Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studieprogram
    • Søk opptak
    • Forkurs og oppfriskning
    • Videreutdanning og deltid
    • Studere på NTNU
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
    • Derfor velger vi NTNU
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Hjem
  2. Ansatte

Språkvelger

English

Ida-Johanne Jensen

Ida-Johanne Jensen

Førsteamanuensis
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Fakultet for naturvitenskap

idaj.jensen@ntnu.no
73592001 Akrinn, Kalvskinnet
Publikasjoner Undervisning

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Se alle publikasjoner i Cristin

2021

  • Hjellnes, Veronica Hammer; Rustad, Turid; Jensen, Ida-Johanne; Eiken, Elin; Pettersen, Stine Marie; Falch, Eva. (2021) Ultrafiltration of Saithe (Pollachius virens) Protein Hydrolysates and Its Effect on Antioxidative Activity. Catalysts
    Vitenskapelig artikkel
  • Poto, Margherita Paola; Elvevoll, Edel O.; Sundset, Monica Alterskjær; Eilertsen, Karl-Erik; Morel, Mathilde; Jensen, Ida-Johanne. (2021) Suggestions for a systematic regulatory approach to ocean plastics. Foods
    Vitenskapelig artikkel

2020

  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Otnæs, Carina H.A.; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel O.. (2020) An Update on the Content of Fatty Acids, Dioxins, PCBs and Heavy Metals in Farmed, Escaped and Wild Atlantic Salmon (Salmo salar L.) in Norway. Foods
    Vitenskapelig artikkel

2018

  • Mæhre, Hanne Kirsti; Dalheim, Lars; Edvinsen, Guro Kristine; Elvevoll, Edel Oddny; Jensen, Ida-Johanne. (2018) Protein determination - Method matters. Foods
    Vitenskapelig artikkel

2017

  • Walquist, Mari; Stormo, Svein Kristian; Jensen, Ida-Johanne; Østerud, Bjarne; Eilertsen, Karl-Erik. (2017) Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities in Extracts from Minke Whale (Balaenoptera acutorostrata) Blubber. Mediators of Inflammation
    Vitenskapelig artikkel

2016

  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik. (2016) Enzymatic pre-treatment increases the protein bioaccessibility and extractability in dulse (palmaria palmata). Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Walquist, Mari; Liaset, Bjørn; Elvevoll, Edel Oddny; Eilertsen, Karl-Erik. (2016) Dietary intake of cod and scallop reduces atherosclerotic burden in female apolipoprotein E-deficient mice fed a Western-type high fat diet for 13 weeks. Nutrition & Metabolism
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K. (2016) Preclinical and clinical studies on antioxidative, antihypertensive and cardioprotective effect of marine proteins and peptides - A review. Marine Drugs
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

2015

  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik. (2015) Fish: Dietary Importance and Health Effects. Elsevier
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny; Eilertsen, Karl-Erik. (2015) ω-3 fatty acids and cardiovascular diseases: Effects, mechanisms and dietary relevance. International Journal of Molecular Sciences
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

2014

  • Jensen, Ida-Johanne; Eysturskarð, Jonhard; Madetoja, Mari; Eilertsen, Karl-Erik. (2014) The potential of cod hydrolyzate to inhibit blood pressure in spontaneously hypertensive rats. Nutrition Research
    Vitenskapelig artikkel
  • Larsen, Rune; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny. (2014) Taurine Content in Marine Foods: Beneficial Health Effects. Wiley-Blackwell
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Andersen, Lisa Lystbæk; Ossum, Carlo Gunnar; Jakobsen, Greta; Farvin, Sabeena; Johansson, Inez. (2014) Effect of Gastrointestinal Protease Digestion on Bioactivity of Marine Peptides. Journal of Agricultural Science and Technology: B
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Dort, Junio; Eilertsen, Karl-Erik. (2014) Proximate composition, antihypertensive and antioxidative properties of the semimembranosus muscle from pork and beef after cooking and in vitro digestion. Meat Science
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Rustad, Turid; Elvevoll, Edel Oddny; Larsen, Rune. (2014) Health benefits of seafood consumption - with special focus on household preparations and bioactivity in animal models. UiT Norges arktiske universitet UiT Norges arktiske universitet
    Doktorgradsavhandling

2013

  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K; Eilertsen, Karl-Erik. (2013) Marine bioactive peptides from digestion and their relation to cardiovascular health promotion. Agro Food Industry Hi-Tech
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Jensen, Ida-Johanne; Larsen, Rune; Rustad, Turid; Eilertsen, Karl-Erik. (2013) Nutritional content and bioactive properties of wild and farmed cod (Gadus morhua L.) subjected to food preparation. Journal of Food Composition and Analysis
    Vitenskapelig artikkel
  • Vang, Birthe; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Olsen, Ragnar Ludvig. (2013) Detection of tropomyosin and determination of proteins in crustacean oils. Food Chemistry
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel Oddny; Larsen, Rune. (2013) Health Effects of Antioxidative and Antihypertensive Peptides from Marine Resources. Wiley-Blackwell
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

2012

  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K; Tømmerås, Siri; Eilertsen, Karl-Erik; Olsen, Ragnar Ludvig; Elvevoll, Edel Oddny. (2012) Farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) is a good source of long chain omega-3 fatty acids. Nutrition Bulletin
    Vitenskapelig artikkel
  • Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Devold, hege; Olsen, Jan Ole; Klykken Lie, Reidun. (2012) A Wax Ester and Astaxanthin-Rich Extract from the Marine Copepod Calanus finmarchicus Attenuates Atherogenesis in Female Apolipoprotein E-Deficient Mice. Journal of Nutrition
    Vitenskapelig artikkel
  • Eilertsen, Karl-Erik; Larsen, Rune; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny. (2012) Anticholesterolemic and Antiatherogenic Effects of Taurine supplementation is Model Dependent. IntechOpen
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

2011

  • Hofer, Tim; Eriksen, Tonje Engevik; Hansen, Espen; Varmedal, Ingrid; Jensen, Ida-Johanne; Hammer-Andersen, Jeanette. (2011) Cellular and chemical assays for discovery of novel antioxidants in marine organisms. Humana Press
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

2010

  • Larsen, Rune; Stormo, Svein Kristian; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Østerud, Bjarne. (2010) Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter. Nofima rapportserie (36/2010)
    Rapport

2009

  • Jensen, Ida-Johanne; Abrahamsen, Hogne; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel Oddny. (2009) Changes in Antioxidative Capacity of Saithe (Pollachius virens) and Shrimp (Pandalus borealis) during in Vitro Digestion. Journal of Agricultural and Food Chemistry
    Vitenskapelig artikkel
  • Hofer, Tim; Eriksen, TE; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny; Jørgensen, Trond Ø.; Andersen, Jeanette hammer. (2009) Screening for antioxidants in Arctic marine organisms. Free radical research
    Sammendrag/abstract

Tidsskriftspublikasjoner

  • Hjellnes, Veronica Hammer; Rustad, Turid; Jensen, Ida-Johanne; Eiken, Elin; Pettersen, Stine Marie; Falch, Eva. (2021) Ultrafiltration of Saithe (Pollachius virens) Protein Hydrolysates and Its Effect on Antioxidative Activity. Catalysts
    Vitenskapelig artikkel
  • Poto, Margherita Paola; Elvevoll, Edel O.; Sundset, Monica Alterskjær; Eilertsen, Karl-Erik; Morel, Mathilde; Jensen, Ida-Johanne. (2021) Suggestions for a systematic regulatory approach to ocean plastics. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Otnæs, Carina H.A.; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel O.. (2020) An Update on the Content of Fatty Acids, Dioxins, PCBs and Heavy Metals in Farmed, Escaped and Wild Atlantic Salmon (Salmo salar L.) in Norway. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Mæhre, Hanne Kirsti; Dalheim, Lars; Edvinsen, Guro Kristine; Elvevoll, Edel Oddny; Jensen, Ida-Johanne. (2018) Protein determination - Method matters. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Walquist, Mari; Stormo, Svein Kristian; Jensen, Ida-Johanne; Østerud, Bjarne; Eilertsen, Karl-Erik. (2017) Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities in Extracts from Minke Whale (Balaenoptera acutorostrata) Blubber. Mediators of Inflammation
    Vitenskapelig artikkel
  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik. (2016) Enzymatic pre-treatment increases the protein bioaccessibility and extractability in dulse (palmaria palmata). Marine Drugs
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Walquist, Mari; Liaset, Bjørn; Elvevoll, Edel Oddny; Eilertsen, Karl-Erik. (2016) Dietary intake of cod and scallop reduces atherosclerotic burden in female apolipoprotein E-deficient mice fed a Western-type high fat diet for 13 weeks. Nutrition & Metabolism
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K. (2016) Preclinical and clinical studies on antioxidative, antihypertensive and cardioprotective effect of marine proteins and peptides - A review. Marine Drugs
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny; Eilertsen, Karl-Erik. (2015) ω-3 fatty acids and cardiovascular diseases: Effects, mechanisms and dietary relevance. International Journal of Molecular Sciences
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Jensen, Ida-Johanne; Eysturskarð, Jonhard; Madetoja, Mari; Eilertsen, Karl-Erik. (2014) The potential of cod hydrolyzate to inhibit blood pressure in spontaneously hypertensive rats. Nutrition Research
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Andersen, Lisa Lystbæk; Ossum, Carlo Gunnar; Jakobsen, Greta; Farvin, Sabeena; Johansson, Inez. (2014) Effect of Gastrointestinal Protease Digestion on Bioactivity of Marine Peptides. Journal of Agricultural Science and Technology: B
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Dort, Junio; Eilertsen, Karl-Erik. (2014) Proximate composition, antihypertensive and antioxidative properties of the semimembranosus muscle from pork and beef after cooking and in vitro digestion. Meat Science
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K; Eilertsen, Karl-Erik. (2013) Marine bioactive peptides from digestion and their relation to cardiovascular health promotion. Agro Food Industry Hi-Tech
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Jensen, Ida-Johanne; Larsen, Rune; Rustad, Turid; Eilertsen, Karl-Erik. (2013) Nutritional content and bioactive properties of wild and farmed cod (Gadus morhua L.) subjected to food preparation. Journal of Food Composition and Analysis
    Vitenskapelig artikkel
  • Vang, Birthe; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Olsen, Ragnar Ludvig. (2013) Detection of tropomyosin and determination of proteins in crustacean oils. Food Chemistry
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Mæhre, Hanne K; Tømmerås, Siri; Eilertsen, Karl-Erik; Olsen, Ragnar Ludvig; Elvevoll, Edel Oddny. (2012) Farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) is a good source of long chain omega-3 fatty acids. Nutrition Bulletin
    Vitenskapelig artikkel
  • Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Devold, hege; Olsen, Jan Ole; Klykken Lie, Reidun. (2012) A Wax Ester and Astaxanthin-Rich Extract from the Marine Copepod Calanus finmarchicus Attenuates Atherogenesis in Female Apolipoprotein E-Deficient Mice. Journal of Nutrition
    Vitenskapelig artikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Abrahamsen, Hogne; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel Oddny. (2009) Changes in Antioxidative Capacity of Saithe (Pollachius virens) and Shrimp (Pandalus borealis) during in Vitro Digestion. Journal of Agricultural and Food Chemistry
    Vitenskapelig artikkel
  • Hofer, Tim; Eriksen, TE; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny; Jørgensen, Trond Ø.; Andersen, Jeanette hammer. (2009) Screening for antioxidants in Arctic marine organisms. Free radical research
    Sammendrag/abstract

Del av bok/rapport

  • Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik. (2015) Fish: Dietary Importance and Health Effects. Elsevier
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Larsen, Rune; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny. (2014) Taurine Content in Marine Foods: Beneficial Health Effects. Wiley-Blackwell
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Elvevoll, Edel Oddny; Larsen, Rune. (2013) Health Effects of Antioxidative and Antihypertensive Peptides from Marine Resources. Wiley-Blackwell
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Eilertsen, Karl-Erik; Larsen, Rune; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Elvevoll, Edel Oddny. (2012) Anticholesterolemic and Antiatherogenic Effects of Taurine supplementation is Model Dependent. IntechOpen
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Hofer, Tim; Eriksen, Tonje Engevik; Hansen, Espen; Varmedal, Ingrid; Jensen, Ida-Johanne; Hammer-Andersen, Jeanette. (2011) Cellular and chemical assays for discovery of novel antioxidants in marine organisms. Humana Press
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Rapport

  • Jensen, Ida-Johanne; Eilertsen, Karl-Erik; Rustad, Turid; Elvevoll, Edel Oddny; Larsen, Rune. (2014) Health benefits of seafood consumption - with special focus on household preparations and bioactivity in animal models. UiT Norges arktiske universitet UiT Norges arktiske universitet
    Doktorgradsavhandling
  • Larsen, Rune; Stormo, Svein Kristian; Eilertsen, Karl-Erik; Mæhre, Hanne K; Jensen, Ida-Johanne; Østerud, Bjarne. (2010) Prosessering av sjømat – Endring i næringsinnhold, biotilgjengelighet og helseeffekter. Nofima rapportserie (36/2010)
    Rapport

Undervisning

Emner

  • MATV3006 - Bacheloroppgave
  • TMAT2002 - Ernæring
  • MATV2001 - Matkjemi 2
  • TMMT4007 - Risikostyring og mattrygghet
  • TMAT201P - Praksisstudier
  • TMMT5003 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
  • TMMT5004 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
NTNU kunnsap for en bedre verden
Studere
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning og deltid
  • Jobbmuligheter
  • Karriereutvikling
  • Studentaktiviteter
  • Studentblogger
  • Hvorfor velge NTNU
Kontakt
  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Skolebesøk og messer
  • Spør en ekspert
  • For alumni
  • Pressekontakter
Oppdag NTNU
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU
  • Bilder og video
  • Nyheter
  • Kart
  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund
Om NTNU
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Utdanningskvalitet
  • Organisasjonskart
  • Om NTNU
Tjenester
  • For ansatte
  • For studenter
  • Blackboard
  • Innsida

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Bruk av informasjonskapsler
Tilgjengelighetserklæring
Personvern
Ansvarlig redaktør
Logg inn