18.-29. september 2019

Forskningsdagene 2019 ved NTNU i Gjøvik

Program for Forskningsdagene 2019:


18.09: Cybersikkerhet. Forskerlunsj med Gaute Wangen

18. sept kl 11.15-12-15  Universitetsbiblioteket i G-bygget. Åpent for alle.

 


 

19.09: «Retorikk er ikke kunsten å prate, men å få andre til å lytte eller lese». Forskerlunsj med Bjørn Kvaal og Morten Sangvik

19 sept kl 11.15-12.15 Universitetsbiblioteket i G-bygget. Åpent for alle.

 


21.09: Forskningstorg på Jernbanetorget i Gjøvik sentrum kl 10-15

 Gjøvik kommune, Vitensenteret Innlandet og NTNU i Gjøvik inviterer til forskningstorg på Jernbanetorget i Gjøvik den 21. september.

Forskningstorget skaper en spennende møteplass mellom forskningsmiljøer og publikum. Det er lav terskel inn til en verden som de færreste kjenner til. Her vil dere møte engasjerende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre. Tilbudet er selvfølgelig gratis.

Her er blant aktivitetene alle kan delta på:
Gjøvik kommune vil presentere sin SMART-by satsning. Gjøvik skal være i tet blant byer som tenker nytt, digitalt og bærekraftig. Byggeprosjekter skal gjøres smarte og mer miljøvennlige, elektrisk gravemaskin er allerede innkjøpt, følere som varsler at søppeldunken ikke er full og ikke trenger å tømmes er eksempler på smart teknologi som Gjøvik kan ta i bruk. Dette vil innbyggerne i Gjøvik merke, for målet er bedre tjenester for innbyggerne, mer effektiv drift og mer miljøvennlig by.

Vitensenteret Innlandet vil gi barn og voksne et forrykende show. Møt opp kl. 12 for trigge din nysgjerrighet og bli forundret. Vitensenteret vil også vise fram tåkekammeret som på en finurlig måte viser at verden rundt oss er så mye mer enn det vi kan se, og at vi er en del av noe større. På denne standen kan du også lage din egen papirrakett og bli kjent med Ballongspisedyret.

NTNU i Gjøvik viser frem forskningen sin på Forskningstorget. Det blir mulighet for å prøve hjerte-lunge-redning, hjertestarter og testing av fargeblindhet. Addlab vil vise frem 3D-printing og NTNU kodeløypa har "micro:bit's", minidatamaskiner, som kan programmeres. Norwegian Cyber Range viser hvordan hackere angriper systemene våre via et spill og hvordan utvikles ny teknologi for vareproduksjon? Senter for omsorgsforskning vil også være tilstede med stand for å spre omsorgsforskning til folket!

NIBIO Apelsvoll presenterer forskningsvirksomheten innen korn, potet, bær, grønnsaker og presisjonslandbruk. Fokus skal være «kunnskap om agronomi som fremmer avling og kvalitet, samtidig som hensynet til klima og miljø ivaretas». De viser frem planter og produkter, og droner som brukes i arbeidet med presisjonslandbruk.

Flere stander kan komme til.23.09: Slik jobber NTNU og kommunen med å gjøre Gjøvik til en smartby

23. sept kl 19-20 Gjøvik bibliotek og litteraturhus. Åpent for alle.


24.09: Forskerlunsj: TBA

24. sept kl 11.15-12.15 i Universitetsbiblioteket i G-bygget. Åpent for alle

 


25.09: «Læring over fjord og fjell. Et forskningsprosjekt om læring og utdanning på tvers av tid og sted der Campus TÅG er i fokus». Forskerlunsj med Randi Stokke og Randi Tosterud

25. sept kl 11.15-12.15 i Universitetsbiblioteket i G-bygget. Åpent for alle


26.09: Forskerlunsj: TBA

26. sept kl 11.15-12.15 i Universitetsbiblioteket i G-bygget. Åpent for alle

 


27.09: Utdeling av Eurekaprisen.

28. sept i auditorium 1/3 Eureka.
Den gjeve Eurekaprisen deles ut til de fem beste bacheloroppgavene i 2019, en bacheloroppgave fra hver av de fem fakultetene som er representert på Gjøvik.


28.09: Researchers' Night

28. sept kl 18-21 på Vitensenteret Innlandet.
Denne kvelden vil dere få mulighet til et personlig møte med både engasjerte forskere og studenter fra NTNU Gjøvik gjennom ulike stands og aktiviteter. I tillegg kan du boltre deg i Vitensenterets spennende lokaler og delta på flere aktiviteter med VitenVertene.