Forskningsdagene

Forskningsdagene

Tema for Forskningsdagene 2018: "Oppvekst".

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter. Målet er å vise hvor mye spennende forskning som foregår, og gi folk flest og forskere en mulighet til å møtes.


Forsker grand prix

Tromsø, Trondheim, Oslo, Porsgrunn og Bergen:  I år er dette byene som skal ha lokale Forsker grand prix show. Finalen går av stabelen på Byscenen i Trondheim 30. september, siste lørdagen under Forskningsdagene.

Meld deg som deltager på Forsker Grand Prix 2018


21.september og 22.september 2018

Forskningstorget

Forskningstorget er en svært god arena for møter mellom forskningsmiljøene og det vanlige publikum. Her finner du spennende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Det er lav terskel inn til en verden som de færreste kjenner til, men som mange burde få vite mer om. Den uformelle formidlingsformen begeistrer barn og unge. Tilbudet er selvfølgelig gratis og egner seg godt for skoleklasser. De unge er nysgjerrige og stiller ofte vanskelige spørsmål, noe som både kan være en utfordring og en tankevekker for forskerne - og som kanskje kan sette dem på ideer til nye prosjekter.

Vi er godt i gang med planleggingen av nytt Forskningstorg 2018, vil du/dere bidra med stand på Forskningstorget? Les mer om årets Forskningstorg, oppstartsmøte 16. april og påmeldingsskjema...


Fredag 28. september 2018

Researchers' Night – ungdommens forskernatt

Fredag 28. september 2018 gjentar vi suksessen fra tidligere år – og inviterer elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Trøndelag til et åpent Realfagbygg – fylt med forskningsaktiviteter tilpasset ungdommen.

For mere informasjon om ungdommens forskernatt, påmelding av aktivitet – besøk vår nettside...

 


Arrangementer og aktører

Vi vil vise frem sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv, og derfor har vi fått med flere eksterne aktører i løpet av festivaldagene.

Målet er at de fleste arrangementene skal være gratis og åpne for alle: Oversikt over alle arrangementene i Sør-Trøndelag.