Estetiske fag, kunst og musikkfag

Studentintervjuer

Estetiske fag, kunst og musikkfag

Ressurspublisering

Du får mange ideer som du aldri ville tenkt på at kunne være teater, en slags kreativ input

Navn: Aksel Langum Øien

Studieprogram: Master i drama og teater

Trondheim er en by med et veldig rikt kulturliv, så det er mange muligheter til å engasjere seg i det man interesserer seg for.

Lydtekniker og prosjektutvikler

Navn: Mathias Gunnulfsen

Arbeidssted: Kristiansand Dyrepark

"Det beste med jobben er måten jeg kan utfolde kreativitet og jobbe i et kreativt arbeidsmiljø hvor alle er på jobb for å gi gjester i parken en god opplevelse."

Scenekunstanmelder og høgskolelektor i drama

Navn: Hedda Fredly

Utdanning:

• Cand.mag.-grad (erstattet av bachelor) ved NTNU. Med mellomfag i filmvitenskap og mellomfag i drama og teater.
  • Mastergrad i dramapedagogikk fra Høgskolen i Bergen (nå: Høgskulen på Vestlandet)

Arbeidssted: Norsk Shakespearetidsskrift, Periskop.no og Høgskolen i Innlandet

Det beste med jobben er å få være med på å synliggjøre mangfoldet i, styrke og bidra til debatter om norsk scenekunst.

Dansekunstner

Navn: Julie Havelund-Willett

Arbeidssted: Selvstendig

"Følg din intuition!"

Filmfestivalarbeider

Navn: Vanja Ødegård

Arbeidssted: Den Norske Kortfilmfestivalen Grimstad

"Det beste er å løfte frem talent og filmskapere som ikke alltid får en plass på kino."

COO / Audio Director ved Pineleaf Studio

Navn: Marianne Austvik

Arbeidssted: Pineleaf Studio

"Jeg får jobbe med alle felt innenfor musikk og lyd til spill samtidig som jeg får administrativt ansvar"

Utdanningen gjør meg sikrere i rollen som interaksjonsdesigner

Studieprogram: Master i interaksjonsdesign, uteksaminert i 2016
Yrke: Interaksjonsdesigner i Dagbladet, Aller Media.
Navn: Sebastian Brage Hansen

Sebastian Brage Danielsen skrev masteroppgave om bruk av “usynlige brukergrensesnitt” med bluetooth og Internet-of-Things for å minske risiko for smitte gjennom berøring på sykehus. Han jobber i dag med interaksjonsdesign på web og med tjenester som gir brukerne muligheter å kunne gi og få tilbakemelding på interaksjon i Dagbladet, Aller Media.

Lyddesigner, produsent, lydtekniker

Navn: Geir Døhlie Gjerdsjø

Arbeidssted: Ambolt Audio AS

"Selv om det teoretiske arbeidet rundt min masteroppgave ikke alltid er like relevant i alle oppgaver, merker jeg at teoretisk bevisstgjøring rundt et i utgangspunktet praktisk/uttøvende fag kommer veldig godt med."

Fiolinist og fiolinpedagog

Navn: Silje Marie Bugjerde Bagge

Arbeidssted: Freelance fiolinist og fiolinpedagog

"Vit at det er krevende å være musiker uansett om du jobber freelance eller har fast jobb, men vit også at det byr på enormt mye glede og er svært givende"

Profesjonell musiker og lærer

Navn: Karl Michelson

Utdanning:

Arbeidssted: MUNO, Bærum Kulturskole, samt är näringsdrivande.

"Om du vill få något gjort behöver du lyfta på rumpan och jobba för det, inget som gör det åt dig."

Lektor ved Gjøvik videregående skole

Navn: Marita Røstad

Utdanning:

Arbeidssted: Gjøvik videregående skole.

"Turte ikke satse fullt på å være utøvende, liker å være lærer."

Kulturskolelærer

Navn: Cecilie Aalberg

Arbeidssted: Sortland kulturskole

"Eg gjekk rett fra studie og inn i fast jobb."

Meir kunnskap og fagleg tyngde med master kunsthistorie

Navn: Øyvind Kvarme

Utdanning:

Arbeidsstad: Dagleg leiar i Heimdal Kunstforening, og frilans skribent og formidlar

Teori er dynamisk, og kan ha fleire praktiske konsekvensar. Det påverkar ikkje berre tekstane ein skriv, men kan òg ha konsekvensar for måten ein jobbar med utstillingar på

Kunsthistorie rommer nøkler til å forstå samfunnsmekanismer

Navn: Solveig Lønnmo

Stilling og arbeidssted: Kurator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Fra masteren har jeg med dette i min jobb: evnen til kritisk lesning, prosjektledelse, strukturering av en stor tekst, levering til deadline, og det å ta imot og ta praktisk stilling til konstruktiv kritikk.

Har alltid kjent en dragning mot bilder

Navn: Gustav Svihus Borgersen

Jobber som: Kunstkritiker og skribent

Valget om å bli kunstkritiker og skribent materialiserte seg i løpet av masterskriveprosessen

Frilans regissør og kunstnerisk leder

Navn: Kenneth Dypvik-Simonsen

Arbeidssted: Frilans

"Som kunstner har jeg stor nytte av å ha en grundig faglig forankring i teaterteori og praksis, og denne kunnskapen benytter jeg hver eneste dag. Det å ikke bare vite AT noe funker, men også hvorfor det gjør det, og på den måten kunne bruke kompetansen til å utvikle nye ting, synes jeg er viktig. "

Dramalærer i videregående skole

Navn: Jon Sverre Aase

Utdanning:

• Master i dramapedagogikk og anvent teater ved annet lærested
  • Bachelor i drama og teater med støttefag i sosiologi, pedagogikk og filosofi

Arbeidssted: Lektor ved Vågen videregående skole

"Det er undervurdert å si noen fine ord til seg selv i speilet"

Booking agent for Polar Artist AS / Selvstendig næringsdrivende

Navn: Markus Sletten

Arbeidssted: Booking agent for Polar Artist AS / Selvstendig næringsdrivende

"Erfaring som booker ved Studentersamfundet, UKA og Isfit på siden av studiene har vært mest relevant for jobben min så langt."