Studiestart overskrift

Læring i arbeidsliv og samfunn - masterstudium

Studiestart

Firestudenter sitter i en sofa og snakker sammen. Foto.
Foto: Elin Iversen

Velkommen som ny student ved NTNU! Under her kan du lese om hva som skjer den første tiden på studiet.

Vi sender deg også et velkomstbrev med informasjon på e-post i slutten av juli. Sjekk gjerne e-post og eventuelt spamfilter i denne perioden. 

 


Studiestart toggler

Institutt for pedagogikk og livslang læring ønsker alle nye studenter på master i læring i arbeidsliv og samfunn velkommen til studiestart 2024!

Mandag 12. august

Tidspunkt: kl. 09.00-10.45

Sted: Rom D156, Dragvoll campus 

På velkomstmøtet blir du kjent med linjeforeningen Paideia og medstudenter, du vil få tildelt en faddergruppe og vi serverer lunsj. 

Etter møtet går det gratisbusser fra Dragvoll til Gløshaugen og immatrikuleringen der.

Avgang fra Dragvoll: kl. 12:30-14:00

Immatrikuleringen foregår på den store plena bak hovedbygningen på campus Gløshaugen mandag 12. august kl. 14:00. Immatrikuleringen er en høytidelig seremoni for alle nye studenter. Det er ikke obligatorisk oppmøte.

Institutt for pedagogikk og livslang læring ønsker alle studenter på læring i arbeidsliv og samfunn velkommen til informasjonsmøte:

Mandag 26. August


Tidspunkt: kl. 09:15–12:00
StedRom D150, Dragvoll Campus

På møtet får du informasjon om masterprogrammet læring i arbeidsliv og samfunn, og de emnene du skal ta. Du får praktisk informasjon om hvordan studiet er bygd opp, hva du må gjøre for å komme i gang og hvor du kan få mer informasjon og hjelp. I tillegg vil du møte medstudenter, studieveileder og studenttillitsvalgt. Vi avslutter møtet med lunsj.

Det er obligatorisk oppmøte.

Velkommen til oss!

Velkommen som ny masterstudent!

Vi i linjeforeningen Paideia er så glad for at du valgte å søke, og vi skal gjøre vårt beste for at du skal få en helt fantastisk studietid! 

Det er vi i Paideia som arrangerer fadderuka. Dette er et frivillig tilbud til alle nye studenter. Fadderuka er en fin måte å bli kjent med dine nye medstudenter, og ta del i et sosialt miljø. Vi anbefaler deg virkelig å melde deg på fadderuka, og bli med på det som skjer. Program for fadderuka legges ut på Paideias Facebookgruppe den 01.08.2024.

Padeia på Instagram

Paideia Facebookgruppe

Meld deg på fadderuka her!  

Fadderuke kick-off tirsdag 13. august

Bli med på Fadderuke kick-off i regi av Studentersamfundet og få en sosial start på studietiden! Alle nye studenter kan delta.

Fadderuke kick-off er en velkomstdag for alle de nye studentene i Trondheim. Studentersamfundet fyller Elgeseter Parken (ovenfor gata fra Samfundet) med liv og røre. Det blir stands fra over 50 forskjellige organisasjoner, scene med show, matområde med flere forskjellige typer gratis mat og sitteområde med benker og bord. Det vil være en ideell start før kveldens festligheter. Dette blir en stor og morsom feiring av studentfrivilligheten og alt den har å by på. 

Tid: kl. 14.00-17.00

Sted: Elgeseter Parken (utenfor gata fra Samfundet)

Engasjer deg i studentfrivilligheten og få en super studietid. Les om studentforeninger og aktiviteter ved NTNU.

I det første semesteret skal du ta VL3000 (15 sp), VL3014 (7,5 sp) og et valgfritt emne på 7,5 sp dersom du tar studiet på fulltid. Skal du studere deltid, tar du bare VL3000.

Du vil få informasjon om både valgfrie emner og hvordan du avtaler deltidsstudier på orienteringsmøtet. 

Timeplan

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på intranettet Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene (fagene) du skal ha. Timeplan ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne, som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Om du ikke finner timeplanen under emnet ditt, vil den være klar til studiestart.

Pensum

Oversikten over alle publiserte pensumlister finner du her. Pensumet blir også publisert på hver emneside i læringsplattformen Blackboard seinest ved semesterstart.

Det er begrenset med parkeringsplasser på campus. Bruk kollektivtransport til studiestart. 

Busstilbudet i Trondheim -atb.no

Finn frem på campus

MazeMap-appen gir deg en oversikt over bygninger og rom på campus.

Last ned MazeMap på Android (Google Play) og for iPhone (AppStore).

Du kan søke om tilrettelegging av studiesituasjonen din hvis du har dysleksi, funksjonsnedsettelse eller andre diagnoser som gir utfordringer i hverdagen.

Ta kontakt med oss så snart som mulig hvis du har behov for tilrettelegging.

SJEKKLISTE

Sjekkliste for deg som er ny student

Registrer deg, betal semesteravgift med mer.

Ni steg du må gjøre ved studiestart

Din trygghet er viktig for oss