Hva lærer jeg

Bachelor i ingeniørfag, data - Trondheim–Gjøvik–Ålesund

Hva lærer du?

Datastudeneter som jobber med en prototype av et flyGeir Mogen


Hvorfor bør du velge dette studiet?

Dataingeniørstudiet er for deg som vil spesialisere deg i programmering. Du lærer å bruke effektive utviklingsverktøy og metoder for å jobbe i team og i større utviklingsprosjekter. Du får jobbe praktisk og kreativt med å forenkle, forbedre og utvikle nye IT-systemer for å dekke dagens og fremtidens behov.  

Utdanningen består av mye prosjektarbeid, slik som i det virkelige arbeidslivet. I tillegg får du mulighet til å samarbeide med lokalt næringsliv med bacheloroppgaven på slutten av studiet.

Studieretning tilbys i følgende studieby:

 

Mål for studiet

Utdanningen gir deg et solid grunnlag for å jobbe med systemutvikling av digitale løsninger. Du lærer å bygge opp funksjonell, sikker og brukertilpasset programvare ved hjelp av moderne metoder og teknologier.  

Du får kunnskap og ferdigheter i alle sider av programvareutviklingen slik som sikkerhet, sårbarhet, drift og vedlikehold og personvern. Programvare er en viktig rolle i digitaliseringen av det norske samfunnet. Eksempelvis er produksjon, produktutvikling, kommunikasjon, ledelse, bank og finans, utdanning, transport, underholdning, medisin, landbruk og juss alle avhengige av mange ulike typer programvare.

 

Godt arbeidsmarked

Arbeidsmarked for dataingeniører er godt. Med samfunnets fokus på digitalisering, er det behov for IT-kompetanse i alle bransjer.

 

Andre lignende bachelorstudier ved NTNU

IE-banner Jævli flink


​​​​​​​Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer​​​​​​​

Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube