NTNU MOOC

NTNU MOOC

Nettbasert undervisning

Hva er NTNU MOOC?

NTNU MOOC er et fagmiljø som støtter undervisere, administrativt ansatte, samarbeidspartnere og andre interesserte som ønsker å lage gode digitale læringsopplevelser.  Fagmiljøet er sammensatt av pedagoger, teknologer og forskere og jobber tett med Multimediesenteret. 

Hva tilbyr NTNU MOOC? 

Fagmiljøet tilbyr støtte til å lage nettkurs og nettemner. Nettkurs er åpne og fleksible digitale opplæringsopplegg, uten studiepoeng, med mulighet for å få kursbevis. Nettemner er studiepoenggivende emner med opptak.  

NTNU MOOC tilbyr undervisere infrastruktur for utvikling og drift av nettkurs og nettemner. NTNU MOOC infrastrukturen består av tre plattformer for nettundervisning. På Futurelearn kan undervisere lage nettkurs for et engelskspråklig publikum. Digit. (Open edX basert) og Canvas (Instructure) kan brukes til å lage nasjonale nettkurs og nettemner, men er også tilpasset for internasjonal bruk.  Plattformene kan brukes til å lage nettkurs/nettemner og til blended learning, som kan være en blanding av campus- og nettundervisning.

NTNU MOOC tilbyr støtte til undervisere. Denne består av et langsiktig pakkeløp med oppfølging, som starter med en innledende samtale om hva man ønsker å lage et kurs om, til ferdigstilling.  I pakkeløpet blir man tildelt en medarbeider med teknopedagogisk støtte og en videoprodusent, som man samarbeider med og gir råd om nettundervisningsdesign og videoproduksjon tilpasset for nettundervisning. 

Avhengig av MOOCens lenge, må undervisere regne med at produksjon av en MOOC kan ta mellom 4 til 12 måneder.  

NTNU MOOC produserer også egne nettkurs med en forskningsbasert tilnærming. 

person-portlet

Kontakt NTNU MOOC

Kontakt NTNU MOOC

Universitetslektor Veruska De Caro

Førsteamanuensis Halvdan Haugsbakken

For studenter

For studenter

Ønsker du å ta en MOOC ved NTNU? Se kursene NTNU tilbyr.

For emneansvarlige

For emneansvarlige

MOOC pakkeløp

MOOC pakkeløp

Vi har laget et pakkeløp for MOOC-produksjon ved NTNU. Dokumentasjonen kan lastes ned i PDF format.

Delta I DriveX - et nettkurs i å lage nettkurs

Last ned PDF