Master i økonomi og administrasjon / siviløkonom

Dette sier tidligere siviløkonomstudenter om jobbmulighetene etter endte studier:
 

Som konsulent møter jeg svært mange ulike problemstillinger og situasjoner, og for å løse disse har det vært kritisk for meg å ha forretningsforståelsen i grunn. Gjennom å ha spesialisert meg i finans under studiene har jeg også opparbeidet en analytisk grunnforståelse.

Tidligere siviløkonomstudent Maria Meland
Maria Meland

Se flere studentintervjuer

Hva kan jeg bli?

Master i økonomi og administrasjon

Hva kan jeg bli?

Siviløkonomstudiet kvalifiserer til krevende jobber innenfor privat og offentlig virksomhet, og gir allsidige karrieremuligheter innenfor områder som for eksempel bank og finans, industri, forsikringsbransjen, konsulentbransjen, olje- og gassektoren, media, offentlig forvaltning eller ideelle organisasjoner.
 

Relevante arbeidsområder for en siviløkonom kan være:

  • Administrasjon og ledelse
  • Budsjettering og kostnadsberegning
  • Lønnsomhetskalkyler og økonomiske vurderinger 
  • Regnskap
  • Markedsføring
  • Personal og HR

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, å være ny student, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt.