Studiemiljø

Grafisk design - bachelorstudium

Studiemiljø

Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretning, og du får tett og god kontakt med forelesere og fagmiljø.

Som student på NTNU Gjøvik blir du del av et levende og aktivt studentmiljø. Når du studerer er det viktig å trives både faglig og sosialt. 

  • Student i Gjøvik - her finner du nyttige lenker og informasjon om studielivet i Gjøvik

Undervisning

Institutt for design i Gjøvik er lokalisert i Designfabrikken på Mustad. Her finner vi blant annet et eget designverksted med laserkutter, 3D-printer, loddeutstyr, rom for maling og lakkering, samt moderne datalab-er med stort utvalg i programvare.

Campus Gjøvik består av flere bygninger plassert i åpne omgivelser i gangavstand til Gjøvik sentrum. Undervisningen skjer i moderne auditorier og laboratorier, og studentene har dessuten tilgang på  lesesalsplasser, grupperom og datasaler i nyrenoverte bygninger.

G-bygget er knutepunktet for all aktivitet på campus. Her finner du biblioteket, bokhandel, studentsamskipnaden og studenttorget, og selvfølgelig kantina.

Det lyse og åpne atriet i A-bygget er også en sentral samlingsplass. Til daglig er området tilrettelagt for gruppearbeid og leseplasser, men er også en arena for større arrangementer, feiringer, utstillinger og gjesteforedrag.

Fritid

På NTNU i Gjøvik finnes organiserte studentgrupper for enhver. Har du lyst til å engasjere deg, er mulighetene mange. Om du er interessert i amerikansk fotball, journalistikk, ølbrygging, film eller hva det måtte være – du finner garantert likesinnede.

Studenthuset på Gjøvik, «HUSET», er et sosialt samlingspunkt for Gjøvikstudentene. Her finner du pub/kafé og konsertscene. «HUSET» drives av frivillige studenter, og har et allsidig tilbud med ukentlige arrangementer, fra quiz og bingo til temafester og større konserter.

Linjeforeninger

Linjeforeningene styres av dere studenter, og står for både sosiale og faglige arrangementer gjennom studieåret. Å bygge bro mellom studier og arbeidsliv er viktig, derfor organiserer linjeforeningene karrieredager. Her står en rekke bedrifter på stands og holder presentasjoner, klare for å kapre de beste hodene.

Foto: Geir Olsen/NTNU
Foto: Geir Olsen/NTNU

Fadderuka

Studieåret starter med Fadderuka, en fartsfylt uke full av aktiviteter som skal hjelpe deg som fersk student på plass i en ny by, og i en ny studietilværelse. At du ikke kjenner noen fra før spiller ingen rolle, du blir ivaretatt av faddere som viser deg rundt og hjelper deg å bli kjent med både campus og medstudenter.