Janus linjeforening

Janus Linjeforening er ansvarlig for de sosiale arrangementene på Indøk, og har lange tradisjoner for å gjøre de nye Indøk-kullene sammensveiset og dermed legge forholdene til rette for å skape et stort og trygt sosialt klassemiljø. Janus arrangerer en rekke morsomme arrangementer året rundt, og det første du vil møte som ny student, er fadderukene. Disse varer i to uker, og vil gjøre deg kjent med klassen, campus (Gløshaugen) og byen selv. Etter denne kickstarten med Janus, kommer de neste arrangementene på løpende rekke gjennom semestrene.

Janus holder store sammenkomster som immatrikuleringsball, talentkonkurranse og den årlige turen til skistedet Åre. Vi arrangerer også fester som oktoberfest, børsfest og teknologivennefest. I tillegg kommer det eventer og sportsarrangementer som spillkvelder, filmkvelder, curling, paintball, fredagsquizer og mye, mye mer. Høytider er også tid for å være sosial, og det arrangeres både adventsfrokoster i desember og morsomme leker på 17. mai. Hver fredag holdes det også Åpent Kontor på Janus-kontoret, der alle kan komme innom for en kaffekopp, noe snacks og en hyggelig prat.

Hvilke arrangementer som gjennomføres varierer også fra år til år, så ikke bli overrasket om du ender opp på et event du aldri visste at du drømte om å delta på.

I tillegg blir du godt kjent med eldre indøkere, siden Janus’ arrangementer er godt besøkt av alle klassetrinn. Det unike samholdet mellom studentene uansett årskurs er noe av det som gjør Indøk så spesielt. De eldre studenter er flinke til å ta vare på nye og sørge for at disse trives ved studiet, og dette vil du også merke fra aller første stund.

Janus har lange tradisjoner for å gjøre de nye Indøk-kullene sammensveiset og dermed legge forholdene til rette for et godt klassemiljø.

Bindeleddet

Studentorganisasjonen Bindeleddet NTNU formidler kontakt mellom studentene ved Indøk og næringslivet. Organisasjonen ble opprettet av Indøk-studenter i 1986, og er i dag drevet av ca 30 studenter ved Indøk. Det tas opp 14-15 nye medlemmer hvert år.

Bindeleddet NTNU tilbyr tjenester og skaper arrangementer som legger til rette for at indøk-studenter og bedrifter kan møtes, og på denne måten skaper forståelse for og kunnskap om næringslivet og karrieremuligheter.

For studenter arrangerer Bindeleddet NTNU bedriftspresentasjoner, kurs og foredrag relatert til jobbsøking og arbeidsliv, samt en årlig ekskursjon til Oslo. Her tar Bindeleddet med seg omtrent 150 Indøk-studenter til ulike bedrifter i Oslo for å gi dem et innblikk i mulige fremtidige arbeidsplasser og bransjer. Bindeleddet NTNU står også bak Norges største karrieredager, KarriereDagene, som finner sted på Hovedplenen på NTNU hver høst. Se www.kdntnu.no. I tillegg legger Bindeleddet NTNU ut stillingsannonser på sine nettsider, kartlegger Indøk-studenters kunnskaper om jobbsøkerprosessen og muligheter etter endt studie, samt gjennomfører arbeidssituasjonsundersøkelser for ferdigutdannede indøkere.

Bindeleddet NTNU er delt opp i fem grupper, som har prosjekter innad og på tvers. Bedriftsgruppen har hovedansvaret for booking og gjennomføring av bedriftspresentasjoner. Markedsføringsgruppen jobber med å markedsføre Indøk og Bindeleddet NTNU mot næringslivet og egne studenter gjennom sosiale medier, markedsføringsmateriell og andre arrangementer. IT-gruppen vedlikeholder nåværende IT-systemer som nettsider og domener samt behandler IT relaterte forespørsler fra brukere, og utvikler nye IT-løsninger. Økonomi- og finansgruppen har ansvaret for foreningens økonomi, hvilket innebærer å fasilitere budsjetteringsprosessen, utvikle internregnskap og fakturaer. Analysegruppens ansvar er å innhente og analysere informasjon for å gi Bindeleddet beslutningsgrunnlag og vurdere måloppnåelse i henhold til Bindeleddets visjon:

«Sammen om drømmejobben».

ESTIEM NTNU

ESTIEM står for «European Students of Industrial Engineering and Management», og er et europeisk nettverk av Indøk-studenter. Organisasjonen er i dag representert på 80 universiteter i til sammen 31 ulike land, og favner i underkant av 60 000 Indøk-studenter. Ved hjelp av seminarer, kurs og konkurranser, jobber nettverket for å utvikle indøkere på et personlig og akademisk nivå.

Lokalgruppen i Trondheim heter ESTIEM NTNU og er en av linjeforeningene ved Indøk. ESTIEM NTNU tilbyr alle Indøk-studenter muligheten til å kunne delta på arrangementer i regi av ESTIEM i hele Europa. Arrangementene er alt fra faglige kurs og seminarer, til kulturelle og sosiale aktiviteter med tilknytning til stedets særpreg. Som indøker i Trondheim får du dekket 50 % av dine reiseutgifter når du deltar på disse arrangementene.

ESTIEM arrangerer også case-konkurranser der Indøk-studenter får muligheten til å både konkurrere mot norske indøkere samt indøkere i hele Europa. Hvert år avholder ESTIEM NTNU lokalkvalifisering til TIMES, som er Europas største case-konkurranse for indøkere. Vinnerlaget representerer NTNU videre i konkurransen og kjemper om å få den prestisjefylte tittelen "IEM-student of the year".

ESTIEM NTNU jobber for å skape en internasjonal arena der Indøk-studenter i Trondheim kan møte indøkere i resten av Europa. Målet er å gi studentene i Trondheim muligheten til å knyte potensielle arbeidskontakter, få en bredere kulturell forståelse, og oppleve Europa gjennom lokale «briller».

Hyttestyret

Hyttestyret har hovedansvaret for Indøks to hytter på Oppdal. Dette omfatter både drift og utleie,samt arrangerte hytteturer for indøkere. De to identiske hyttene, Bjørnen og Oksen, ligger rett ved siden av hverandre. Vi arrangerer flere forskjellige turer til hyttene hvert semester som alle indøkere kan delta på; både langrennsturer, alpinturer og turer til fots. Påsketuren er en årlig tur vi arrangerer to uker før påske med langrenn, grilling, påskegodt og mye god stemning. I tillegg arrangerer vi dagsturer til fots og på ski i Trondheimsområdet.

Det er også gode muligheter for å reise til Indøk-hyttene på eget initiativ. En reise til Oppdal kan være en skitur, en studietur, en avslapningstur, eller hva enn man måtte ønske å bruke hyttene til. Kombiner gjerne hytteturen med alle aktivitetene som finnes i Oppdal. Stølen Alpinsenter ligger kun et steinkast unna, og vi har langrennsløyper rett utenfor hyttene. På sommeren kan man oppleve alt fra moskussafari, rafting og zipline til sykkelturer, fjellturer, golf, jakt og fiske. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av dette fantastiske tilbudet!

Hyttestyret ønsker å skape gode hytteopplevelser for alle på Indøk og arbeider for et godt miljø innad på linja.


Janus idrettsforening

Janus IF er foreningen for idrettsglade indøkere. Fra en sped start som Janus fotballklubb i 2006 har foreningen vokst til å inkludere syv idretter: fotball, amerikansk fotball, sykling, langrenn, løping, håndball og squash. Tidligere har klubben hatt aktivitet også i volleyball, innebandy og cheerleading. Vi er nå større enn noensinne, og over hundre indøkere involvert i én eller flere idretter. Antall treninger i uken og nivå varierer litt fra idrett til idrett, det viktigste på alle lagene er at man har det gøy. Ønsker og idéer til nye lag og idretter tas alltid imot med åpne armer! Mer informasjon om de enkelte idrettsforeningene finner du på hjemmesidene til Janus linjeforening.

Indøk kultur

Indøk har over tid utviklet et solid kulturtilbud til studentene på linjen, og vi ser ikke bort fra at det kan komme enda flere med tiden. Kultur består av flere grupper som er gir medlemmene kulturell innsikt og sosialt samvær. Kanskje du er en ildsjel med sans for kultur, som vil starte noe eget?

Kultur består i dag av Indøkrevyen, Mannskoret Klingende Mynt, Gullpikene, og Indøk Bryggelaug.

Indøkrevyen

Hvert år settes det opp et eget revyarrangement på linjen, kjent som Indøkrevyen. Revyen blir i sin helhet satt opp av Indøk-studenter fra alle klassetrinn, og alt som foregår både på og av scenen er resultatet av et halvår med kreativitet og revyglede! Her har alle mulighet til å være med enten du har en drøm om å stå i rampelyset eller trives best bak sceneteppet. For hele linjen er revyen uansett en viktig merkedag i kalenderen som alle ser frem til og vil huske i ettertid.

Indøk Ølbryggelaug

For de fleste finnes det en ukjent ølverden ute bestående av hundrevis av ølstiler og tusenvis av ølvarianter. Bryggelaugets misjon er at nettopp man skal oppdage denne verdenen av nye smaker og opplevelser. Gjennom teori, praksis, kurs og sosiale arrangement jobber de for å utvikle indøkeres kompetanse og kjærlighet for øl. Bryggelauget vil på denne måten også bygge relasjoner mellom de ulike årskullene. Er du øl- og kunnskapstørst og liker å være med på å forme ting er bryggelauget noe for deg! Ind.Øl er et lavterskeltilbud for alle som går på Indøk. Det kreves ingen forkunnskaper for å bli med, kun en et ønske om å lære.

Mannskoret Klingende Mynt

Mannskoret Klingende Mynt (MKM) er et mannskor i sterk vekst. De jobber med spennende tilskuere fra Trondheims studentmiljø som blant annet immatrikuleringsballgjengere. Deres størrelse og åpne kultur gjør at Mannskoret Klingende Mynt har et godt sosialt miljø hvor alle ønsker at man lykkes. Fra dag én vil du føle deg som et verdifullt medlem av MKM. Etter endt internship er det gode sjanser for tilbud om fast ansettelse og opprykk til spennende stillinger som Base Analyst, Quartet Manager eller Senior Vocalist. Man trenger ingen musikalsk bakgrunn for å bli ansatt.

Gullpikene

Er du glad i å synge i dusjen? Liker du å vise frem dine flotte ben i korte gullskjørt? Er du over middels interessert i å bli kjent med jenter fra de andre klassetrinnene i en morsom setting? Gullpikene er Indøks kvinnekor. De synger alt fra firestemt ”Hit the road Jack” til ”Viva la Vida”. De skriver egne tekster til kjente melodier og opptrer på blant annet lesesalene, Indøks Got Talent, klassefester for 4. og 5. klasse og immatrikuleringsballet. Med show, sang og dans lager de alltid god stemning. Man trenger ikke ha noen musikkerfaring for å være med!


Linjeforeninger

Her kan du lese mer om linjeforeningene ved Indøk:

Janus

ESTIEM

Bindeleddet