19.-30. september 2018

Forskningsdagene

Bilde fra Forskningsdagene i Trondheim, foto: Per Henning /NTNU

Forskningsdagene i Trondheim vil takke for i år – vi sees igjen i 2019!

I mellomtiden: se de flotte bildene fra de ulike arrangementene I Trondheim.

Følg oss på Facebook


Trondheim

21.september og 22.september 2018

Forskningstorget

Forskningstorget er en svært god arena for møter mellom forskningsmiljøene og det vanlige publikum. 
Tilbudet er selvfølgelig gratis og egner seg godt for skoleklasser. De unge er nysgjerrige og stiller ofte vanskelige spørsmål, noe som både kan være en utfordring og en tankevekker for forskerne - og som kanskje kan sette dem på ideer til nye prosjekter.

Velkommen til Forskningstorget 21.-22. september

Andreas Wahl kommer - kommer du?
På årets Forskningstorg tilbyr vi mange fengende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre. Disse dagene har vi mye å by på. Besøkende kan delta på 22 engasjerende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre. Aktivitetene vil bli  fordelt i to store telt ved NTNU Vitenskapsmuseet på Kalvskinnet, i tillegg blir det flere Vitenshow med Andreas Wahl og mye mer. Les mer om årets Forskningstorg


Torsdag, 27. september - Trondheim

Forsker Grand Prix

Forsker Grand Prix er en morsom, spennende og lærerik konkurranse i forskningsformidling for doktorkandidater. Flere universiteter arrangerer regionale finaler i Forsker Grand Prix. De to vinnerne fra hver regionale finalene møtes i den nasjonale finalen der Norges beste forskningsformidler blir kåret.

10 NTNU-kandidater er valgt ut, de får opplæring og trening i å presentere forskningen sin fram mot regional finale i Trondheim 27. september 2018 på Byscenen.
Les mer om Forsker grans prix i Trondheim.


Trondheim

Fredag 28. september 2018

Researchers' Night – ungdommens forskernatt

Fredag 28. september 2018 gjentar vi suksessen fra tidligere år – og inviterer elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Trøndelag til et åpent Realfagbygg – fylt med forskningsaktiviteter tilpasset ungdommen. Les mer om ungdommens forskernatt, påmelding og program


Trondheim, Fredag, 28. september

Forskerkveld på Byscenen

Researchers' Night for voksne (18+) 
Forskerfredag på Byscenen: fredag 28. september.

Trondheim kommune og NTNU inviterer til kunnskapskveld på Byscenen om oppvekst og helse. Vi har invitert fem eksperter som jobber med barn og unge. De skal lære oss noe nytt om kropp, psykisk helse, genetikk, spisevaner, kroppspress, sårbarhet, styrke, formbarhet, seksualitet, familien, avvik og normalitet. Dette blir garantert spennende og lærerikt - bare se her!


Forskningsformidling på Byscenen, Trondheim
– Lørdag 29. september kl. 15.00

Livslang oppvekst?

Arrangement for seniorer (Voksne +)

Velkommen til engasjerende forskningsformidling på Byscenen, lørdag 29. september kl.15.00

Livslang oppvekst? er et nytt arrangement i forbindelse med Forskningsdagene 2018. Denne lørdagsettermiddagen ønsker NTNU Vitenskapsmuseet å skape begeistring og interesse for ny kunnskap og forskning på en litt annerledes måte. Publikum vil oppleve flere spennende forelesere med temaet «oppvekst» som en rød tråd i programmet: Hva kan vi gjøre for å gi oss selv et godt seniorliv? Generasjon 100 presenterer sin forskning • Brått og brutalt – digital oppvekst for seniorer! • Dyrisk oppvekst – hvilke muligheter gir dyreriket sine barn for å vokse opp? Og hvordan var Arve Tellefsens sin oppvekst?

Les mer om arrangementet Livslang oppvekst?


Om Forskningsdagene

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival i regi av Norges Forskningsråd. Alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten. Festivalen har vært arrangert hvert år siden 1995 og er en av Europas store, nasjonale forskningsfestivaler.

Målsetningene for festivalen er å:

  • skape begeistring og forståelse for forskning 
  • formidle hva forskningen og dens resultater betyr for oss i vårt daglige liv
  • vise sammenhengen mellom forskning, innovasjon og næringsliv
  • vekke interesse i mediene for forskning og forskningsresultater
  • bidra til rekruttering av unge til forskningsrelaterte yrker

Gjennom en rekke forskjellige arrangementer kan mennesker i alle aldersgrupper og på alle kunnskapsnivåer få et innblikk i forskningens verden. Arrangementene er fordelt over hele landet og spenner fra åpne laboratorier, utstillinger og debatter til båtturer, quizer og Forsker Grand Prix-show. Det aller, aller meste som skjer er gratis. Les mer på Forskningsdagene.no

Kontaktinformasjon: