Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

IT-støttet bedriftsutvikling

Velkommen til studiestart 2017

Søndag 13. august – Velkomstdag for jenter

Velkomstdag for jenter

Før immatrikulering og offisiell skolestart inviterer Jenter og teknologi til velkomstdag for de nye jentene. Her får du møte de andre jentene som skal gå i samme klasse som deg og jentene på de andre teknologiutdanningene på Kalvskinnet. Du får informasjon om de andre aktivitetene som Jenter og teknologi tilbyr og får muligheten til å se din campus før skolestart.

Denne dagen er et frivillig tilbud; du går ikke glipp av noe faglig hvis du ikke kan være med. Her skal vi bare bli kjent med hverandre, spise god mat og ha det gøy sammen.

Program og påmelding for velkomstdagen

Onsdag 16. august – Immatrikulering og fadderukeoppstart

Kl. 09.15: Felles immatrikulering – Plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen

Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp på plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen i god tid før seremonien starter.

Les mer om den felles immatrikuleringen.

 

Kl. 11.30: Møte faddere fra Quak – Parkeringsplass P3

Faddere fra Quak følger deg til campus Kalvskinnet. Oppmøte og avmarsj fra Parkeringsplass P3. Se etter faddere med skilt hvor det står: "Teknologi - Kalvskinnet".

 

Kl. 12.30-14.15: IT-støttet bedriftsutvikling immatrikulering – KA-TBL402 i 4. etg Akrinn

Immatrikulering for IT-støttet bedriftsutvikling med obligatorisk oppmøte.

Registreing og informasjon om studiet. Det blir servert enkel lunsj.

Har du ikke mulighet til å møte, gi beskjed til fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE-fakultetet) på e-post studinfo@ie.ntnu.no.

Torsdag 17. august – Minglelunsj og orienteringsmøte

Kl. 10.15-12.00: Bli-kjent-aktiviteter – sted opplyses senere

 

Kl. 12.00-13.15: Minglelunsj –  KA-TBL402, 4. etg. Akrinn

Linjeforeningen for IT-studier på Kalvskinnnet TIHLDE arrangerer minglelunsj.

 

Kl. 13.30-15.45: Orienteringsmøte –  Auditorium KA-TBA001, underetg. Akrinn

Orienteringsmøte hvor du blant annet får informasjon fra linjeforening, SIT, næringslivsnettverket KID og studieadministrasjon.

Fredag 18. august – Innføringsforelesning

Kl. 10.15-11.30: Innføringsforelesning – KA-TBL401 (T04.351), 4. etg. Akrinn

 

Kl. 12.00-13.00: Fotografering til ID-kort – sted opplyses senere

Kl. 12.00-12.30: etternavn A-L
Kl. 12.30-13.00: etternavn M-Å

Nyttig å vite

Bli med på fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Studenter på IT-støttet bedriftsutvikling har anledning til å delta på fadderopplegg i regi av fadderordningen Quak.


Om IT-støttet bedriftsutvikling

IT-støttet bedriftsutvikling er et 3-årig bachelorstudium som fokuserer på hvordan IT kan bli et hjelpemiddel og et godt verktøy for bedriftene og dem som jobber der. Denne typen jobb krever gode evner til kommunikasjon, god forståelse av IT, men også god forståelse av bedrifters liv og virke og den forretningsmessige siden ved saken.

Etter at du har tatt en Bachelorgrad i IT-støttet bedriftsutvikling kan du velge mellom flere 2-årige masterprogram. For noen masterprogram er du direkte kvalifisert med en bachelor i IT-støttet bedriftsutvikling, andre kan ha tilleggskrav.  Det fremgår av beskrivelsen for hvert enkelt masterprogram.


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2017

Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2016-2017 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 55 plasser, og opptaksgrensen var 39,8 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 48,4 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Etter du har tatt en bachelorgrad i IT-støttet bedriftsutvikling kan du jobbe som IT-konsulent i rådgivningsfirma, prosjektleder i IT- strategiprosjekter eller anskaffelsesprosjekter. Dette er ikke overraskende, da studiet legger vekt på å analysere behovet til en bedrift og deretter gi råd om valg av IT -løsninger. Andre typer jobber kan være brukerstøtte, IT-ansvarlig, produktansvarlig eller markedskonsulent for å nevne noen. IT-støttet bedriftsutvikling kan også være en fin utdannelse hvis du ønsker å starte en egen bedrift.


Studiets oppbygning

Bachelorgrad i IT-støttet bedriftsutvikling er 3-årig (180 studiepoeng) og har som mål å fokusere på hvordan IT kan være et hjelpemiddel og et godt verktøy for bedriftene og de som jobber der. Kandidatene skal være gode i skriftlig og muntlig kommunikasjon, ha god forståelse av IT, men også god forståelse av bedrifters liv og virke og den forretningsmessige siden ved saken.

Gjennom studiet skal studentene fokusere på smart anvendelse av IT. De skal få grunnleggende bedriftskunnskap og grunnleggende IT-kunnskap i bunnen, og bygge på dette med emner som støtter opp om forståelsen av hvordan dagens bedrifter best mulig tar IT i bruk.

 

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i IT-støttet bedriftsutvikling
Studieprogramkode: ITBAITBEDR
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 422
Undervisningsform: Heltid

Institutt for datateknologi og informatikk

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: se "Søk opptak"

Opptakskrav: Generell studiekompetanse

Poenggrenser 2016:
Førstegangsvitnemål: 39,8
Ordinær: 48,8

Informasjonen gjelder for inneværende studieår.

Jenter og teknologi arrangerer faglige og sosiale aktiviteter for jentene på dette studiet.