Grafisk design

Foto: Kathinka B. Høyden/NTNU

Grafisk design

Grafisk design - bachelorstudium

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Gjøvik
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 30
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist15. april
BMED, Sat Jan 28 01:40:39 CET 2023 | B3

Bachelor i grafisk design er et veiledningsintensivt profesjonsrettet designstudium med fokus på kommunikasjon, brukskvalitet, estetikk og solid håndverk.

Målet er å utdanne grafiske designere med en kompetanse som balanserer praktiske ferdigheter og formgivningsevne med evne til å tenke analytisk og konseptuelt. Utdanningen forholder seg til papirbaserte medier, interaktive digitale medier, og skilt- og veifinningssystemer for bygninger og uterom.

Les mer om læringsmålene

Fullført studium kvalifiserer til arbeid som grafisk designer eller andre former for designrelatert arbeid i byråer og bedrifter som leverer designtjenester innen digitale eller trykte medier.

Les mer om jobbmulighetene

Som student på NTNU Gjøvik blir du del av et levende og aktivt studentmiljø. Når du studerer er det viktig å trives både faglig og sosialt. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretning, og du får tett og god kontakt med forelesere og fagmiljø.

Les mer om studiemiljøet

Bachelor i grafisk design er en treårig utdanning. Fullført studium gir 180 studiepoeng og fører fram til graden Bachelor i grafisk design; engelsk: BA Graphic Design.

For Bachelor i grafisk design har NTNU avtaler om plasser ved to prestisjefulle britiske designutdanningsinstitusjoner som studieprogrammet har særlig gode relasjoner til. 

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Les mer om opptak og opptakskrav her

Vi svarer på det du lurer på om bachelor i grafisk design. Ta kontakt med studieveileder eller studieprogramleder på epost eller telefon.

Kontakt og veiledning