Hva kan jeg bli?

Master i økonomi og administrasjon

Hva kan du bli?

Siviløkonomstudiet kvalifiserer til krevende jobber innenfor privat og offentlig virksomhet, og gir allsidige karrieremuligheter innenfor områder som for eksempel bank og finans, industri, forsikringsbransjen, konsulentbransjen, olje- og gassektoren, media, offentlig forvaltning eller ideelle organisasjoner.
 

Relevante arbeidsområder for en siviløkonom kan være:

  • Administrasjon og ledelse
  • Budsjettering og kostnadsberegning
  • Lønnsomhetskalkyler og økonomiske vurderinger 
  • Regnskap
  • Markedsføring
  • Personal og HR

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 

Studentintervju

Kvinne smiler. Foto

Navn: Rebecca Margareta Bang

Hvilken utdanning har du (studieprogram)?

Siviløkonom med spesialisering innen finans fra NTNU Handelshøyskolen.

Hvilket år ble du uteksaminert fra NTNU?

2022

Hvor jobber du, og hva er dine typiske arbeidsoppgaver?

Jeg jobber i PwC Deals-avdelingen i Oslo, spesifikt i underavdelingen Transaction Services (TS). Her er hovedoppgaven å utføre finansiell due diligence på selskaper som er involvert i salgsprosesser. Mine ansvarsområder inkluderer oppsett av datamodeller, analyser i Excel og utarbeidelse av grundige og brukervennlige rapporter. Jeg har også hatt muligheten til å arbeide i underavdelingen Valuation & Analytics, der jeg fikk verdsette et holdingselskap. Arbeidsoppgavene i denne avdelingen er ganske lik de i TS, men vi fokuserer mer på fremtidsrettede vurderinger. Vi benytter ulike metoder for verdsettelse for å fastslå verdien av selskapet, med hovedvekt på diskontert kontantstrøm-metoden.

Hva er det beste ved jobben din?

Det beste med jobben er å ha muligheten til å møte så mange talentfulle og engasjerte kolleger, det motiverer for min karriereutvikling. Vi setter også stor vekt på å skape et godt sosialt miljø på jobben, og vi arrangerer jevnlig avdelingsmiddager og andre arrangementer for å styrke trivselen blant oss.

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?

På NTNU har jeg hatt gleden av å ta valgfag på tvers av ulike fagområder, og spesielt gjennom økonomistyringsretningen har jeg fått nytte av disse fagene. De har bidratt til min forståelse av analysene vi utfører på selskaper og gitt meg trygghet til å stille kritiske spørsmål til tross for min begrensede erfaring i arbeidslivet. Et eksempel på hvordan jeg har kunnet anvende teori i praksis er gjennom det jeg lærte om arbeidskapital i faget finansiering og investering. Selv om jeg ikke hadde en forståelse av konseptet på det tidspunktet, hadde jeg en teoretisk forståelse av det. Nå som jeg er i arbeidslivet, har jeg virkelig sett hvor viktig dette emnet er, både når det gjelder verdsettelse av selskaper og bruk av normalisert arbeidskapital for å beregne egenkapitalverdier. Å ha en solid teoretisk forståelse gjør det også enklere å forstå hvordan ting fungerer i praksis.

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag:

Når du skal velge valgfag eller spesialisering, er det viktig å følge dine interesser. Hvis du velger noe som virkelig engasjerer deg, vil du også oppleve større trivsel i arbeidslivet. Når du jobber med noe du liker, vil det være lettere å opprettholde motivasjonen og glede deg til å gå på jobb hver dag.