Informasjonsbehandling

Informasjonsbehandling

Bachelor i informasjonsbehandling - nettbasert

Foto: Geir Mogen

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Nettbasert
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 45
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
ITBAINFO, Fri Jul 12 23:38:56 MEST 2024 | B3

Legg til rette for god informasjonsflyt

Det nettbaserte fulltidsstudiet i informasjonsbehandling kvalifiserer deg til å tilrettelegge og organisere informasjon i en virksomhet. Du lærer å programmere og utvikle tidsriktige webløsninger. Du får kunnskap om datasikkerhet, og en grunnleggende forståelse for hvordan bedrifter i dag bruker informasjonsteknologi på en god og effektiv måte.

En bred og allsidig dataforståelse er et godt utgangspunkt for å jobbe med digitaliserings- og effektiviseringsprosesser. Effektiv informasjonsforvaltning er bærekraftig i seg selv. Ved å fjerne unødvendig informasjon uten betydelig risiko, bidrar det til å redusere både informasjonskaos og klimaavtrykket. Du får en helhetlig forståelse av informasjonsforvaltning, noe som gjør deg attraktiv når du skal søke jobb.

Studiet er et nettbasert fulltidsstudium og passer for deg som ønsker å studere hjemmefra. Enkelte valgfag i studiet undervises på campus i Trondheim.​​​​
 

Studiestart 2024

Se informasjon om studiestart
 

Du lærer å utvikle tekniske løsninger for god informasjonsforvaltning og flyt. Du lærer grunnleggende informasjonsteknologi (IT), samhandling, programmering og datasikkerhet.

Du får et godt grunnlag i viktige tema innen IT, som datamaskinens virkemåte, lokale datanettverk og internettverk, programmering og databaser. Dette gir deg en breddekunnskap innen IT, og du lærer å forstå samspillet mellom teknologi og organisasjon.

Les mer om hva du lærer

Studiet gir deg en bred og allsidig dataforståelse. Dette gir et godt utgangspunkt for å jobbe med digitaliserings- og effektiviseringsprosesser i mange bedrifter.

Stadig mer digitaliseres og det stilles krav til at informasjonen skal være nyskapende, tilgjengelig og pålitelig. Ved å optimalisere bruken av smart teknologi, forbedre informasjonsflyten og effektivisere informasjonsforvaltningen, vil du være i stand til å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Du kan jobbe med digitale samhandlingsverktøy som informasjonsmedarbeider, webutvikler, webansvarlig, produktutvikler eller prosjektleder. Jobbmulighetene er derfor gode for de som tar bachelor i Informasjonsbehandling.

Etter en bachelor kan du søke opptak til flere av våre 2-årige masterutdanninger.

Les mer om jobbmulighetene

Et nettbasert fulltidsstudium gir deg muligheter til en fleksibel studiehverdag der du kan studere når og hvor du vil.

Nettbasert undervisning krever at du må forholde deg aktivt til dine medstudenter, samtidig som det krever stor grad av egendisiplin og studiestruktur.

Skriftlig skoleeksamen avlegges i Trondheim eller på en godkjent eksamensskole i nærheten av der du bor.

Les mer om studiemiljøet

Det første året får du grunnleggende innføring i informasjonsteknologi, hvor du blant annet lærer om datakommunikasjon, operativsystemer, databaser og grunnleggende programmering.

I andre studieår får du en større forståelse for sikker og trygg håndtering av informasjon. Du lærer om informasjonssikkerhet, webutvikling og behandling av store datamengder.

Høstsemesteret i tredje studieår består kun av valgfag og er spesielt tilrettelagt for et utvekslingsopphold i utlandet.

Studiet avsluttes med en større, selvstendig bacheloroppgave.

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet til Informasjonsbehandling er generell studiekompetanse, Matematikk R1 eller S1 + S2.

Les mer om opptak og opptakskrav

Har du spørsmål om studieprogrammet? Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning