bilde 11 gode grunner

Immatrikulering ved NTNU Foto: Thor Nilsen
Fra studiestart ved NTNU Foto: Thor Nilsen

11 gode grunner til å velge NTNU

Alle studentene har sine gode grunner til å velge NTNU – her er noen av dem

Gode grunner

Foto: Geir Mogen
Foto: Geir Mogen

Velg mellom 300 studieprogram i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. 

Vi har blant annet landets største tilbud innen teknologi, lærerutdanning, estetiske fag, kunst- og musikkfag.

Foto: Geir Mogen
Foto: Geir Mogen

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet viser kandidatundersøkelsen 2019

  • 90% av nyutdannede fra NTNU får seg jobb innen seks måneder etter at de er ferdig med studiene
  • 80% mener i stor/svært stor grad at utdanningen deres gir jobbmuligheter som samsvarer med de forventningene de hadde under utdanningen.
  • 8 av 10 mener at utdanningen ga dem en kompetanse som er viktig i arbeidslivetI underkant av 7 av 10 kandidater (65%) opplever at utdanningen deres er etterspurt på arbeidsmarkedet
  • I underkant av 8 av 10 kandidater mener at jobbmulighetene de har fått i stor/svært stor grad samsvarer med de forventningene de hadde mens de var under utdanning

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, studie- og eksamensteknikker, bevisstgjøring av kompetanse og jobbmuligheter.


Praksisplasser og jobber

Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.

Foto:Martin Nilsen
Foto:Martin Nilsen NTNU i Ålesund - student og Sunnmørsnatur

Gullkort på jobbmarkedet: Et vitnemål fra NTNU skal gi deg et fortrinn når du søker jobb. Flere undersøkelser viser at vi har et godt omdømme både i Norge og internasjonalt. I den norske befolkningen vurderes vi som «Norges beste universitet» (Norfakta og MMI). Vi liker å tro at dette er en viktig grunn til at veldig mange av Norges smarteste ungdommer velger å ta sin utdanning hos oss. 

Vi har verdens mest produktive samarbeid med næringsliv og industri, som følge av vår tette kobling til forskningsstiftelsen Sintef (THES World University Rankings, 2017). NTNU er også det eneste norske universitetet som har fått en plass på listen over de beste universitetene i verden innen teknologi (Undersøkelse fra Shanghai Jiao Tong University, 2015). 

Den beste garantien for et godt omdømme er likevel at vi utdanner kandidater som kan sitt fag. Karakterkravene til de fleste av våre studieprogram er høye. Det betyr at du hos oss vil møte dyktige medstudenter og lærere. Vi er et universitet som har store ambisjoner – på dine vegne.

Se verden
Bildet ble tatt på stranden ved Campus Point. Campus Point er et surfeparadis som ligger rett ved siden UCSB der man kan stikke bort mellom forelesninger. På bildet ser man meg, Eivind Kristoffersen, og min nye venn selen Selma.  University of California Santa Barbara, USA. — with Eivind Kristoffersen.

En billett til utlandet: Som NTNU-student får du gode muligheter til å ta  et opphold i utlandet i løpet av studietiden. NTNU samarbeider med over 730 utenlandske studiesteder i mer enn 100 land. Vi har satt oss som mål at minst 40% av våre grads-studenter før de er ferdige skal ha hatt et utenlandsopphold i ett, eller to semestre. 

Hvert år sender vi ut rundt 1000 studenter på utvekslingsopphold, og tar imot rundt 2300 internasjonale utvekslings- og masterstudenter. Det betyr at du også i Trondheim, Gjøvik og Ålesund vil møte mange ungdommer fra andre land. Reiser du ut selv vil oppholdet gi deg verdifull læring både faglig og sosialt. Det gir deg også et fortrinn når du senere skal søke jobb.

7 av 10 kandidater som var på utenlandsopphold mener det var nyttig/svært nyttig i senere kontakt med arbeidslivet. (Kandidatundersøkelsen 2019)

I 2017 økte antall NTNU-studenter som reiste ut med 10%, mens antallet gikk ned både ved UiO og UiB (Statistikk fra Senter for internasjonalisering av utdanning).

 

Se flere bilder fra NTNU-studenter som har vært på utveksling

Lær av de beste Foto: Kai DraglandForskere gir deg god undervisning. På NTNU er lærerne som underviser som oftest også forskere. Ved kateteret finner du alt fra yngre dr.gradsstudenter til professorer med lang erfaring. Høsten 2014 vant to av NTNUs forskere Nobelprisen i medisin.

Blant ti fantastiske formidlere som Morgenbladet kåret høsten 2016 var to fra NTNU. Her kan du se og høre eksempler på forelesningene til Johannes Skaar (elektroteknikk) og Bassam Hussein (produksjons- og kvalitetsteknikk)​. Vi legger stor vekt på å gi god undervisning og vi premierer gode lærere.

Topp IT: På NTNU får du også tilgang på topp IT-tjenester. Siden 2017 har NTNU brukt verdens mest utbredte e-læringssystem, Blackboard.

 

Lett å finne likesinnede: På Norges største universitet finner du ganske sikkert noen som deler dine interesser, eller som kommer fra dine hjemtrakter. 

Studier handler ikke bare om å få så gode karakterer som mulig, men også om et godt liv. NTNU er et nasjonalt universitet som trekker til seg ungdom fra hele Norge. Derfor er det som regel alltid mulig å finne kjenninger fra hjemplassen din.  På universitetet er det også mange øvingsgrupper å være med i, og alltid noen å lese sammen med på lesesalene.

Universitetet kan virke stort og forvirrende for en fersk student. Fadderordningen er et tilbud til alle nye studenter, der du får muligheten til å bli kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Blir du med på fadderuka kommer du på en gruppe med andre ferske studenter som skal studere det samme som deg. Hver gruppe får en fadder som studerer på NTNU. Hun eller han kan gi deg gode råd om byen, universitetet og hjelpe deg med praktiske saker.

Strindens Promenade Orchester har sitt utspring fra Studentersamfundet i Trondhjem. Vi er et studentorkester som spiller musikk i nær sagt alle genre og til mange ulike anledninger. 12 studenter utgjør den faste medlemsmassen.

Studentlivet på NTNU er mer enn studier. Som student i Trondheim, Gjøvik og Ålesund blir du en del av et unikt og aktivt studentmiljø, og Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby (Norfakta og Junior Consulting 2016, Studentenes helse- og trivselundersøkelse - SHoT, 2014).

En av grunnene til dette er de mange organisasjonene som studentene driver selv. Engasjerte studenter legger ned en stor innsats i Studentersamfundet, UKA, Den internasjonale studentfestivalen ISFIT, linjeforeningene, studentdemokratiet og de flere hundre studentorganisajonene. Frivillighetskulturen står sterkt blant studentene. Studentersamfundet er faktisk grunn alene til at enkelte velger å flytte til Trondheim. 

 

NTNUI Foto: Aapo Laiho
Orienteringsgruppa ved NTNUI Foto: Aapo Laiho

NTNUI ser på seg selv som Norges beste breddeidrettsklubb - og det med god grunn! NTNUI er Norges største idrettsforening med over 12 000 medlemmer fordelt på over 50 idretter. I NTNUI finner du alt fra rumpeldunk til swing og folkedans til undervannsrugby.

Du finner garantert en idrett (eller flere) som passer til deg, i tillegg til at NTNUI er en fantastisk arena for nye vennskap. NTNUI har også lang historie og er en av de mest tradisjonsrike studentorganisasjonene i Trondheim. Her møter du mennesker med grønt, gult og svart engasjement! Kanskje du får ditt første verv her?

Når fadderuka er ferdig tar NTNUI over Trondheim med aktivCampus. Det er muligens det kuleste du kommer til å oppleve i studietiden, og du får mulighet til å møte grupper, teste ut idretter og føle på det grønne blodet bruse gjennom årene!

Studentskipnaden bolig

Gode bomuligheter. Studiebyen Trondheim garanterer at du skal få tak over hodet de første ukene som ny student. Du får et trygt sted å sove og tilgang på kjøkken, dusj og toalett. Tak over hodet-ordningen sørger for at nye studenter blir møtt av erfarne studenter, som kjenner leiemarkedet og kan gi råd om hvor du bør bo. Følg "Tak over hodet" på Facebook

Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund har mange studentboliger. Å bo i studentby er en fin sjanse til å bli kjent med andre studenter. I det private utleiemarkedet er tilbudet nå større enn noen gang. Det siste året har det vært “leiers marked” både i Trondheim, Gjøvik og Ålesund.

Bolig i TrondheimBolig i Gjøvik | Bolig i Ålesund

De første dagene. Det er sikkert mye du lurer på når du begynner på NTNU, og våre ansatte er der for deg når du trenger hjelp og veiledning i små og store spørsmål.

Studentskipnadene sørger for å du får gjennomført studiene på en trygg og effektiv måte. Blant deres tilbud er gratis helsestasjon, gratis registreringssamtale hos psykolog, refusjon ved høye helseutgifter, legeattest på dagen dersom du er syk på eksamen og hjelp til å mestre studiehverdagen

 

Kunnskap for en bedre verden er ikke bare noe vi sier. Vi gjør det.

Her finner du eksempler på hvordan våre studenter og ansatte jobber aktivt for å løse de virkelig store utfordringene i verden.

Slik jobber NTNU opp mot FNs 17 bærekraftsmål

facts_gode grunner

41 971

studenter

300

studieprogram

9 av 10

i jobb etter 6 mnd

3 byer

Trondheim – Gjøvik – Ålesund

NTNU i tre byer

Mer informasjon om studier ved NTNU