Forskningsdagene

Forskningsdagene

Tema for Forskningsdagene 2018: "Oppvekst".

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter. Målet er å vise hvor mye spennende forskning som foregår, og gi folk flest og forskere en mulighet til å møtes.


Forsker grand prix

Tromsø, Trondheim, Oslo, Porsgrunn og Bergen:  I år er dette byene som skal ha lokale Forsker grand prix show. Finalen går av stabelen på Byscenen i Trondheim 30. september, siste lørdagen under Forskningsdagene.

Meld deg som deltager på Forsker Grand Prix 2018


Forskningstorget

Forskningstorget er en svært god arena for møter mellom forskningsmiljøene og det vanlige publikum. Her finner du spennende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Det er lav terskel inn til en verden som de færreste kjenner til, men som mange burde få vite mer om. Den uformelle formidlingsformen begeistrer barn og unge. Tilbudet er selvfølgelig gratis og egner seg godt for skoleklasser. De unge er nysgjerrige og stiller ofte vanskelige spørsmål, noe som både kan være en utfordring og en tankevekker for forskerne - og som kanskje kan sette dem på ideer til nye prosjekter.


Researchers' Night - Forskernatt

Den fjerde fredagen i september er det forskernes kveld og natt i om lag 200 byer i over 25 land. Forskerne slipper folk inn, eller går ut på scener og gater og møter folk flest.


Arrangementer og aktører

Oversikt over alle arrangementene i Sør-Trøndelag.
Målet er at de fleste arrangementene skal være gratis og åpne for alle.

Vi vil vise frem sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv, og derfor har vi fått med flere eksterne aktører i løpet av festivaldagene.