ungdommens forskernatt ved NTNU

Researchers' Night 2018

– Fredag 28. september


Trondheim

Ungdommens forskernatt på NTNU

– Fredag 28. september, kl. 19-23

Fredag 28. september 2018 gjentar vi suksessen fra tidligere år – og inviterer elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Trøndelag til et åpent Realfagbygg – fylt med forskningsaktiviteter tilpasset ungdommen.

Denne kvelden vil dere få et personlig møte med både engasjerte forskere og studenter gjennom ulike aktiviteter som stands, laboratoriebesøk og forelesninger. Det er alltid opplevelsen av generell forskning, naturvitenskap og teknologi i praksis som er fokus på Researchers’ Night ved NTNU. Vi byr på nye, interessante innslag fra NTNUs ulike forskningsmiljø. Fjorårets arrangement trakk om lag 1100 besøkende og ble igjen Norges største Researchers’ Night-arrangement. 

Tema for årets Forskningsdager er «Oppvekst». Dette lar vi oss selvsagt inspirere av – noe som vil gjenspeiles i flere av kveldens aktiviteter. Se programmet for Ungdommens forskernatt 2018. 

Årets ungdommens forskernatt i Realfagbygget: Fredag 28. september, er fulltegnet for i år.


Siste nytt!

 • Påmelding til Ungdommens forskernatt ved NTNU er nå avsluttet. Arrangementet er fulltegnet.
  Vi har mottatt 1740 påmeldte, dette er overveldende. Plassene er nå fordelt blant 31 ulike skoler. Påmeldte vil motta brev med adgangstegn i nær fremtid.
   
 • Se programmet for Ungdommens forskernatt 2018. 
  Vi har utrolig mye å by på! Både aktiviteter på stands, lab-besøk og forelesninger. Detaljert program for kvelden med nærmere aktivitetsbeskrivelser er nå publisert!
   
 • Trekning av flere flotte premier: iPad, trådløs høyttaler og Hoverboard
   
 • Det vil bli fyrverkerishow i regi av Pyrogruppen Eksplosiv
  – utenfor Realfagbygget ved kveldens ende hvis været tillater det...
   
 • Invitasjoner til Researchers' Night – ungdommens forskernatt er sendt ut til alle videregående skoler og folkehøgskoler i hele Trøndelag. Se årets invitasjon (pdf)
   
 • Vi gjør oppmerksom på at dette er et rusfritt arrangement, og at det vil bli filmet og fotografert i og utenfor bygget i løpet av kvelden
   
 • Lik oss gjerne på RNs Facebookside, og følg med på nyheter utover høsten

Fri, 07 Sep 2018 11:01:24 +0200

EU-flagg, lenker til Researchers Night på www.forskningsdagene.no Researchers' Night

NTNU har arrangert Researchers' Night siden dette ble arrangert for første gang i Norge, høsten 2005. Researchers' Night for ungdom - ungdommens forskernatt ved NTNU, har årlig tiltrukket seg opp til 1100 besøkende, og har vært Norges største Researchers' Night - arrangement i flere år. Researchers' Night er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid siste fredag i september. For mer informasjon, les om Researchers' Night...

Nytt i 2018:  NTNU ønsker en sterkere strategisk satsning på allmenn formidling, og som et ledd i dette er det besluttet å samle en større del av ansvaret for formidlingsaktiviteter hos NTNU Vitenskapsmuseet (VM). VM skal arrangere Ungdommens forskernatt i 2018, på samme sted: i Realfagbygget på Gløshaugen i Trondheim.


Forskningsdagene logo.

Følg oss på facebook :)

Påmeldingsbeskjed:

Påmelding til Ungdommens forskernatt ved NTNU er nå avsluttet. Arrangementet er fulltegnet.
Vi har mottatt 1740 påmeldte, dette er overveldende. Prosjektgruppen vil nå starte jobben med å fordele 1100 plasser blant skolene på en mest mulig rettferdig måte. Dere hører fra oss i løpet av denne uken.


Mon, 03 Sep 2018 16:56:45 +0200

Kontaktinformasjon:

Har du spørsmål om arrangementet, ta kontakt med prosjektgruppen for Researchers' Night på NTNU:

Se bildene fra Researchers' Night

Bildealbum RN2017 
Foto: Per Henning/NTNU

Bildealbum RN2016:

Forskningsdagene – har som mål å skape begeistring og forståelse for forskningen. Researchers' Night arrangeres som en del av Forskningsdagene.
Les mer om Forskningsdagene...

Ungdommens forskernatt ved NTNU støttes økonomisk av Norges forskningsråd, Forskningsdagene og NTNU.