Utøvende musikk

Bachelorprogram 3- og 4-årig, Trondheim

Utøvende musikk

– Søk opptak 2021

Opptakskrav

Opptak til bachelorprogram utøvende musikk forutsetter gode ferdigheter på hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter i klaverspill. Det forutsettes dessuten grunnleggende ferdigheter i musikkteori, musikkhistorie og gehør. Skal du kun søke praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) gjør du det innen 15. april via NTNU sin Søknadsweb.


Antall studieplasser

Høst 2021: 35


Praktisk informasjon

Lurer du på hva innholdet er i opptaksprøvene og repertoarkrav?

Grunnet korona blir det heldigitalt opptak i 2021. Vi trenger derfor videofiler, les mer på denne siden. Det blir heller ikke forprøver i teori og gehør.


Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Du som allerede går på tilsvarende utdanning kan søke om innpassing i det studieåret du hører til. Bare søk på vanlig måte innen 15. desember, og kryss av for innpassing i vedleggskjemaet. Repertoar tilpasses den enkelte. Teori/gehør-prøve er ikke påkrevd for søkere med innpassing.

Nei, i år (2021) trenger vi ikke noter i det hele tatt.

Alle søkere må ha generell studiekompetanse. Dispensasjon fra fra dette kan unntaksvis gis til særdeles talentfulle søkere. Søker du om dispensasjon må uttalelse fra spillelærer samt lydopptak legges ved søknaden.

Søkere over 25 år uten generell studiekompetanse har rett til realkompetansevurdering.

Hvis du tar eksamener til våren så trenger du ikke å laste opp papirer på utdanningen din på Søknadsweb før 1. juli. Tilbud om studieplass vil bli gitt med forbehold om at du oppnår generell studiekompetanse før studiestart.

Hvordan søke opptak

Hvordan søke opptak

Søknadsweb åpner opp for søknad til utøvende musikk 1. november 2020.

Hvordan søke opptak

Tallet 1. Illustrasjon. Søk opptak via Søknadsweb

Frist 15. desember - for opptak til høstsemesteret påfølgende kalenderår.

Søker du fra et land utenfor EU og Norden: bruk eget søknadsskjema.

Tallet 2. Illustrasjon. Last opp repertoar

Frist 1. februar

Last opp skjema for prøvespillrepertoar (Skjemaet som pdf | Skjemaet som OpenDocument)  I år trenger vi ikke akkompagnementsnoter. Du kan, fram til fristen, laste opp nye versjoner av vedlegget ditt.

Tallet 1. Illustrasjon. Last opp dokumentasjon etter at du har søkt

Last opp dokumentasjon som viser at du kvalifiserer til de studiene du søker opptakt til. Hvis du har et elektronisk vitnemål fra videregående skole, og dette er det eneste som skal legges til grunn for søknaden sin, så trenger du ikke laste opp dokumentasjon.

Frist: 1. juli – Siste frist for å laste opp dokumentasjon. Får du vitnemål, kompetansebevis eller attester etter fristen for opplastning av dokumentasjon, så kan du laste opp dette innen 1. juli.

Videoopptak

Gjør klar videoopptak, lenkene til filene må vi få innen 1. februar. 

Se her for detaljer om videoopptakene:

Informasjon om videoopptak for opptaket 2021

E-postadresse for spørsmål om opptak: opptak@musikk.ntnu.no


Studiebrosjyre

Studiebrosjyre

Last ned studiebrosjyren for utøvende musikk

Bildelink til studiebrosjyre