ungdommens forskernatt ved NTNU

Researchers' Night 2018

– Fredag 28. september


Trondheim

Ungdommens forskernatt på NTNU

Fredag 28. september 2018 gjentar vi suksessen fra tidligere år – og inviterer elever og lærere fra videregående skoler (1.-3. trinn) og folkehøgskoler i Trøndelag til et åpent Realfagbygg – fylt med forskningsaktiviteter tilpasset ungdommen.

Det er alltid opplevelsen av generell forskning, naturvitenskap og teknologi i praksis som er i fokus på ungdommens forskernatt, hvor nysgjerrighet og interaktivitet er viktige stikkord. Besøkende vil få mange spennende smakebiter på hva som skjer innenfor veggene på NTNU.

Researchers' Night er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid siste fredag i september.
Tema for årets Forskningsdager er «Oppvekst». Dette lar vi oss selvsagt inspirere av – noe som vil gjenspeiles i flere av kveldens aktiviteter. Følg med på denne nettsiden utover våren.

Sett av datoen for årets ungdommens forskernatt i Realfagbygget:
Fredag 28. september, kl. 19.00 - 23.00

Siste nytt!

23.03.2018

  • 13. mars arrangerte vi et oppstartsmøte for årets Researchers' Night ved NTNU.
    Mange NTNU-ansatte stilte opp, og møtet bar preg av både god stemning og interesse. Påmeldinger av ulike aktiviteter har allerede begynt å "tikke inn", og vi tar sikte på å fylle årets "påskeegg" med nye og gamle engasjerende aktiviteter utover våren. God påske alle sammen:)


     
  • Program for kvelden og invitasjoner til å delta på ungdommens forskernatt, vil bli sendt ut til videregående skoler og folkehøgskoler i hele Trøndelag i starten av juni.
     
  • Lik oss gjerne på RNs Facebookside, og følg med på nyheter utover våren.

Researchers' Night

EU-flagg, lenker til Researchers Night på www.forskningsdagene.no NTNU har arrangert Researchers' Night siden dette ble arrangert for første gang i Norge, høsten 2005. Researchers' Night for ungdom - ungdommens forskernatt ved NTNU, har årlig tiltrukket seg opp til 1200 besøkende, og har vært Norges største Researchers' Night - arrangement i flere år.

Nytt i 2018:  NTNU ønsker en sterkere strategisk satsning på allmenn formidling, og som et ledd i dette er det besluttet å samle en større del av ansvaret for formidlingsaktiviteter hos NTNU Vitenskapsmuseet (VM). VM skal arrangere Ungdommens forskernatt i 2018, på samme sted: i Realfagbygget på Gløshaugen i Trondheim.


Arrangører

NTNU logo

Forskningsdagene logo.

Kontaktinformasjon:

Har du spørsmål om arrangementet, ta kontakt med prosjektgruppen for Researchers' Night på NTNU:

Følg oss på facebook :)

Se bildene fra Researchers' Night

Bildealbum RN2017 
Foto: Per Henning/NTNU

Album fra RN2016:

Forskningsdagene – har som mål å skape begeistring og forståelse for forskningen. Researchers' Night arrangeres som en del av Forskningsdagene. Les mer om Forskningsdagene...

Ungdommens forskernatt ved NTNU støttes økonomisk av Norges forskningsråd, Forskningsdagene og NTNU.