Hva kan jeg bli?

Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet - masterprogram (sivilingeniør) 5-årig - Trondheim

Hva kan du bli?

Studiet i kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet gir deg en bred utdanning med mange valgmuligheter i ulike jobber og bransjer og et internasjonalt arbeidsmarked, med god lønn og svært gode utviklingsmuligheter fremover.
Eksempler på arbeidsoppgaver:

 • Planlegging, design, drift og administrasjon av nett og nettbaserte tjenester og applikasjoner
 • Digital sikkerhet og digital etterforskning
 • Systemutvikling og programmering
 • Rådgiving, ledelse, salg og markedsføring
 • System-, og programvareutvikling
 • Undervisning og forskning

Eksempler på arbeidsgivere:

 • Informasjons- og sikkerhetsavdelinger i store og mellomstore bedrifter
 • Konsulentbedrifter og programvarehus
 • Nettoperatører og telekommunikasjonsindustri
 • Maskinvare- og programvareindustri, utstyrs- og systemleverandører.
 • Forsvaret
 • Offentlige tjenester og etater
 • Medisinsk teknologi
 • Romfartsindustri
 • Bli gründer. Har du en god idé, kan du skape din egen arbeidsplass.
   

Arbeidsmarkedet

Arbeidsmarkedet for studenter på kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet er svært godt. Våre kandidater finner godt betalte og spennende jobber i mange ulike bransjer. Hvert år utfører vi en arbeidsmarkedsundersøkelse for våre kandidater. I de siste årene fikk nesten 100 % av studentene som søkte jobb ett eller flere tilbud - før de var ferdig utdannet.

​​​​​​​

Hege Krokås Borge er ansatt i trainee-programmet Nytt Krutt 2018 i Visma Consulting.

Bedriftspresentasjoner

Hvert semester er det mange bedrifter som ønsker å presentere seg overfor studentene ved kommunikasjonsteknologi og NTNU. For studenter på dette studiet arrangerer linjeforeningen Abakus aktuelle bedriftspresentasjoner. Presentasjonen er lagt opp slik at bedriften får presentere seg for studentene i en times tid i et auditorium. Etter presentasjonen er det muligheter til å prate med bedriftens representanter, ofte over god mat og drikke.

Følg med på Abakus' hjemmesider for å se om det er noen presentasjoner som er interessante for deg. I tillegg arrangerer 3. klasse i kommunikasjonsteknologi og datateknologi itDAGENE – karrieredagen for IT-studenter på NTNU hvert år.

Karrieretjenesten

Karrieretjenesten gir studenter gode råd om overgangen fra studier til arbeidsliv. De arrangerer også jobbsøkerkurs, kurs i intervjuteknikk og kurs i internasjonal jobbsøking.

NTNU Bridge

NTNU Bridge kobler NTNU-studenter og arbeidslivet. På NTNU Bridge finner du arbeidsgivere som søker studenter til prosjektoppgaver, masteroppgaver, praksisplasser, sommerjobber og del- og heltidsjobber.

Videre studier

Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En ph.d. er det høyeste nivået for formell utdanning i Norge.

En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning.
 

​​​​​​​NTNU tilbyr en ph.d.-utdanning innen kommunikasjonsteknologi og sikkerhet:

Karrieretjenesten og NTNU Bridge (krysspublisert)

Karriereveiledning – hva kan jeg bli?

NTNU Karriere kan hjelpe deg med å sortere dine muligheter, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og veiledning innenfor områdene utdanningsvalg, bevisstgjøring av kompetanse og jobbsøking.


Utdannelse og jobbmuligheter

7000 tidligere studenter har fortalt oss hvordan det har gått med dem etter de ble uteksaminert fra NTNU.


Praksisplasser og jobber

NTNUs studenter er svært attraktive for arbeidslivet. Det lønner seg å komme i kontakt med arbeidslivet før studiene er ferdig. NTNU Bridge kobler NTNU-studentene og arbeidslivet i samarbeid om tema til oppgaver, praksisplasser og jobber.


Bruk NTNU Alumni-nettverket

NTNU Alumni vil være nyttig for deg som student og videre gjennom hele din karriere. Du kan dra nytte av tidligere studenters erfaringer og få innblikk i arbeidslivet nasjonalt og internasjonalt. 


Følg NTNU teknologi på sosiale medier

Følg NTNU teknologi på sosiale medier

Instagram ikon. Illustrasjon    Facebook ikon. illustrasjon     Snapcat ikon. Ilustrasjon     YouTube ikon. Illustrasjon