foto: Geir Mogen
Foto: Geir Mogen

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet  

  • 90% av nyutdannede fra NTNU får seg jobb innen seks måneder etter at de er ferdig med studiene 
  • 80% mener i stor grad at utdanningen deres gir jobbmuligheter som samsvarer med de forventningene de hadde under utdanningen. 
  • 8 av 10 mener at utdanningen ga dem en kompetanse som er viktig i arbeidslivet.  

Kilde: Kandidatundersøkelsen 2019 


Som student ved NTNU får du god hjelp til karriereveiledning gjennom NTNU Karriere. Du får også mulighet til å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler studenter og arbeidsliv sammen. 

Foto:Martin Nilsen
Foto: Martin Nilsen

Et vitnemål fra NTNU er et gullkort på jobbmarkedet og skal gi deg fortrinn når du søker jobb. Undersøkelser viser at vi har godt omdømme både i Norge og internasjonalt. «Norges beste universitet» er den norske befolkningens vurdering av oss (Norfakta og MMI). 

Det er fordi vi utdanner kandidater som kan sitt fag. Du vil møte dyktige medstudenter og forelesere hos oss. Vi er et universitet som har store ambisjoner – på dine vegne. 

Se verden
Foto: Eivind Kristoffersen

Som NTNU-student får du gode muligheter til å ta et opphold i utlandet i løpet av studietiden. Utveksling gir deg verdifull læring både faglig og sosialt. Vi har satt oss som mål at minst 40% av våre gradsstudenter skal ha hatt et utenlandsopphold i ett, eller to semestre før de er ferdige. 

Lær av de beste Foto: Kai Dragland

På NTNU er de som underviser alt fra yngre stipendiater til professorer med lang erfaring. Vi legger stor vekt på å gi god undervisning og vi premierer gode formidlere.

Studier handler ikke bare om karakterer, men også om å ha en god studiehverdag. På Norges beste universitet finner du ganske sikkert noen som deler dine interesser. Allerede første dag på NTNU får du mulighet til å bli kjent med dine medstudenter gjennom fadderordningen.  

Blir du med på fadderuka kommer du på en gruppe med andre ferske studenter som skal studere det samme som deg. Hver gruppe får en fadder som studerer på NTNU. Hun eller han kan gi deg gode råd om byen, universitetet og hjelpe deg med praktiske saker. 

Studentlivet på NTNU er mer enn studier. Som student i Trondheim, Gjøvik og Ålesund blir du en del av et levende og aktivt studentmiljø. Har du lyst til å engasjere deg, er mulighetene mange. Frivillighetskulturen står sterkt blant studentene og du finner garantert likesinnede.  

Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby (Studentenes helse- og trivselundersøkelse - SHoT, 2018).  

Studentersamfundet i Trondheim, UKA, Den internasjonale studentfestivalen ISFIT, linjeforeningene, studentdemokratiet og de flere hundre studentorganisasjonene er alle resultater av den fantastiske frivillighetskulturen ved NTNU.

Mange mennesker iført NTNUis grønne, gule og sorte farver sitter ved sjøen med et stort NTNUi_flagg foran seg. Foto.
Foto: NTNUi/ Nils Dittrich

NTNUI ser på seg selv som Norges beste breddeidrettsklubb - og det med god grunn! NTNUI er Norges største idrettsforening med over 14 000 medlemmer fordelt på over 60 aktivitetsgrupper. I NTNUI finner du alt fra rumpeldunk til e-sport til undervannsrugby. 

I tillegg leier de ut 23 hytter rundt om i trøndelagsområdet til alle sine medlemmer.

Du finner garantert en idrett (eller flere) som passer til deg, i tillegg til at NTNUI er en fantastisk arena for nye vennskap.

NTNUI finnes i både Trondheim, Gjøvik og Ålesund

Her møter du mennesker med et brennende engasjement for idrettsglede og mangfold! Kanskje du får ditt første verv her?

Studentskipnaden bolig

Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund har mange studentboliger. Å bo i studentby er en fin sjanse til å bli kjent med andre studenter. I det private leiemarkedet er det også gode muligheter og det skal ikke være noe problem å finne seg bolig. 

Bolig i TrondheimBolig i Gjøvik | Bolig i Ålesund

Studiebyen Trondheim garanterer at du skal få tak over hodet de første ukene som ny student. Du får et trygt sted å sove og tilgang på kjøkken, dusj og toalett. Tak over hodet-ordningen sørger for at nye studenter blir møtt av erfarne studenter, som kjenner leiemarkedet og kan gi råd om hvor du bør bo. Følg «Tak over hodet» på Facebook.

De første dagene. Det er sikkert mye du lurer på når du begynner på NTNU, og våre ansatte er der for deg når du trenger hjelp og veiledning i små og store spørsmål.

Studentskipnadene sørger for å du får gjennomført studiene på en trygg og effektiv måte. Blant deres tilbud er gratis helsestasjon, gratis registreringssamtale hos psykolog, refusjon ved høye helseutgifter, legeattest på dagen dersom du er syk på eksamen og hjelp til å mestre studiehverdagen

Kunnskap for en bedre verden er ikke bare noe vi sier. Vi gjør det. Våre studenter og ansatte jobber aktivt for å løse de virkelig store utfordringene i verden. Les mer om hvordan vi jobber for kunnskap for en bedre verden:

facts_gode grunner

42 379

studenter

300

studieprogram

9 av 10

i jobb etter 6 mnd

3 byer

Trondheim – Gjøvik – Ålesund

Mer informasjon om studier ved NTNU

NTNU i tre byer

NTNU i tre byer

Få et innblikk i NTNUs tre vakre studiebyer Trondheim, Gjøvik og Ålesund, akkompagnert av korsang.