Utøvende musikk

Bachelorprogram 3- og 4-årig, Trondheim

Utøvende musikk

– Studiemiljø

Studiemiljø - fellestekst utøvende

Klasserom
Foto: Thor Nielsen

Et tett og sammensveiset miljø er både naturlig og nødvendig ved utøvende musikk. Mye av undervisningen er prosjektbasert.

Utdanningen holder til i Olavskvartalet midt i Trondheim sentrum, og det er kort vei til et yrende konsertliv, både i selve Olavskvartalet, i Dokkhuset på Nedre Elvehavn og ved andre musikkscener i byen.

Utøvende musikk samarbeider med en rekke institusjoner for å gi studentene rike og egnede praksisopplevelser. Noen av disse er Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Kammermusikkfestival, Trondheim Jazzforum, Midtnorsk Jazzsenter, Trondheim Jazzfestival og TrondheimSolistene. Trondheim har også et vitalt og tradisjonsrikt kirkemusikkmiljø, der musikklivet i Nidarosdomen står sentralt.

SAMSPILL: Samspill er viktig, og foregår i mange ulike konstellasjoner. Blant annet er NTNU Jazz Ensemble et studentorkester med base ved Jazzlinja NTNU. Musikere velges fra prosjekt til prosjekt og hentes fra NTNUs studentmiljøer innen utøvende musikk, musikkvitenskap og eventuelt fra andre deler av universitetet. .
Av tidligere prestisjeprosjekter er samarbeidet med Trilok Gurtu under åpningen av India 2011, og flere vellykkede prosjekter under Trondheim Jazzfestival under ledelse av bl a Erlend Skomsvoll og Kristoffer Lo.

I Trondheim finnes dessuten flere elitedivisjonskorps, utallige små og store band, og flere store arrangement hvor musikkstudentene deltar aktivt.

Våre studenter har også vært involvert i NTNU sin julegave til alle i flere år. Sjekk tidligere års julegaver her: https://www.ntnu.no/julehilsen

 

 

Møt våre studenter BMUSP

Møt våre studenter


Filmer fra aktiviteten

Filmer fra prosjekter

NTNU Jazzensemble er en del av Hovedinstrument A, B og C. Høsten 2014 hadde de et prosjekt med Espen Berg.

NTNU Kammerorkester er en del av Hovedinstrument A, B, C, D og E. Høsten 2014 hadde de et prosjekt med Henning Kraggerud.