Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studere på NTNU
    • Finn studieprogram
    • Søke opptak
    • Videreutdanning og deltid
    • Forkurs og oppfriskning
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Ansatte

Språkvelger

English

Egidijus Dauksas

Last ned pressefoto
Last ned pressefoto
Foto:

Egidijus Dauksas

Førsteamanuensis
Institutt for biologiske fag Ålesund
Fakultet for naturvitenskap

egidijus.dauksas@ntnu.no
70161359 Kompasset, 268, Ålesund
Om Publikasjoner Undervisning Formidling

Om

CV

Førsteamanuensis ved Avdeling for Biologiske Fag og har Dr. i kjemi fra KTU og teknisk lisensiat fra Lund Universitet.

Fagfelt / arbeidsområde: Biomarine fag, med fokus på marine ingredienser.

Underviser:

Generell Kjemi
Organisk kjemi og Biokjemi
Prosessteknologi
Anvendt fysikk for Biomarin innovasjon
Sjømatforedling

Kompetanse:

Fiskerinæring
Fiskeriteknologi
Næringsmiddelteknologi 
Marine ingredienser

Kompetanseord

  • Fiskerinæring
  • Fiskeriteknologi
  • Marine ingredienser
  • Næringsmiddelteknologi

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Alle publikasjoner i Nasjonalt vitenarkiv (NVA)

2024

  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh; Cropotova, Janna. (2024) Effect of high-pressure pretreatment on enzymatic hydrolysis of a mixture of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic salmon (Salmo salar) rest raw material. Frontiers in Sustainable Food Systems
    Vitenskapelig artikkel
  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh K.; Lammi, Carmen. (2024) Antioxidant Activity and DPP-IV Inhibitory Effect of Fish Protein Hydrolysates Obtained from High-Pressure Pretreated Mixture of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic Salmon (Salmo salar) Rest Raw Material. Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel
  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh K.; Cropotova, Janna Derks. (2024) Quality Assessment of Fish Oil Obtained after Enzymatic Hydrolysis of a Mixture of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic Salmon (Salmo salar) Rest Raw Material Pretreated by High Pressure. Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel

2023

  • Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Händel, Nicole; Dalichow, Julia; Ettinger, Judith; Kvangarsnes, Kristine. (2023) Heterotrophic growth of Galdieria sulphuraria on residues from aquaculture and fish processing industries. Bioresource Technology
    Vitenskapelig artikkel
  • Hammerbekk, Susanne; Nes, Malin Sæbø; Larssen, Wenche Merete Emblem; Dauksas, Egidijus. (2023) Effekt av ytre påkjenninger på hemoglobinmengde i torskemuskel (Gadus morhua).
    Annet
  • Siddiqui, Shahida Anusha; Schulte, Henning; Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus. (2023) Transformation of Seafood Side-Streams and Residuals into Valuable Products. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Tolstorebrov, Ignat; Rustad, Turid; Bartolomei, Martina; Xu, Ruoxian. (2023) Physicochemical and functional properties of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) hydrolysate. Heliyon
    Vitenskapelig artikkel

2020

  • Ahuja, Ishita; Dauksas, Egidijus; Remme, Jannicke; Richardsen, Roger; Løes, Anne-Kristin. (2020) Fish and fish waste-based fertilizers in organic farming – With status in Norway: A review. Waste Management
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

2018

  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg Normann; Aas, Grete Hansen. (2018) Shelf life of cold stored heads of Atlantic Salmon (Salmo salar) - effect on oil quality. A pilot study.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

2008

  • Venskutonis, Rimantas; Dauksas, Egidijus; Sivik, Björn. (2008) Use of Immobilised Lipase from Candida antarctica in Supercritical Fluid Extraction of Borage (Borago officinalis L.) Seed Oil. Food technology and biotechnology
    Vitenskapelig artikkel

Tidsskriftspublikasjoner

  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh; Cropotova, Janna. (2024) Effect of high-pressure pretreatment on enzymatic hydrolysis of a mixture of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic salmon (Salmo salar) rest raw material. Frontiers in Sustainable Food Systems
    Vitenskapelig artikkel
  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh K.; Lammi, Carmen. (2024) Antioxidant Activity and DPP-IV Inhibitory Effect of Fish Protein Hydrolysates Obtained from High-Pressure Pretreated Mixture of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic Salmon (Salmo salar) Rest Raw Material. Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel
  • Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Tiwari, Brijesh K.; Cropotova, Janna Derks. (2024) Quality Assessment of Fish Oil Obtained after Enzymatic Hydrolysis of a Mixture of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic Salmon (Salmo salar) Rest Raw Material Pretreated by High Pressure. Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel
  • Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Händel, Nicole; Dalichow, Julia; Ettinger, Judith; Kvangarsnes, Kristine. (2023) Heterotrophic growth of Galdieria sulphuraria on residues from aquaculture and fish processing industries. Bioresource Technology
    Vitenskapelig artikkel
  • Siddiqui, Shahida Anusha; Schulte, Henning; Pleissner, Daniel; Schönfelder, Stephanie; Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus. (2023) Transformation of Seafood Side-Streams and Residuals into Valuable Products. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Tolstorebrov, Ignat; Rustad, Turid; Bartolomei, Martina; Xu, Ruoxian. (2023) Physicochemical and functional properties of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) hydrolysate. Heliyon
    Vitenskapelig artikkel
  • Ahuja, Ishita; Dauksas, Egidijus; Remme, Jannicke; Richardsen, Roger; Løes, Anne-Kristin. (2020) Fish and fish waste-based fertilizers in organic farming – With status in Norway: A review. Waste Management
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Venskutonis, Rimantas; Dauksas, Egidijus; Sivik, Björn. (2008) Use of Immobilised Lipase from Candida antarctica in Supercritical Fluid Extraction of Borage (Borago officinalis L.) Seed Oil. Food technology and biotechnology
    Vitenskapelig artikkel

Del av bok/rapport

  • Hammerbekk, Susanne; Nes, Malin Sæbø; Larssen, Wenche Merete Emblem; Dauksas, Egidijus. (2023) Effekt av ytre påkjenninger på hemoglobinmengde i torskemuskel (Gadus morhua).
    Annet
  • Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg Normann; Aas, Grete Hansen. (2018) Shelf life of cold stored heads of Atlantic Salmon (Salmo salar) - effect on oil quality. A pilot study.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Undervisning

Emner

  • BTA3002 - Bacheloroppgave for Bioteknologi
  • BIA3002 - Bacheloroppgave
  • MB301712 - Anvendt bioteknologi
  • BIA1001 - Marint råstoff
  • BTA3001 - Prosessteknologi
  • BIA2004 - Sjømatforedling
  • MK103119 - Innføring i kjemi
  • HBIOA1004 - Generell kjemi
  • HBIOA1006 - Instrumentell Analyse I
  • HBIOA1002 - Organisk kjemi

Formidling

2024

  • Poster
    Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Cropotova, Janna Derks. (2024) Evaluation of the quality of fish oil extracted by enzymatic hydrolysis from a mixture of Atlantic salmon (Salmo salar) and rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) side streams after high-pressure pretreatment. 2nd Nordic Lipidforum Symposium , Turku, Finland 2024-06-09 - 2024-06-12
  • Vitenskapelig foredrag
    Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Cropotova, Janna Derks. (2024) Characterization of fractions obtained from the enzymatically hydrolysed mixture of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic salmon (Salmo salar) side streams pretreated by high-pressure. European PhD Workshop on Food Engineering and Technology , Aachen, Germany 2024-04-23 - 2024-07-24

2023

  • Poster
    Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Cropotova, Janna Derks. (2023) Enzymatic hydrolysis of the mixture of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic salmon (Salmo salar) by-products pre-treated by high-pressure. EFFoST International Conference 2023 , Valencia, Spain 2023-11-06 - 2023-11-08
  • Vitenskapelig foredrag
    Kotsoni, Elissavet; Dauksas, Egidijus; Aas, Grete Kristine Følsvik Hansen; Rustad, Turid; Cropotova, Janna Derks. (2023) Influence of high-pressure processing in the chemical composition and yield of fractions from a mixture of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and Atlantic salmon (Salmo salar) rest raw material after enzymatic hydrolysis. Conference of the Western European Fish Technologists' Association , Copenhagen, Denmark 2023-10-16 - 2023-10-20

2022

  • Vitenskapelig foredrag
    Cropotova, Janna Derks; Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Rustad, Turid; Tolstorebrov, Ignat; Bollati, Carlotta. (2022) Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) – a Source of Multifunctional Bioactive Peptides and By-Products Used for Heterotrophic and Mixotrophic Growth of Galdieria Sulpuraria. Aquaculture Europe 2022 , Remini 2022-08-27 - 2022-08-30

2019

  • Vitenskapelig foredrag
    Dauksas, Egidijus; Mukhatov, Kirill; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) Implementering av digitale verktøy i undervisning av prosessteknologi. Læringsfestivalen 2019-05-06 - 2019-05-07

2017

  • Poster
    Kvangarsnes, Kristine; Dauksas, Egidijus; Barnung, Trygg; Aas, Grete Hansen. (2017) Oxidation in heads of organic Atlantic salmon (Salmo salar) during cold storage. Aquaculture Europe 2017-10-17 - 2017-10-20

NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  • For ansatte
  • |
  • For studenter
  • |
  • Innsida
  • |
  • Blackboard

Studere

  • Om studier
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning
  • Karriere

Aktuelt

  • Nyheter
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU

Om NTNU

  • Om NTNU
  • Bibliotek
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Organisasjonskart
  • Utdanningskvalitet

Kontakt

  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Spør en ekspert
  • Pressekontakter
  • Kart

NTNU i tre byer

  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund

Om nettstedet

  • Bruk av informasjonskapsler
  • Tilgjengelighetserklæring
  • Personvern
  • Ansvarlig redaktør
Facebook Instagram Linkedin Snapchat Tiktok Youtube
Logg inn
NTNU logo