NTNU forskning

Bobler i sjøen

Videoreportasje i Gemini: CO2-lagring utenfor Polen, er det trygt? I en trykktank av titan etterligner forskere forholdene på havbunnen for å se hva som skjer hvis det oppstår en lekkasje av CO2.

 

Laboratorier

Laboratorier

Mange av NTNUs laboratorier er nasjonale ressurser. De fleste laboratoriene brukes til både forskning og undervisning. Flere av laboratoriene driftes sammen med SINTEF.

 

Trenger du en ekspert?

Eksperter

530 av NTNUs eksperter svarer på spørsmål og kommenterer forskning og dagsaktuelle hendelser.

 

Forskning A-Å

Forskning A-Å ved NTNU.

 

Toppundervisning

Innovativ utdanning omfatter forskning og utdanning innen moderne måter å undervise og lære på.

Universitetsskolene samarbeider med NTNU og driver forskning og utviklingsarbeid for læring og lærerutdanning.

 

Ph.d.-utdanning

Doktorgradsutdanningen ved NTNU er internasjonalt rettet, og kandidatene har 2,5 års selvstendig forskning i doktorgradsforløpet. Flere doktorgradskandidater er ansatt i bedrifter som er med på forskningsprosjekter. NTNUs doktorgradskandidater deltar i 22 nasjonale forskerskoler som supplerer ph.d.-programmene og gir kandidatene større fagmiljø.

 

 

Næringsliv og nyskaping

Industrihall, maskin og flammer

NTNU tilbyr forskningstjenester til ansatte, studenter og næringslivet, og hjelp med policy, rettigheter og kontrakter ved kommersiell virksomhet. Nettverk og møteplasser gir tilgang til miljøene innen forskning og utvikling.

 

Nasjonallaboratoriene for datering

Nasjonallaboratoriene for datering, video

Video: Nasjonallaboratoriene for datering daterer arkeologisk, geologisk og organisk materiale ved hjelp av karbondatering og analyse av årringer.

 

Klimaordbok

Liste med forklaringer på ofte brukte begreper og navn i forskning og medier.

 

4 nobelprisvinnere
i fysikk, kjemi og medisin

Minst 91 spin-offs
siste fem år

120 laboratorier
fra språk til nanoteknologi

385 doktorgrader
i 2014

Kunst og arkitektur

Naust Paa Aure

Tyin tegnestue ble startet av to arkitektstudenter som i dag er ansatt ved Fakultet for arkitektur og billedkunstNaust paa Aaure ble nominert til EUs prestisjefylte pris for fremragende samtidsarkitektur, Mies van der Rohe-prisen.

 

May-Britt og Edvard Moser

Nobelprisen i medisin 2014
May-Britt og Edvard Mosers forskning på hjernen gir oss kunnskap om hukommelse og navigasjon, og kunnskap i kampen mot hjernesykdommer.

Alf Inge Wang

Teknologibragden 2014
Alf Inge Wang har gjort norsk og internasjonal suksess med Kahoot!, en spillbasert læringsplattform for skoler, universiteter og bedrifter.

Terje Lohndal

Nils Klim-prisen 2014
Terje Lohndal vil forstå den menneskelige språkevnen, om det finnes språkspesifikke mekanismer som styrer språkevnen, og forholdet mellom språkevne og kognisjon.

Arne Skulberg

Forsker grand prix 2014
Arne Skulberg ble Norges beste forskningsformidler da han forklarte hvordan nesespray kan redde liv ved heroinoverdoser.