Researchers’ Night Live fra NTNU

Ungdommens forskernatt ved NTNU

Researchers’ Night Live fra NTNU

– Fredag 25. september kl. 19-21

Bildealbum fra Researchers' Night ved NTNU

 • Hovedbilde for Researchers' Night 2020 – RN Live fra ved NTNU
  Bilder fra Researchers' Night ved NTNU. Foto: Per Henning
 • Bilde fra Knallforelesning i kjemi, researchers' Night ved NTNU
  Bilde fra Knallforelesning under Researchers' Night ved NTNU. Foto: Stig Sund
 • Researchers' Night Live fra NTNU

Melding om RN Live

Melding om ny arrangementsform!
Etter de siste retningslinjene fra regjering, FHI og NTNU, kan vi dessverre ikke gjennomføre Researchers’ Night (RN) på tradisjonelt vis – og samtidig følge smittevernstiltak på en god måte overfor 1000 besøkende og våre ansatte. Men vi har fortsatt et mål om at forskningen skal nå ut til ungdommen! Delta på RN Live!

Ungdommens forskernatt på NTNU – bli med på RN Live!

Direktesendt fra Realfagbygget på Gløshaugen - Trondheim

Ungdommens forskernatt på NTNU – bli med på RN Live!

Fredag 25. september 2020 kl. 19-21 gjentar NTNU suksessen gjennom 15 år, men denne gangen med en ny vri. I år inviterer vi elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Norge til en direkteoverføring (streaming) av arrangementet fra Realfagbygget på kveldstid. Vi kaller arrangementet for RN Live!

Researchers’ Night – ungdommens forskernatt tar deg med på innsida av forskningen som skjer på NTNU, fra samfunnsforskning til naturvitenskap og teknologi. RN Live vil bestå av noen utvalgte foredrag og aktiviteter. Vi har allerede sikret oss noen spennende foredragsholdere til denne kvelden og interessante innslag fra NTNUs ulike forskningsmiljø. 

Programmet vil slippes utover sommeren – men vi kan allerede røpe noe ...

Professor Martin Ystenes har allerede påbegynt sine forberedelser av en direktesendt Knallforelesning i kjemi. Professor og Nobelprisvinner May-Britt Moser vil holde foredraget «Et vindu inn i hjernens fabelaktige univers – stedsansen». Og forresten, vil dere vite mer om NTNUs rolle i utviklingen av en billig og effektiv koronatest? Postdoktor Vegar Ottesen vil sørge for kveldens lab-besøk: NTNUs koronatest – Suksess på rekordtid!

Avslutningsvis vil vi følge tradisjonen med å foreta en trekning av en attraktiv premie (El-sparkesykkel) blant de som deltar på direktesendingen. Fyrverkeri vil som vanlig avslutte kveldens sending – dog på en litt annerledes måte…

Vi har ingen påmelding eller antallsbegrensning – alle er velkommen til å følge RN Live.

NB! Arrangementet er kun tilgengelig på stream, det blir dessverre ikke anledning for publikum til å møte opp i Realfagbygget.
Lenke til streaming vil bli publisert her! 

Knallforelesning i kjemi ved NTNU. Foto: Stig Sund
Knallforelesning i kjemi - Researchers' Night ved NTNU

Siste nytt!

Siste nytt!

 • RN Live
  Vi fortsetter vår planlegging av en ny Ungdommens forskernatt fredag 25. september, som i år blir direktesendt (live streamet). NB! Arrangementet er kun tilgengelig på stream, det blir dessverre ikke anledning for publikum til å møte opp i Realfagbygget. 
  Jakten på de gode aktivitetene har gitt resultater – og vi har allerede sikret oss noen spennende foredragsholdere og aktiviteter så følg med!
   
 • Alle arrangement ved NTNU vurderes kontinuerlig ut fra situasjonen rundt koronaviruset. Det kan derfor komme endringer som gjelder dette arrangementet
   
 • Researchers' Night Live fra NTNU er en del av Forskningsdagene som er en landsdekkende festival i perioden: 16.-27. september. Forskningsdagenes tema for 2020 er HJERNEN! 
   
 • Følg oss gjerne på  RNs Facebookside

29 jun 2020

Researchers' Night

EU-flagg, lenker til Researchers Night på www.forskningsdagene.no Researchers' Night

NTNU har arrangert Researchers' Night hvert år siden 2005, da det første gang ble arrangert i Norge. Researchers' Night – ungdommens forskernatt ved NTNU har årlig tiltrukket seg opp til 1100 besøkende, og har vært Norges største Researchers' Night - arrangement i flere år. Researchers' Night er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid siste fredag i september. For mer informasjon, les om Researchers' Night.


Arrangører

Forskningsdagene logo.

Kontaktinformasjon:

Kontaktinformasjon:

Har du spørsmål om arrangementet, ta kontakt med prosjektgruppen for Researchers' Night på NTNU:

RN Live 2020

Logo for RN Live fra NTNU. Illustrasjon: Kolbjørn Skarpnes

Følg oss på facebook

Følg oss på facebook

Følg Researchers' Night ved NTNU på Facebook

Se bildene fra Researchers' Night

Se bildene fra Researchers' Night

Bilder fra tidligere Ungdommens forskernatt -arrangement:

ARKIV (Flickr)

Bildealbum 2019
Bildealbum 2018 
Bildealbum 2017 
Bildealbum 1, 2016  
Bildealbum 2, 2016

strek

Forskningsdagene – har som mål å skape begeistring og forståelse for forskningen. Researchers' Night arrangeres som en del av Forskningsdagene.
Les mer om Forskningsdagene...

Ungdommens forskernatt ved NTNU støttes økonomisk av Norges forskningsråd, Forskningsdagene og NTNU.