Logo for Forskningsdagene


Researchers' Night

EU-flagg, lenker til Researchers Night på www.forskningsdagene.no NTNU har arrangert Researchers' Night siden dette ble arrangert for første gang i Norge, høsten 2005. Researchers' Night for ungdom - ungdommens forskernatt ved NTNU, har årlig tiltrukket seg opp til 1200 besøkende, og har vært Norges største Researchers' Night - arrangement i flere år.


RN2017

Researchers' Night for ungdom (RN)

Bilde fra Researchers' Night 2016, ungdommens forskernatt på NTNUUngdommens forskernatt ved NTNU finner sted i Realfagbygget på Gløshaugen. 

I forbindelse med Forskningsdagene 2017 skal NTNU arrangere Researchers' Night (RN) for trettende år på rad fredag 29. september kl. 19.00 - 23.00. Denne kvelden ønsker vi å gjenta suksessen fra tidligere år, og har inviteret elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Trøndelag til et åpent Realfagbygg – fylt med forskningsaktiviteter tilpasset ungdommer.

Opplevelse, nysgjerrighet og interaktivitet er som alltid, viktige stikkord for arrangementet.

Arrangementet er som vanlig lagt til den fjerde fredagen i september, som i 2017 faller på fredag den 29. For mer informasjon om RN se våre nettsider:

Arrangementet krever forhåndspåmelding. Årets arrangement er fulltegnet.


Hva er Researchers' Night?

Researchers' Night ble lansert på Europeisk nivå under initiativet "Researchers in Europe 2005". Initiativet består av et "enkveldsarrangement" som retter seg mot det allmenne publikum med "edutainment"-aktiviteter som øker publikums kunnskap om forskere og forskning, samtidig som de har det hyggelig. Arrangementet er lagt fast til den fjerde fredag i september.

Hovedhensikten er å få forskere og allmennheten nærmere hverandre, uavhengig av fagområde. I tillegg vil man med ordningen gjerne:

  • Promotere forskning som en alternativ karrierevei for unge mennesker
  • Bidra til å forbedre europeiske forskningsmiljøer

RN hører inn under Marie Curie tiltakene i EU (Peoples programme) som har som mål å gjøre Europa attraktivt for forskere ved å fremme forskerkarrierer i Europa, tiltrekke seg forskere fra andre deler av verden.