Hva lærer jeg

Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet - masterprogram (sivilingeniør) 5-årig - Trondheim

Hva lærer du?

Studenter som har praktisk opplæring i lab.
Foto: Geir Mogen.

Verden blir mer og mer tilkoblet. Det er kommunikasjonsteknologien som datanettverk, Internett, telefon og mobiltelefon som er fundamentet for vårt digitaliserte samfunn. E-post, teksttjenester, videokonferanser eller sosiale medier – livet vårt er ikke lenger tenkelig uten slike tjenester, på jobb og i fritida. For å få ny teknologi til å fungere godt, må kommunikasjon mellom enheter være samstemt – og den må være sikker og trygg. Vår kommunikasjon blir enklere og raskere, og vår livskvalitet blir forbedret takket være stadig utviklende kommunikasjonsteknologier og brukervennlige nettbaserte tjenester.

Studiet kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet gir deg en ettertraktet kompetanse i kommunikasjonssystemer, digital sikkerhet og nett. Du vil ha fag som data, algoritmer, nettverk, matematikk og sikkerhet. I praktiske lab-prosjekter får du bland annet bygge dine egne systemer og nettverk, gjøre etisk hacking for å identifisere sikkerhetstrusler og undersøke egenskaper av større infrastrukturer som mobilnett.

De tre første årene av studiet omfatter grunnleggende emner i kommunikasjonsteknologi, sikkerhet, data, matematikk og fysikk. Fra fjerde studieår spesialiserer du deg innen én av følgende hovedprofiler:

  • Nettsystemer
  • Informasjonssikkerhet
  • Digital økonomi

Blant annet lærer du dette i kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet:

  • grunnleggende programmering og utvikling av programvare
  • digital sikkerhet: identifisering av sikkerhetstrusler og etisk hacking
  • samfunnsmessige, etiske og økonomiske konsekvenser av informasjon- og kommunikasjonsteknologi
  • konkret om nettverk og IKT systemer, for eksempel hvordan en webserver fungerer og hvordan du setter opp et nettverk
  • å tenke som en ingeniør: hvordan du analyserer et problem, definerer logiske delproblemer, velger modeller og metoder som du anvender og deretter evaluerer resultatene

Undervisningsspråk er både norsk og engelsk.

Studiet kombinerer teori og praktisk opplæring i lab. Her bygger vi nye systemer, prøver å hacke eksisterende løsninger for å se om de er sikre, eller simulerer store nettverk for å forstå hvordan de oppfører seg. Du lærer både for deg selv og i grupper med andre studenter, både i forelesning og i lab.


​​​​​​​

IE-banner Jævli flink


​​​​​​​Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer​​​​​​​

Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube