Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studieprogram
    • Søk opptak
    • Forkurs og oppfriskning
    • Videreutdanning og deltid
    • Studere på NTNU
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
    • Derfor velger vi NTNU
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Hjem
  2. Ansatte

Språkvelger

English

Egidijus Dauksas

Egidijus Dauksas

Førsteamanuensis
Institutt for biologiske fag Ålesund
Fakultet for naturvitenskap

egidijus.dauksas@ntnu.no
70161359 Kompasset, 268, Ålesund
Om Publikasjoner Undervisning Formidling

Om

CV

Førsteamanuensis ved Avdeling for Biologiske Fag og har Dr. i kjemi fra KTU og teknisk lisensiat fra Lund Universitet.

Fagfelt / arbeidsområde: Biomarine fag, med fokus på marine ingredienser.

Underviser:

Generell Kjemi
Organisk kjemi og Biokjemi
Prosessteknologi
Anvendt fysikk for Biomarin innovasjon
Sjømatforedling

Kompetanse:

Fiskerinæring
Fiskeriteknologi
Næringsmiddelteknologi 
Marine ingredienser

Kompetanseord

  • Fiskerinæring
  • Fiskeriteknologi
  • Fiskeriteknologi
  • Landbruks- og fiskerifag
  • Marine ingredienser
  • Næringsmiddelteknologi
  • Næringsmiddelteknologi

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Se alle publikasjoner i Cristin

2023

  • Siddiqui, Shahida Anusha; Schulte, Henning; Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Rustad, Turid; Cropotova, Janna; Heinz, Volker; Smetana, Sergiy. (2023) Transformation of Seafood Side-Streams and Residuals into Valuable Products. Foods. volum 12 (2).
    Vitenskapelig artikkel

2020

  • Ahuja, Ishita; Dauksas, Egidijus; Remme, Jannicke; Richardsen, Roger; Løes, Anne-Kristin. (2020) Fish and fish waste-based fertilizers in organic farming – With status in Norway: A review. Waste Management. volum 115.
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

2018

  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg Normann; Aas, Grete Hansen. (2018) Shelf life of cold stored heads of Atlantic Salmon (Salmo salar) - effect on oil quality. A pilot study. Blue Growth: Aquaculture, Fisheries, Market and Health Perspectives..
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

2008

  • Venskutonis, Rimantas; Dauksas, Egidijus; Sivik, Björn. (2008) Use of Immobilised Lipase from Candida antarctica in Supercritical Fluid Extraction of Borage (Borago officinalis L.) Seed Oil. Food technology and biotechnology. volum 46 (2).
    Vitenskapelig artikkel

Tidsskriftspublikasjoner

  • Siddiqui, Shahida Anusha; Schulte, Henning; Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Rustad, Turid; Cropotova, Janna; Heinz, Volker; Smetana, Sergiy. (2023) Transformation of Seafood Side-Streams and Residuals into Valuable Products. Foods. volum 12 (2).
    Vitenskapelig artikkel
  • Ahuja, Ishita; Dauksas, Egidijus; Remme, Jannicke; Richardsen, Roger; Løes, Anne-Kristin. (2020) Fish and fish waste-based fertilizers in organic farming – With status in Norway: A review. Waste Management. volum 115.
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Venskutonis, Rimantas; Dauksas, Egidijus; Sivik, Björn. (2008) Use of Immobilised Lipase from Candida antarctica in Supercritical Fluid Extraction of Borage (Borago officinalis L.) Seed Oil. Food technology and biotechnology. volum 46 (2).
    Vitenskapelig artikkel

Del av bok/rapport

  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg Normann; Aas, Grete Hansen. (2018) Shelf life of cold stored heads of Atlantic Salmon (Salmo salar) - effect on oil quality. A pilot study. Blue Growth: Aquaculture, Fisheries, Market and Health Perspectives..
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Undervisning

Emner

  • BTA3002 - Bacheloroppgave for Bioteknologi
  • MB301712 - Anvendt bioteknologi
  • BIA1001 - Marint råstoff
  • BTA3001 - Prosessteknologi
  • BIA2004 - Sjømatforedling
  • MK301915 - Prosessteknologi
  • HBIOA1004 - Generell kjemi
  • HBIOA1006 - Instrumentell Analyse I
  • MN304012 - Kvalitetssikring og sertifisering
  • HBIOA1002 - Organisk kjemi

Formidling

2019

  • Vitenskapelig foredrag
    Dauksas, Egidijus; Mukhatov, Kirill; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) Implementering av digitale verktøy i undervisning av prosessteknologi. Læringsfestivalen . NTNU og DIKU; 2019-05-06 - 2019-05-07.

2017

  • Poster
    Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg; Aas, Grete Hansen. (2017) Oxidation in heads of organic Atlantic salmon (Salmo salar) during cold storage. Aquaculture Europe ; 2017-10-17 - 2017-10-20.
NTNU kunnsap for en bedre verden
Studere
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning og deltid
  • Jobbmuligheter
  • Karriereutvikling
  • Studentaktiviteter
  • Studentblogger
  • Hvorfor velge NTNU
Kontakt
  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Skolebesøk og messer
  • Spør en ekspert
  • For alumni
  • Pressekontakter
Oppdag NTNU
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU
  • Bilder og video
  • Nyheter
  • Kart
  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund
Om NTNU
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Utdanningskvalitet
  • Organisasjonskart
  • Om NTNU
Tjenester
  • For ansatte
  • For studenter
  • Blackboard
  • Innsida

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Bruk av informasjonskapsler
Tilgjengelighetserklæring
Personvern
Ansvarlig redaktør
Logg inn