NTNU forskning


ill: ROBOTNOR

Kybernetikk kommer av gresk κυβερνήτης, styrmann. ROBOTNOR – Centre for Advanced Robotics forsker på robotikk og styringssystemer for bruk innen mange områder.


Kunst og arkitektur

Tyin tegnestue ble startet av to arkitektstudenter som i dag er deltidsansatt ved Fakultet for arkitektur og billedkunst. Naust på Aaure ble nominert til EUs pris for fremragende samtidsarkitektur, prestisjefylte Mies van der Rohe-prisen.


Nyskaping og næringsliv

NTNU tilbyr forskningstjenester til ansatte, studenter og næringslivet, og hjelp med policy, rettigheter og kontrakter ved kommersiell virksomhet. Nettverk og møteplasser gir tilgang til miljøene innen forskning og utvikling.


Doktorgradsutdanning

Doktorgradsutdanningen ved NTNU er internasjonalt rettet, og kandidatene har 2,5 års selvstendig forskning i doktorgradsforløpet. Flere doktorgradskandidater er ansatt i bedrifter som er med på forskningsprosjekter.


May-Britt og Edvard Moser

Nobelprisen i medisin 2014
May-Britt og Edvard Mosers forskning på hjernen gir oss kunnskap om hvordan vi navigerer, og kunnskap i kampen mot hjernesykdommer.


Alf Inge Wang

Teknologibragden 2014
Alf Inge Wang har gjort norsk og internasjonal suksess med Kahoot!, en spillbasert læringsplattform for skoler, universiteter og bedrifter.


Arne Skulberg, vinner Forskning Grand Prix 2014

Forsker Grand Prix 2014
Arne Skulberg ble Norges beste forskningsformidler da han forklarte hvordan nesespray kan brukes for å redde mennesker fra heroinoverdose.