NTNU forskning


Vindtunnel

Aerodynamisk laboratorium har fire vindtunneler hvorav en er Norges største. I vindtunnelene forskes det blant annet på stabilitet for skip og offshore plattformer, toppidrett og vindturbiner.


Forskningsnytt

Forskning og nyskaping fra NTNU og SINTEF.

Gullbrakteaten og hempen fra Tornesfunnet

En ekspert analyserer et fantastisk gullfunn og finner betydningfulle detaljer. Gullskatten fra Fræna, Tornesfunnet, stammer fra eldre jernalder (300 til 800 e.Kr.).

Les flere forskningsnyheter på gemini.no.


Kunst og arkitektur

Tyin tegnestue ble startet av to arkitektstudenter som i dag er deltidsansatt ved Fakultet for arkitektur og billedkunstNaust paa Aaure ble nominert til EUs prestisjefylte pris for fremragende samtidsarkitektur, Mies van der Rohe-prisen.


Nyskaping og næringsliv

NTNU tilbyr forskningstjenester til ansatte, studenter og næringslivet, og hjelp med policy, rettigheter og kontrakter ved kommersiell virksomhet. Nettverk og møteplasser gir tilgang til miljøene innen forskning og utvikling.


Doktorgradsutdanning

Doktorgradsutdanningen ved NTNU er internasjonalt rettet, og kandidatene har 2,5 års selvstendig forskning i doktorgradsforløpet. Flere doktorgradskandidater er ansatt i bedrifter som er med på forskningsprosjekter.


May-Britt og Edvard Moser

Nobelprisen i medisin 2014
May-Britt og Edvard Mosers forskning på hjernen gir oss kunnskap om hvordan vi navigerer, og kunnskap i kampen mot hjernesykdommer.


Alf Inge Wang

Teknologibragden 2014
Alf Inge Wang har gjort norsk og internasjonal suksess med Kahoot!, en spillbasert læringsplattform for skoler, universiteter og bedrifter.


Arne Skulberg, vinner Forskning Grand Prix 2014

Forsker Grand Prix 2014
Arne Skulberg ble Norges beste forskningsformidler da han forklarte hvordan nesespray kan brukes for å redde mennesker fra heroinoverdose.