Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Film- og videoproduksjon

Tre studenter sitter foran data og redigerer fiml

Velkommen til studiestart 2019

Mandag 12. august: Immatrikulering

Immatrikulering holdes Mandag 12 august, kl 09.30 på NTNU campus Gløshaugen, på den store plena bak Hovedbygningen. 

Immatrikulering er en åpningsseremoni for alle nye NTNU studenter i Trondheim. Det vil bli taler, underholdning og informasjon. I tillegg til å markere åpningen av et nytt studieår, er den også startskuddet for din nye hverdag som student og ditt potensielt første møte med fremtidige medstudenter. 

Her finner du program for dagen og ofte stilte spørsmål 

Etter immatrikuleringen settes det opp gratis busser til Idrettsbygget på Dragvollhvor dere får tildelt faddergrupper. Les mer om fadderuka og hvem som arrangerer fadderuke for ditt studie i punktet nedenfor. 

 

Tirsdag 13. august: Vrimledag

Kl. 10.00–15.00: Vrimledag på Dragvoll:

Få tips fra erfarne studenter, delta i rebusløp, møt studentorganisasjoner og studieveiledere.

Gratis lunsj.

Vrimledagen 2019 

 

Fredag 16. august: Obligatorisk orienteringsmøte for film- og videoproduksjon

Studieprogrammet i Film- og videoproduksjon har obligatorisk oppmøte på orienteringsmøtet. Du risikerer å miste plassen din dersom du ikke møter opp, eller ikke gir oss beskjed på forhånd om at du blir forhindret.  

Tid og sted : Fredag 16 august, kl 11:15 i Visningsrommet (rom 8358), Bygg 8, nivå 3, NTNU Dragvoll.

Vennligst ta kontakt med Institutt for kunst- og medievitenskap dersom du blir forhindret eller på forhånd vet at du ikke kan delta på orienteringsmøtet: kontakt@ikm.ntnu.no .

Nyttig å vite

Studiets tilhørighet

Film- og videoproduksjon hører til Institutt for kunst- og medievitenskap, på NTNU campus Dragvoll.

Her finner du kontaktinformasjon til instituttet ditt. 

Studiestart og registrering:

Tips til hva du bør ordne de første dagene.

Buss til og fra NTNU

Billettpriser, korttyper og rutetider

Kart over NTNU

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Etter immatrikuleringen settes det opp gratis busser til Idrettsbygget på Dragvoll hvor du vil bli møtt av linjeforeningen din og tildelt faddergruppe.

Linjeforeningen for Filmvitenskap og Film- og videoproduksjon heter JumpCutMeld deg gjerne inn i gruppen for nye studenter høsten 2019 her så snart du har fått opptak. Fadderuken og alle arrangement i regi av JumpCut er frivillige og du velger selv hvor mange arrangementer du vil delta på. 

Ved spørsmål om fadderuken ta kontakt med faddersjef i JumpCut, Siri Gunnarshaug, enten på tlf 99506004 eller epost. 

Timeplan og pensum

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha. Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Pensum legges ut fortløpende på denne siden. Om du ikke finner ditt fag, så vil det være klart til studiestart.

Om bachelorprogram film- og videoproduksjon

Hvordan vil du engasjere publikum med din film? Dette praktisk-teoretiske studiet passer for deg som vil utfolde deg kreativt og som vil utvikle deg som audiovisuell forteller. Du får lære hvordan filmatiske virkemiddel brukes til å skape film- og videoproduksjoner som både kan være underholdende, provoserende, inspirerende, informerende, rørende og mye annet. Du lærer videre moderne produksjonsteknikk og om de sentrale prosessene fra du har en idé til du presenterer et ferdig sluttprodukt.


Opptakskrav og søknad

Opptakskravet til bachelor film- og videoproduksjon er generell studiekompetanse.

Søknadsfristen er 15. april, og det er ett opptak i året. Du søker om opptak via Samordna opptak.

Se mer om poenggrenser, opptakskrav og søknad påstudieprogrammets opptaksside.


Jobbmuligheter

Generelt sett er praktisk-teoretisk mediekompetanse etterspurt og den kompetanse fagtilbudet gir vil også være relevant innenfor en lang rekke andre yrkessammenhenger, som undervisningssektoren, informasjonsformidling og journalistikk.


Videre studier 

Bachelorgraden i film- og videoproduksjon gir grunnlag for å søke på flere masterprogram, blant annet hos oss. På vårt masterprogram i film- og videoproduksjon har du mulighet til å produsere langfilm som masteroppgave. 


Studiets oppbygning

Bachelorprogrammet er treårig og består av 180 studiepoeng (sp). Programmet består i hovedsak av emner i filmvitenskap og film- og videoproduksjon, i tillegg til fellesemner og en liten valgfri del på 15 studiepoeng.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: kontakt@ikm.ntnu.no
eller telefon: (+47) 73 59 18 20

Du kan også besøke oss på NTNU Dragvoll: Bygg 8, nivå 3


Studiemiljø 

Film- og videoproduksjon har et lite og sammensveiset studiemiljø, med små klasser. Du vil få opplæring på moderne teknisk utstyr, og jobbe i våre egne lokaler for produksjon, lyd og redigering på instituttet. Undervisningen er obligatorisk og man får tett oppfølging av undervisere underveis.


Utenlandsopphold 

Du har mulighet for å dra på utveksling i løpet av studiet. Du kan i utgangspunktet reise hvor du vil i verden, men vi har spesielt gode og veletablerte avtaler med flere universiteter i California, USA. 


Læringsutbytte 

Læringsutbyttet er delt inn i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse og sier hva du skal ha oppnådd når du har fullført studieprogrammet.  

 


Fri, 18 Jan 2019 13:49:18 +0100
Fakta

Gradsnavn: Bachelor i film- og videoproduksjon
Studieprogramkode: BFVPROD
Studiepoeng: 180

Søknadsfrist: 15. april

Studiekode: 194 646 (Samordna opptak)

Sted: Trondheim, Dragvoll

Institutt for kunst- og medievitenskap
Det humanistiske fakultet