Marte Berg Wahlgren
Marte Berg Wahlgren
Universitetslektor
Institutt for bioteknologi og matvitenskap Fakultet for naturvitenskapBakgrunn og aktiviteter
Fagfelt/arbeidsområde
- Ernæring
- Konserveringsteknologi
- Vegetabilteknologi
- Mattrygghet
- Sensorikk
- Produktutvikling
- Bachelorveiledning
- Praktikantveiledning
Kompetanse
- Master i Matvitenskap, NMBU
- Bachelor i Matteknologi HiST
Arbeidserfaring
- NTNU
- Drytech
- Nofima
- Mattilsynet
Emner
- MATV3006 - Bacheloroppgave
- TMAT3004 - Bacheloroppgave
- MATV1012 - Mat, foredlingsteknologi og bærekraft
- TMAT3002 - Matteknologi
- TMAT2005 - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl
- MATV3004 - Matteknologi - melk og vegetabiler
- TMAT2002 - Ernæring
Vitenskapelig, faglig og kunstnerisk arbeid
Viser et utvalg av aktivitet. Se alle publikasjoner i databasen
2020
- (2020) Norwegian consumers attitudes towards smoke-flavouring of salmon. EuroSense 2020 9th European Conference on Sensory and Consumer Research . Elsevier, European Sensory Science Society and Vakgroep; Live and On-demand. 2020-12-13 - 2020-12-16.
2017
- (2017) Understanding the role of dynamic texture perception in consumers' expectations of satiety and satiation. A case study on barley bread. Food Quality and Preference. vol. 62.
2015
- (2015) Oral processing and satiety perception in solid foods. A case study on barley bread. 8th International Research Symposium “Managing hunger and satiety” ; Lyon. 2015-04-29 - 2015-04-29.
- (2015) Oral processing and satiety perception of bread. Understanding the role of texture and oral processing in consumers' perception of satiety. 2015.
- (2015) Dynamic sensory perception as related to satiety in solid foods. A case study on barley bread. 11th Pangborn Sensory Science Symposium ; Gothenburg. 2015-08-23 - 2015-08-27.