Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studieprogram
    • Søk opptak
    • Forkurs og oppfriskning
    • Videreutdanning og deltid
    • Studere på NTNU
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
    • Derfor velger vi NTNU
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Hjem
  2. Ansatte

Språkvelger

English

Sunniva Hoel

Sunniva Hoel

Førsteamanuensis
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

sunniva.hoel@ntnu.no
73559716 Akrinn, T02.405, Kalvskinnet
Om Publikasjoner Undervisning Formidling

Om

Current projects: 

  • Probing antibiotic residues and resistance transfer in aquatic environments (PARRTAE)
  • Disinfectants in food production: efficiency towards foodbore bacteria and potential cross-resistance to antibiotics (DisinfectAMR)
  • Digtial assessments: collaboration between students and educators for enhanced learning (DiggSAM)
  • Listeria monocytogenes in production of Atlantic salmon (Salmo salar L) (TraceListeria)

Research interests: 

  • Food microbiology with focus on seafood microbiology
  • Aeromonas spp. (pathogenic and spoilage properties)
  • Listeria monocytogenes in the production chain of atlantic salmon
  • Antimicrobial resistance in the food production chain
  • Biopreservation of seafood

Background: 

  • PhD, Thesis:  Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi (NTNU, 2018)
  • MSc, Molecular medicine (NTNU, 2007)
  • BSc, Medical Laboratory Science (HiST, 2005)

Current course management: 

  • MATV1007 Microbiology and biotechnology
  • MATV1008 Microbiology and food safety 
  • MATV3003 Food safety and quality management

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Se alle publikasjoner i Cristin

2022

  • Hoel, Sunniva. (2022) Spør ein forskar - Går det an å ete gammel vaniljekrem? (NTNU TekNat Blogg).
    Nettsider (opplysningsmateriale)
  • Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Growth and Spoilage Potential of an Aeromonas salmonicida Strain in Refrigerated Atlantic Cod (Gadus morhua) Stored under Various Modified Atmospheres. Foods. volum 11 (18).
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) The effect of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat seafood. International journal of food microbiology. volum 384.
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jameson, John-Kristian; Mehli, Lisbeth. (2022) Listeria Monocytogenes i verdikjede laks - fra fôr til slakteri. Norsk Sjømat. volum 3.
    Faglig artikkel

2021

  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2021) Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar). 2021.
    Rapport
  • Stupar, Jelena; Holøymoen, Ingunn Grimsbo; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Diversity and Antimicrobial Activity towards Listeria spp. and Escherichia coli among Lactic Acid Bacteria Isolated from Ready-to-Eat Seafood. Foods. volum 10 (2).
    Vitenskapelig artikkel

2020

  • Hannisdal, Atle; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2020) Fareanalyse - Fra fôr til bord. Norsk Sjømat. volum 3.
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth. (2020) Samarbeid mellom Matteknologisk utdanning ved NTNU og matbransjen om utdanningskvalitet. Norsk Sjømat.
    Faglig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case. UNIPED. volum 43 (4).
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Nygård, Linn Funda; Bellsli, Gunhild Sun; Hoel, Sunniva. (2020) Produksjon av Skjørost med DVS-kultur. NTNU. 2020.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Nygård, Linn Funda; Bellsli, Gunhild Sun; Hoel, Sunniva. (2020) Produksjon av Tjukkmjølk med tettekultur. NTNU. 2020.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Shumilina, Elena; Lied, Henriette; Hoel, Sunniva. (2020) Growth and spoilage metabolites production of a mesophilic Aeromonas salmonicida strain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) during cold storage in modified atmosphere. Journal of Applied Microbiology. volum 129 (4).
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2020) Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood on the Norwegian market: prevalence, putative virulence factors and antimicrobial resistance. Journal of Applied Microbiology.
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel. (2020) Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.). 2020.
    Rapport
  • Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) Effects of salting technology and smoking protocol on yield and quality of hot‐smoked Atlantic salmon (Salmo salar L.). Journal of Food Processing and Preservation. volum 45.
    Vitenskapelig artikkel

2019

  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) The Significance of Mesophilic Aeromonas spp. in Minimally Processed Ready-to-Eat Seafood. Microorganisms. volum 7 (91).
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- Forebygging og metodikk. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=r0nYePr975k&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=3. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- Forebygging og metodikk. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=mF0SoGPLlQA&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=2. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- en utfordring i sjømatindustien. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=_Kz2Y08KCss&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=1. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Produksjon av fersk naturell og krydret laks: hvilke faktorer påvirker holdbarhet?. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=_ZdN50zOnwA&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=6. 2019.
    Digitale læremidler

2018

  • Hoel, Sunniva. (2018) Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi. 2018. ISBN 978-82-326-3118-6. Doktoravhandlinger ved NTNU (164).
    Doktorgradsavhandling
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Growth of mesophilic Aeromonas salmonicida in an experimental model of nigiri sushi during cold storage. International journal of food microbiology. volum 285.
    Short communication
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science. volum 83 (12).
    Vitenskapelig artikkel

2017

  • Bar, Eirin Marie Skjøndal; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen. (2017) New Product Development - Eirin M. Skjøndal Bar, Sunniva Hoel and Jørgen Lerfall. Trends in Fish Processing Technologies.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Sushitrenden sett fra et mattrygghetsperspektiv. Matindustrien.
    Faglig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Vadstein, Olav. (2017) Effects of storage temperature on bacterial growth rates and community structure in fresh retail sushi. Journal of Applied Microbiology. volum 123 (3).
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Species distribution and prevalence of putative virulence factors in mesophilic Aeromonas spp. isolated from fresh retail sushi. Frontiers in Microbiology. volum 8 (MAY).
    Vitenskapelig artikkel

2016

  • Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2016) The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk, whey, and cheese from artisan farm dairies. International Dairy Journal. volum 65.
    Vitenskapelig artikkel

2015

  • Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Bruheim, Torkjel; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Assessment of Microbiological Quality of Retail Fresh Sushi from Selected Sources in Norway. Journal of Food Protection. volum 78 (5).
    Vitenskapelig artikkel

2012

  • Correa, Elon; Sletta, Håvard; Ellis, David I.; Hoel, Sunniva; Ertesvåg, Helga; Ellingsen, Trond Erling; Valla, Svein; Goodacre, Royston. (2012) Rapid reagentless quantification of alginate biosynthesis in Pseudomonas fluorescens bacteria mutants using FT-IR spectroscopy coupled to multivariate partial least squares regression. Analytical and Bioanalytical Chemistry. volum 403 (9).
    Vitenskapelig artikkel

Tidsskriftspublikasjoner

  • Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Growth and Spoilage Potential of an Aeromonas salmonicida Strain in Refrigerated Atlantic Cod (Gadus morhua) Stored under Various Modified Atmospheres. Foods. volum 11 (18).
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) The effect of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat seafood. International journal of food microbiology. volum 384.
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jameson, John-Kristian; Mehli, Lisbeth. (2022) Listeria Monocytogenes i verdikjede laks - fra fôr til slakteri. Norsk Sjømat. volum 3.
    Faglig artikkel
  • Stupar, Jelena; Holøymoen, Ingunn Grimsbo; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Diversity and Antimicrobial Activity towards Listeria spp. and Escherichia coli among Lactic Acid Bacteria Isolated from Ready-to-Eat Seafood. Foods. volum 10 (2).
    Vitenskapelig artikkel
  • Hannisdal, Atle; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2020) Fareanalyse - Fra fôr til bord. Norsk Sjømat. volum 3.
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth. (2020) Samarbeid mellom Matteknologisk utdanning ved NTNU og matbransjen om utdanningskvalitet. Norsk Sjømat.
    Faglig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case. UNIPED. volum 43 (4).
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Shumilina, Elena; Lied, Henriette; Hoel, Sunniva. (2020) Growth and spoilage metabolites production of a mesophilic Aeromonas salmonicida strain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) during cold storage in modified atmosphere. Journal of Applied Microbiology. volum 129 (4).
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2020) Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood on the Norwegian market: prevalence, putative virulence factors and antimicrobial resistance. Journal of Applied Microbiology.
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) Effects of salting technology and smoking protocol on yield and quality of hot‐smoked Atlantic salmon (Salmo salar L.). Journal of Food Processing and Preservation. volum 45.
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) The Significance of Mesophilic Aeromonas spp. in Minimally Processed Ready-to-Eat Seafood. Microorganisms. volum 7 (91).
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Growth of mesophilic Aeromonas salmonicida in an experimental model of nigiri sushi during cold storage. International journal of food microbiology. volum 285.
    Short communication
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science. volum 83 (12).
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Sushitrenden sett fra et mattrygghetsperspektiv. Matindustrien.
    Faglig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Vadstein, Olav. (2017) Effects of storage temperature on bacterial growth rates and community structure in fresh retail sushi. Journal of Applied Microbiology. volum 123 (3).
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Species distribution and prevalence of putative virulence factors in mesophilic Aeromonas spp. isolated from fresh retail sushi. Frontiers in Microbiology. volum 8 (MAY).
    Vitenskapelig artikkel
  • Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2016) The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk, whey, and cheese from artisan farm dairies. International Dairy Journal. volum 65.
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Bruheim, Torkjel; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Assessment of Microbiological Quality of Retail Fresh Sushi from Selected Sources in Norway. Journal of Food Protection. volum 78 (5).
    Vitenskapelig artikkel
  • Correa, Elon; Sletta, Håvard; Ellis, David I.; Hoel, Sunniva; Ertesvåg, Helga; Ellingsen, Trond Erling; Valla, Svein; Goodacre, Royston. (2012) Rapid reagentless quantification of alginate biosynthesis in Pseudomonas fluorescens bacteria mutants using FT-IR spectroscopy coupled to multivariate partial least squares regression. Analytical and Bioanalytical Chemistry. volum 403 (9).
    Vitenskapelig artikkel

Del av bok/rapport

  • Bar, Eirin Marie Skjøndal; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen. (2017) New Product Development - Eirin M. Skjøndal Bar, Sunniva Hoel and Jørgen Lerfall. Trends in Fish Processing Technologies.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Rapport

  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2021) Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar). 2021.
    Rapport
  • Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel. (2020) Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.). 2020.
    Rapport
  • Hoel, Sunniva. (2018) Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi. 2018. ISBN 978-82-326-3118-6. Doktoravhandlinger ved NTNU (164).
    Doktorgradsavhandling

PRODUKT

  • Jakobsen, Anita Nordeng; Nygård, Linn Funda; Bellsli, Gunhild Sun; Hoel, Sunniva. (2020) Produksjon av Skjørost med DVS-kultur. NTNU. 2020.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Nygård, Linn Funda; Bellsli, Gunhild Sun; Hoel, Sunniva. (2020) Produksjon av Tjukkmjølk med tettekultur. NTNU. 2020.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- Forebygging og metodikk. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=r0nYePr975k&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=3. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- Forebygging og metodikk. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=mF0SoGPLlQA&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=2. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Biofilm- en utfordring i sjømatindustien. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=_Kz2Y08KCss&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=1. 2019.
    Digitale læremidler
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørgan, Ida Johansen; Tobiassen, Hanne. (2019) DigiMat - Produksjon av fersk naturell og krydret laks: hvilke faktorer påvirker holdbarhet?. NTNU, https://www.youtube.com/watch?v=_ZdN50zOnwA&list=PLUHTGp7T4Zn_ov1WPg7KIkL5YDFHx2-ez&index=6. 2019.
    Digitale læremidler

INFORMASJONSMATR

  • Hoel, Sunniva. (2022) Spør ein forskar - Går det an å ete gammel vaniljekrem? (NTNU TekNat Blogg).
    Nettsider (opplysningsmateriale)

Undervisning

Emner

  • MATV3006 - Bacheloroppgave
  • MATV1008 - Mikrobiologi og mattrygghet
  • MATV1007 - Mikrobiologi og bioteknologi
  • MATV3003 - Mattrygghet og kvalitetsledelse
  • TMAT201P - Praksisstudier
  • TMMT5003 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
  • TMMT4004 - Anvendt matmikrobiologi og bioteknologi
  • TMAT3001 - Matmikrobiologi

Formidling

2022

  • Poster
    Bellankimath, Anurag Basavaraj; Hoel, Sunniva; Reiche, Thorben; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Characterisation of antibiotic and disinfectant resistance profiles of Enterobacteriaceae isolated from a Norwegian salmon processing facility. Food Micro2022 ; 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2022) Kartlegging av Listeria monocytogenes i verdikjede Atlantisk laks – hva betyr fôr og produksjonsledd for mattryggheten?. MIKRO seminar 2022 . Mikrobiologisk forening for fôr- og næringsmiddellaboratorie; Bergen. 2022-10-26 - 2022-10-28.
  • Poster
    Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Pedersen, Henrik Arntsen; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) The effects of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat (RTE) seafood. Food Micro2022 ; 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jakobsen, Anita Nordeng; Hannisdal, Atle; Duister, Ingrid Malien; Boneng, Ingrid Margrethe; Jameson, John-Kristian; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Knøchel, Susanne; Mehli, Lisbeth. (2022) Tracing Listeria monocytogenes in the production chain of Atlantic salmon (Salmo Salar L.). Havbruk22 . Norges forskningsråd og FHF; Bergen. 2022-10-19 - 2022-10-21.
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jakobsen, Anita Nordeng; Hannisdal, Atle; Duister, Ingrid Malien; Boneng, Ingrid Margrethe; Jameson, John-Kristian; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Knøchel, Susanne; Mehli, Lisbeth. (2022) Tracing Listeria monocytogenes in the production chain of Atlantic salmon (Salmo Salar L.). FoodMicro2022 ; Athen. 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Desinfeksjonsmidler i lakseindustrien: effekt mot matbårne bakterier og potensiell kryss-resistens mot antibiotika. Havbruk 2022 . Forskningsrådet og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF); Bergen. 2022-10-19 - 2022-11-21.
  • Poster
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Disinfectants in food processing environments: impact on the diversity of bacterial communities and efficacy towards foodborne bacteria and biofilms. Food Micro2022 ; 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Hygienic and microbial challenges in the salmon cold chain. IntER-Cold Seminar in Japan 2022 . Nagoya Institute of Technology; Nagoya, Japan. 2022-11-24 - 2022-11-26.
  • Poster
    Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Temperature-dependent growth kinetic as a selection criterion for protective cultures of cold-stored seafood products. Food Micro2022 ; 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Poster
    Svanøe-Hafstad, Eirin; Jakobsen, Anita Nordeng; Reiche, Thorben; Hoel, Sunniva. (2022) Listeria monocytogenes in a Norwegian Atlantic salmon processing environment – a study of antimicrobial resistance and efficacy of disinfectants. 27th International ICMH Conference (FoodMicro 2022) ; Athens. 2022-08-28 - 2022-08-31.
  • Poster
    Tsoukalas, Dionysios; May, Lea; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Seasonal variations in microbial communities of European Plaice (Pleuronectes platessa) as affected by packaging and cold storage. 27th International ICFMH Conference (Food Micro 2022) ; Athens. 2022-08-28 - 2022-08-31.

2021

  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2021) Digital presentasjon og medstudentvurdering i emnet Mikrobiologi og mattrygghet. Åpen Workshop i utdanningsprosjektet DIGGsam . NTNU; Digitalt. 2021-06-14 - 2021-06-14.
  • Poster
    Tsoukalas, Dionysios; Kendler, Sophie; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Characterization of microbial communities and metabolic spoilage products of European Plaice (Pleuronectes platessa) in relation to the application of different packaging methods. 35th EFFoST International Conference ; Lausanne. 2021-11-01 - 2021-11-04.

2020

  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Knøchel, Susanne; Krych, Lucasz; Lunestad, Bjørn Tore; Hannisdal, Atle; Kjønvik, Elisabeth Hassel. (2020) Kartlegging av smitteveier for Listeria monocytogenes i produksjonsfasen av laks gjennom systematisk og risikobasert prøvetaking, helgenomsekvensering og komparativ genomanalyse. Havbruk2020 Digital ; 2020-06-09 - 2020-06-10.
  • Faglig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) TRACEListeria: Kartlegging av smitteveier for Listeria monocytogenes i produksjonsfasen av laks gjennom systematisk og risikobasert prøvetaking, helgenomsekvensering og komparativ genomanalyse​. Listeriawebinar ; 2020-12-03 - 2020-12-03.
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via digitale case. Læringsfestivalen ; 2020-05-04.

2018

  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Sushi i et mattrygghetsperspektiv – erfaringsdeling og diskusjon. Seksjonsmøte Mattilsynet ; 2018-02-26 - 2018-02-26.
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Lied, Henriette; Shumilina, Elena; Hoel, Sunniva. (2018) Effects of storage atmosphere on growth of Aeromonas salmonicida and metabolite composition in Atlantic salmon (Salmo salar L.). 48th WEFTA meeting ; 2018-10-15 - 2018-10-18.

2017

  • Populærvitenskapelig foredrag
    Bar, Eirin Marie Skjøndal; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Nordgård, Anna Synnøve Røstad. (2017) Hvor rene blir hendene når vi vasker dem? Og hvordan skal fiskepudding smake?. Researchers Night . NTNU; Gløshaugen. 2017-09-29.
  • Vitenskapelig foredrag
    Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Viability of environmental strains of mesophilic Aeromonas spp. in Atlantic salmon (salmo salar) using an experimental model of nigiri sushi. WEFTA 2017 ; 2017-10-09 - 2017-10-13.

2015

  • Vitenskapelig foredrag
    Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Effect of Storage Temperature on Bacterial Growth Rates and Community Structure in Fresh Retail Sushi. Food Chemistry and Technology 2015 . United Scientific group; San Francisco. 2015-11-16 - 2015-11-18.

2014

  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2014) Microbial quality of fresh retail sushi with focus on Aeromonas spp. Lunsjseminar . Institutt for bioteknologi, NTNU; NTNU Gløshaugen. 2014-09-03 - 2014-09-03.

2011

  • Vitenskapelig foredrag
    Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2011) Røkt, gravet og rå - regional sjømatkvalitet; Resultater. Prosjektseminar . HiST; 2011-11-22.
  • Vitenskapelig foredrag
    Mehli, Lisbeth; Karlsen, Hanne; Hoel, Sunniva; Strand, Åse; Jakobsen, Anita Nordeng. (2011) Røkt, gravet og rå - regional sjømatkvalitet. Fagdag AFT HiST . AFT; 2011-12-15.

2008

  • Poster
    Hoel, Sunniva; Evje, Lars Gjermund; Syversen, Tore. (2008) In vitro clonogenic assay to compare carbon nanfiber toxicity. Nanotoxicology ; zurich. 2008-09-07 - 2008-09-10.

2007

  • Poster
    Misund, Kristine; Hoel, Sunniva; Bruland, Torunn; Anderssen, Endre; Lægreid, Astrid; Thommesen, Liv. (2007) Global gene expression in HEK 293 cells with controllable ICER I and IIg - overexpression. Norsk Biokjemisk Selskaps 43. kontaktmøte ; Lillehammer. 2007-02-01 - 2007-02-04.
NTNU kunnsap for en bedre verden
Studere
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning og deltid
  • Jobbmuligheter
  • Karriereutvikling
  • Studentaktiviteter
  • Studentblogger
  • Hvorfor velge NTNU
Kontakt
  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Skolebesøk og messer
  • Spør en ekspert
  • For alumni
  • Pressekontakter
Oppdag NTNU
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU
  • Bilder og video
  • Nyheter
  • Kart
  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund
Om NTNU
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Utdanningskvalitet
  • Organisasjonskart
  • Om NTNU
Tjenester
  • For ansatte
  • For studenter
  • Blackboard
  • Innsida

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Bruk av informasjonskapsler
Tilgjengelighetserklæring
Personvern
Ansvarlig redaktør
Logg inn