Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Informatikk

Studenter foran tavle. Foto

Velkommen til studiestart 2018

Mandag 6.- Fredag 10. august – oppfriskningskurs i matematikk

Oppfriskningskurset i matematikk er et frivillig og gratis kurs over én uke som avholdes før den ordinære undervisningen og Realstart begynner.

Kurset er først og fremst myntet på dere som ønsker en litt mykere start på semesteret. Kurset er ment å gi et bedre grunnlag for å gå løs på matematikkemnene ved NTNU.

Les mer om innhold og påmelding.

Søndag 12. august – Velkomstdag for jenter

Før immatrikulering og offisiell skolestart inviterer Jenteprosjektet Ada til velkomstdag for de nye jentene. Her får du møte de andre jentene som skal gå i samme klasse som deg og jentene fra de studiene som ligger nærmest ditt eget.

Du får informasjon om de ulike tilbudene som Jenteprosjektet Ada har til jentene på studiene og du får en snikktitt på NTNU, før det braker løs for alvor uken etterpå.

Denne dagen er et frivillig tilbud; du går ikke glipp av noe faglig hvis du ikke kan være med. Her skal vi bare bli kjent med hverandre, spise god mat og ha det gøy sammen.

Program for velkomstdagen

 

Mandag 13. august - kom-i-gang-dag

Kl. 10:00 - 15.00 Kom-i-gang-dagen

Arrangeres på Gløshaugen for sivilingeniør- og realfagstudenter.

Her får du blant annet treffe studieveiledere for ditt studieprogram, linjeforeninger, Studentservice og Studentsamskipnaden. For mer informasjon og program gå til Kom-i-gang-dag.

Merk: Kom-i-gang-dagen er et frivillig tilbud for å gjøre studiestarten din enklere. Vi anbefaler deg å bruke dagen for å ordne de viktigste tingene som semesteravgift, adgangskort osv. om du ikke har gjort dette før. 

Tirsdag 14. august – Immatrikulering

Kl. 09.30: Felles immatrikulering – Plenen bak Hovedbygningen

Velkomstseremoni for alle nye NTNU-studenter. Møt opp på plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen i god tid før seremonien starter.

Les mer om den felles immatrikuleringen.

Mer informasjon om immatrikuleringsdagen kommer medio juli.

Immatrikuleringen har obligatorisk oppmøte.

Onsdag 15. august - Velkomstmøte og bedriftsbesøk

Kl. 14.15: Velkomstmøte fra institutt og næringslivsnettverk – Rom kommer

Institutt for datateknologi og informatikk (IDI) og Næringslivsnettverket for kommunikasjon-, informasjons- og datateknologi (KID) ønsker deg velkommen. Det blir informert om studiet og KID, bl.a. om bedriftsbesøket senere på dagen. Servering av baguett og drikke ved ankomst.

Kl. 15.00-18.00: Bedriftsbesøk – avreise fra forsiden av hovedbygget 

Like etter velkomstmøte kan du delta på ekskursjon til Tyholt for å besøke Telenor og Nordic Semiconductor. Buss går fra hovedbygget (hovedinngang) kl. 15.00.

Torsdag 16. - Fredag 24. august - Realstart

Realstart er et obligatorisk oppstartsprogram for studenter som begynner på NTNUs realfagstudier (informatikk, matematikk og naturfag).

I Realstart kommer du til å jobbe med et gruppeprosjekt.

Mer informajon om timeplan for Realstart kommer medio juli.

Nyttig å vite

Studiestart og registrering

Tips til hva du bør ordne de første dagene.

Studiekalender 2018

Studiekalender 2018

Ny i Trondheim

nyitrondheim.no er en nettside hvor du finner informasjon om alt du trenger å vite som ny student i Trondheim og ny informatikkstudent.

Informasjon for deg som studerere informatikk

Se informasjonssiden "datateknologi og informatikk – IDI" på Innsida.

Buss til og fra Gløshaugen

Billettpriser, korttyper og rutetider

Kart over NTNU

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på fadderuka

Fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Linjeforening for informatikk

Linjeforeningen Online arrangerer fadderuken for bachelor i informatikk.

Gikk du glipp av faddergruppeinndelingen kan du ta kontakt med Online på velkom@online.ntnu.no for å bli tildelt en gruppe.

Se linjeforeningens hjemmeside for mer informasjon om fadderuka.

Om informatikk

Bachelor i informatikk er et 3-årig IT-studium der man lærer om datateknologi både fra et teknisk, menneskelig og samfunnsmessig perspektiv.

IT er i dag en integrert del av vår hverdag, fra vi blir vekket om morgenen av mobiltelefonen til vi sovner med nettbrettet. Å lage gode IT-systemer, både for bedrifter og folk som skal bruke dem, krever en helhetsforståelse som man får gjennom informatikkstudiet.

De fleste IT-prosjekter i dag er utført av team av fagfolk med forskjellig kompetanse.  Informatikkstudiet gir deg mulighet til å kombinere en solid basis i IT med andre fag du synes er interessante på NTNU – det være seg mer teknologi, samfunnsfag, psykologi, ledelse, innovasjon eller noe helt annet.


Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

Du søker om opptak via Samordna Opptak. Vi tar årlig opp ca 150 studenter, og opptaksgrensen var i 2017 50 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 53,2 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Når du er ferdig med det treårige bachelorstudiet i informatikk, kan du fortsette på en toårig mastergradsutdanning eller du kan gå ut i arbeidslivetEn utdannelse innen informatikk gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet, og du kan jobbe i en rekke ulike bransjer.

 


Studiets oppbygning

Bachelorstudiet består av halvparten informatikkfag og halvparten valgfag. Du kan dermed velge å fordype deg i informatikk eller velge å ta en mer tverrfaglig utdanning. 


Studieveiledere

Kontakt gjerne våre studieveiledere.

Dersom du ønsker å snakke med noen av våre studenter, kan du også ta kontakt med studentkontaktene. De svarer på det meste du måtte lure på om informatikkstudiet og livet som student i Trondheim.

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i informatikk
Studiepogramkode: BIT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 395
Undervisningsform: Heltid

Institutt for datateknologi og informatikk

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: Se "søk opptak"

Opptakskrav: Generell studiekompetanse, R1

Poenggrenser 2017:
Førstegangsvitnemål: 50
Ordinær: 53,2

Informasjonen gjelder for inneværende studieår.

Allerede student?

Informasjon om utveksling, tillitsvalgte og informasjonsmøter finner du på Innsida.