Studiemiljø

Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet - masterprogram (sivilingeniør) 5-årig - Trondheim

Studiemiljø

Studenter fra kommunikasjonsteknologi i KOMTEK-LOUNGEN
Studiet Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet har relativt få studenter, noe som gjør det lettere å skape et godt klassemiljø. Studentene har også sin egen lounge. Foto: Geir Mogen.
​​​​

Teknostart

Studentene blir fort kjent med hverandre gjennom prosjektet Teknostart, som foregår i de to første ukene av studiet. Teknostart har både faglige og sosiale aktiviteter. Du og dine nye klassekamerater skal blant annet løse en gruppeoppgave sammen. I disse to ukene er det også en fadderperiode, stappfull av opplevelser og nye vennskap. I løpet av første klasse arrangeres besøk til komtek-bedrifter for å få innblikk i fremtiden!


Ekskursjon

I tredje klasse reiser du på ekskursjon utenlands i Europa. Dette er et veldig populært tiltak som er verdifullt både faglig og – ikke minst sosialt.
​​​​​​​Den faglige delen består av besøk hos bedrifter og universiteter, noe som gir verdifull innsikt og mulighet for å knytte kontakter. Dette er også nyttig hvis man tenker på en internasjonal karriere, eller om man tenker på å dra på utveksling i 4. klasse.

Linjeforeningen Abakus

Abakus er linjeforeningen for alle studenter som går linjene Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet. Ved å gå en av disse linjene blir man automatisk et medlem i linjeforeningen, helt gratis og man kan selv velge hvor mye man vil delta på og engasjere seg i!

Ved å være medlem i linjeforeningen Abakus får man muligheten til utrolig mye gøy! Årlig arrangerer Abakus sosiale arrangementer, alt fra store gallaer til lavterskel grilling i parken. I tillegg til sosiale arrangementer, arrangerer Abakus bedriftspresentasjoner og kurs. Dette er for å knytte næringslivet og studentene sammen, og tilby et supplement av faglige kurs som man ellers ikke ville fått via studiet.

Siden Abakus driftes av og for studenter ved linjene, er det utrolig mange muligheter for en som vil engasjere seg i Trondheims enorme studentfrivillighet. Abakus' komiteer står for den daglige driften, og i tillegg har vi flere undergrupper: Datakameratene FK, vårt eget fotballag, AbelLAN, som arrangerer LAN 2 ganger i semesteret og interessegruppene, som driver med lavterskel idrett, gaming, matlaging, friluft og masse masse mer! I tillegg til alt dette har vi vår helt egen revy. Her kan man engasjere seg både på og bak scenen, enten du vil sy kostymer, lage kulisser, skrive manus eller være økonomiansvarlig. Uansett hva du engasjerer deg for, så finnes det spillerom for engasjementet ditt i Abakus. 

Hvis du skal begynne på Datateknologi eller Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet, vil du ha muligheten til å delta på fadderperioden som Abakus arrangerer. Dette er 14 dager med sosiale begivenheter, som skal bidra til bekjentskap blant førsteklassingene. Her er det tilrettelagt for at alle skal trives, uansett aktivitetsnivå. Her finnes det noe for enhver, enten du vil grille, dra på LAN, eller dra på fest! Fadderperioden er helt gratis og man trenger ikke å melde seg på for å delta. Bare møt opp til angitt tid og sted som du mottar fra NTNU. Dersom du skal delta i Abakus sin fadderperiode og har noen spørsmål, kan de sendes til fadderperioden@abakus.no.

Hvis du vil ha mer informasjon om Abakus, kan du sjekke ut hjemmesiden vår: Info om Abakus.


Itemize NTNU

Itemize NTNU er en interesseorganisasjon for alle som vil lære om informasjonssikkerhet og synes snill hacking er kult. Vi er også et CTF-lag som betyr at vi konkurrerer med andre nasjonale og internasjonale i såkalte Capture the Flag-konkurranser. CTF-oppgaver er på mange måter gåter eller data- og hacke-oppgaver. Vi møtes jevnlig for å spille CTF og for å lære mer om informasjonssikkerhet sammen. Da spiser vi gjerne pizza. Velkommen skal du være! Mer info finnes på itemize.no.


Gruppearbeid med Jenteprosjektet AdaAda-prosjektet

​​​​​​​​​​​​​​arrangerer ulike arrangement for kvinnelige studenter ved teknologiutdanninger på IE-fakultetet med lav kvinneandel. Arrangementene skaper en møteplass som skal bidra til økt trivsel og studiemotivasjon for å fullføre studiene. Ada – NTNU arrangerer alt fra kurs, bedriftssamling og sosiale samlinger.

 

Krysspublisert - Trondheim - ID: 1290570129

Trondheim

Byen som preges av studenter

Mange studenter i publikum på konsert. Foto.

Trondheim er Norges tredje største by og hjem for hele 33 000 studenter. Trondheim har lenge vært kjent for å være landets beste studentby, med en unik studentkultur preget av frivillighet. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.

→ Mer om studentlivet i Trondheim