Kontakt

Bachelor i grafisk design - Gjøvik

Kontakt

Vi kan blant annet hjelpe deg med spørsmål om:

  • opptak
  • studieprogrammet
  • studieprogresjon, mestring og motivasjon
  • valg, bytte, innpassing og fritak av emner
  • permisjon
  • jobb, karriere og videre studier
  • utfordringer i studiehverdagen
  • regler og forskrifter

Kontaktinformasjon

Du kontakte studieveileder eller studieprogramleder direkte. Send en e-post og fortell hva du ønsker å snakke om. Du kan også be om et møte ved behov.
 

Krysspublisert : Andre tjenester (IKKE LOKALT INNHOLD HER)

Ofte stilte spørsmål til Bachelor i grafisk design

Ofte stilte spørsmål til Bachelor i grafisk design

Må jeg kunne tegne for å studere grafisk design ved NTNU i Gjøvik?

Nei, det er ikke et krav at du kan tegne. Vi har mange studenter som har gjennomført studiet uten. Det er en fordel om du er interessert i å tegne, spesielt skissetegning i kreative prosesser. Du må være interessert i å bruke grafiske og visuelle virkemidler i arbeidet ditt.

Handler ikke grafisk design bare om papirbaserte medier som vil være borte snart?

Nei, grafisk design på NTNU Gjøvik dreier seg om både tradisjonelle, papirbaserte medier og nyere digitale flater som desktop, nettbrett og mobil. Utdanningen inneholder emner innenfor design for digitale flater som prototyping og koding for web, digitale designsystemer og design av komplekse digitale løsninger.

Samtidig er analoge papirbaserte produkter fremdeles aktuelle i mange sammenhenger. Folk leser helst bøker på papir, både analoge og digitale plakater er fremdeles vanlig i byrommet, fysisk designet emballasje er nødvendig og det utgis stadig papirbaserte brosjyrer, magasiner og aviser.

Får jeg jobb etter studiet?

De fleste studentene har relevante jobber en stund etter de er ferdige med bachelorgraden. Mange velger å gå videre på en mastergrad før de søker jobb, for eksempel Master i interaksjonsdesign ved NTNU i Gjøvik. Andre går rett fra bachelorgraden og ut i jobb. 

Jobbmulighetene dine henger sammen med arbeidsinnsatsen din underveis og kvaliteten på mappa du har med deg herfra. Mange ønsker å jobbe med design, samtidig øker antallet designjobber. Design og designmetoder tas også i bruk på stadig nye områder.

Blir studenter i dag overlatt til seg selv?

På bachelorstudiet i grafisk design får du mye veiledning og oppfølging av kunnskapsrike og entusiastiske undervisere. I en typisk uke er det 4–5 møter mellom undervisere og studenter i form av forelesninger, workshops, veiledninger og andre aktiviteter.

Hvordan fungerer opptak – er det mappevisning eller opptaksprøve?

Vi har hverken mappevisning eller opptaksprøve. Du søker deg inn på Bachelor i grafisk design med generell studiekompetanse eller realkompetanse via Samordna opptak, og opptaket er poengbasert.