Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studere på NTNU
    • Finn studieprogram
    • Søke opptak
    • Videreutdanning og deltid
    • Forkurs og oppfriskning
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Ansatte

Språkvelger

English

Sunniva Hoel

Last ned pressefoto
Last ned pressefoto
Foto:

Sunniva Hoel

Førsteamanuensis
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

sunniva.hoel@ntnu.no
73559716 Akrinn, T02.405, Kalvskinnet
Om Publikasjoner Undervisning Formidling

Om

Current projects: 

  • Plastics as a potential vector for spread of antimicrobial resistance and pathogens from wastewater discharge to the marine environment (PlastiSpread, NRF no. 335391)
  • Decontamination of Listeria monocytogens in Atlantic salmon production (DekoLaks)
  • Probing antibiotic residues and resistance transfer in aquatic environments (PARRTAE)
  • Disinfectants in food production: efficiency towards foodbore bacteria and potential cross-resistance to antibiotics (DisinfectAMR)
  • Listeria monocytogenes in production of Atlantic salmon (Salmo salar L) (TraceListeria)

Research interests: 

  • Food microbiology with focus on seafood microbiology
  • Aeromonas spp. (pathogenic and spoilage properties)
  • Listeria monocytogenes in the production chain of Atlantic salmon
  • Antimicrobial resistance in the food production chain
  • Biopreservation of seafood

Background: 

  • PhD, Thesis:  Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi (NTNU, 2018)
  • MSc, Molecular medicine (NTNU, 2007)
  • BSc, Medical Laboratory Science (HiST, 2005)

Current course management: 

  • MATV1007 Microbiology and biotechnology
  • MATV3003 Food safety and quality management

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Alle publikasjoner i Nasjonalt vitenarkiv (NVA)

2025

  • Reiche, Thorben Ogihara; Jakobsen, Anita Nordeng; Mares, Mihai; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2025) Antimicrobial resistance reservoirs in salmon and broiler processing environments, sidestreams, and waste discharges. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Reiche, Thorben Ogihara; Hageskal, Gunhild; Mares, Mihai; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2025) Shifts in surface microbiota after cleaning and disinfection in broiler processing plants: incomplete biofilm eradication revealed by robotic high-throughput screening. Applied and Environmental Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Strand, Gruo Dale; Rømo, Hanna Dolonen; Kobberrød, Ida; Hoel, Sunniva. (2025) [Bacheloroppgave] Undersøkelse av antibiotikaresistens og konjugasjonsevne hos Escherichia coli i akvatiske miljøer i Trondheim. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave
  • Molvik, Sigrid Hammervik; Hoel, Sunniva. (2025) Species identification and antibiotic resistance in Aeromonas spp. isolated from various aquatic environments in Norway and Belgium. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Lunestad, Bjørn Tore; Storesund, Julia Endresen; Skjerdal, Olaug Taran. (2025) Dekontaminering av Listeria monocytogenes ved prosessering av atlantisk laks. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Bauthler, Synne Marie Hjelteig; Hoel, Sunniva. (2025) Antimicrobial resistance in recirculating aquaculture systems: Quantification of the floR gene in water and fry juvenile Atlantic salmon skin and gut after florfenicol treatment. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave

2024

  • Islam, Shiful; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Reiche, Thorben Ogihara. (2024) Presumptive Enterobacterales in a salmon processing facility: Identification, Antibiotic resistance, Susceptibility to disinfectants and Biofilm forming properties. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Butt, Husnain Amir; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Reiche, Thorben Ogihara. (2024) Identification and characterization of antibiotic resistance and disinfectant susceptibility of Enterococcus spp. from Norwegian salmon industry, encompassing wastewater, rest raw materials and by-products. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Nærdal, Guro Kruge; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2024) Disinfection in a salmon processing plant: Impact on bacterial communities and efficacy towards foodborne bacteria and biofilms. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Tsoukalas, Dionysios; Hamed, Imen; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) Effect of harvesting season and location on the microbial quality and community composition of the edible sea urchin (Echinus esculentus) gonads. Food Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Jacobsen, Nora; Groth, Sara; Hoel, Sunniva. (2024) Forekomst av antibiotikaresistens hos E. coli i akvatiske miljø i Trondheim.
    Annet
  • Zachariadis, Nicholas Ertresvaag; Hoel, Sunniva. (2024) Species diversity and antibiotic resistance in Aeromonas spp. from aquatic environments. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Park, Jiha; Hoel, Sunniva; Weissbrodt, David Gregory. (2024) Antibiotic resistance determinants in recirculating aquaculture system (RAS) - Molecular insights from the water phase of a full-scale RAS and a pilot experiment. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave
  • Bunæs, Mari; Cederstrøm, Thea; Hoel, Sunniva. (2024) Undersøkelse av antibiotikaresistens hos miljøbakterier fra akvatiske miljø i Trondheim.
    Annet
  • Røkholt, Kajsa; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) The Potential of Ozonated Water as a Non-Thermal Decontamination Strategy against Listeria monocytogenes on Atlantic Salmon (Salmo Salar L.). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Brenne, Sofie; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) The impact of centrifugation on water quality and decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon (Salmo salar L.) processing water. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Kristiansen, Oda Amalie; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) Decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon (Salmo salar L.) processing by using hydrogen peroxide. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Valdramidis, Vasilis P; May, Lea; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) Insight to the diversity of Photobacterium spp. isolated from European plaice (Pleuronectes platessa) based on phylogenetic analysis, phenotypic characterisation and spoilage potential. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel

2023

  • Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Selection of lactic acid bacteria for biopreservation of salmon products applying processing-dependent growth kinetic parameters and antimicrobial mechanisms. Heliyon
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Storesund, Julia Endresen; Lunestad, Bjørn Tore; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Whole genome sequence analysis of Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood: antimicrobial resistance and virulence factors. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Photobacterium predominate the microbial communities of muscle of European plaice (Pleuronectes platessa) caught in the Norwegian sea independent of skin and gills microbiota, fishing season, and storage conditions. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Adde, Solveig; Hoel, Sunniva. (2023) Undersøkelse av antibiotikaresistens i ulike vannmiljøer i Trondheim.
    Annet

2022

  • Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) The effect of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat seafood. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Eirin, Svanøe-Hafstad; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Listeria monocytogenes in a Norwegian Atlantic Salmon Processing Environment - A Study of Antimicrobial Resistance and Efficacy of Disinfectants. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Bellankimath, Anurag Basavaraj; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2022) Species level identification and susceptibility testing of Enterobacterales isolates from the Norwegian salmon industry. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jameson, John-Kristian; Mehli, Lisbeth. (2022) Listeria Monocytogenes i verdikjede laks - fra fôr til slakteri. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Growth and Spoilage Potential of an Aeromonas salmonicida Strain in Refrigerated Atlantic Cod (Gadus morhua) Stored under Various Modified Atmospheres. Foods
    Vitenskapelig artikkel

2021

  • Pedersen, Henrik Arntsen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Growth kinetics and spoilage potential of Aeromonas strains isolated from seafood products. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2021) Intra-species diversity of growth kinetic parameters of seafood associated Aeromonas strains: effect of food processing factors. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Stupar, Jelena; Holøymoen, Ingunn Grimsbo; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Diversity and Antimicrobial Activity towards Listeria spp. and Escherichia coli among Lactic Acid Bacteria Isolated from Ready-to-Eat Seafood. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2021) Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Rapport

2020

  • Olsen, Kristina; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2020) Bionservering- Screening av melkesyrebakterier som mulig beskyttende kultur i spiseklar sjømat. NTNU open NTNU open
    Mastergradsoppgave
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Shumilina, Elena; Lied, Henriette; Hoel, Sunniva. (2020) Growth and spoilage metabolites production of a mesophilic Aeromonas salmonicida strain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) during cold storage in modified atmosphere. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth. (2020) Samarbeid mellom Matteknologisk utdanning ved NTNU og matbransjen om utdanningskvalitet. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case. Uniped - Tidsskrift for universitets- og høgskolepedagogikk
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) Effects of salting technology and smoking protocol on yield and quality of hot‐smoked Atlantic salmon (Salmo salar L.). Journal of Food Processing and Preservation
    Vitenskapelig artikkel
  • Hannisdal, Atle; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2020) Fareanalyse - Fra fôr til bord. Norsk Sjømat
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel. (2020) Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.). Fiskeri og havbruksnæringens finansieringsfond Fiskeri og havbruksnæringens finansieringsfond
    Rapport
  • Lee, Hye-Jeong; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2020) Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood on the Norwegian market: prevalence, putative virulence factors and antimicrobial resistance. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Moen, Åshild Therese; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2020) Biokonservering – Screening av melkesyrebakterier fra spiseklare sjømatprodukter for antimikrobiell effekt mot Aeromonas salmonicida og Brochothrix thermosphacta og karakterisering av vekstkinetikk i vakuumpakket laks (Salmo salar L.). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave

2019

  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) The Significance of Mesophilic Aeromonas spp. in Minimally Processed Ready-to-Eat Seafood. Microorganisms
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review

2018

  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Growth of mesophilic Aeromonas salmonicida in an experimental model of nigiri sushi during cold storage. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Doktorgradsavhandling

2017

  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Species distribution and prevalence of putative virulence factors in mesophilic Aeromonas spp. isolated from fresh retail sushi. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Bar, Eirin Marie Skjøndal; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen. (2017) New Product Development - Eirin M. Skjøndal Bar, Sunniva Hoel and Jørgen Lerfall.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Sushitrenden sett fra et mattrygghetsperspektiv. Matindustrien
    Fagartikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Vadstein, Olav. (2017) Effects of storage temperature on bacterial growth rates and community structure in fresh retail sushi. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel

2016

  • Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2016) The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk, whey, and cheese from artisan farm dairies. International Dairy Journal
    Vitenskapelig artikkel

2015

  • Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Bruheim, Torkjel; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Assessment of Microbiological Quality of Retail Fresh Sushi from Selected Sources in Norway. Journal of Food Protection
    Vitenskapelig artikkel

2012

  • Correa, Elon; Sletta, Håvard; Ellis, David I.; Hoel, Sunniva; Ertesvåg, Helga; Ellingsen, Trond Erling. (2012) Rapid reagentless quantification of alginate biosynthesis in Pseudomonas fluorescens bacteria mutants using FT-IR spectroscopy coupled to multivariate partial least squares regression. Analytical and Bioanalytical Chemistry
    Vitenskapelig artikkel

Tidsskriftspublikasjoner

  • Reiche, Thorben Ogihara; Jakobsen, Anita Nordeng; Mares, Mihai; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2025) Antimicrobial resistance reservoirs in salmon and broiler processing environments, sidestreams, and waste discharges. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Reiche, Thorben Ogihara; Hageskal, Gunhild; Mares, Mihai; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2025) Shifts in surface microbiota after cleaning and disinfection in broiler processing plants: incomplete biofilm eradication revealed by robotic high-throughput screening. Applied and Environmental Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Lunestad, Bjørn Tore; Storesund, Julia Endresen; Skjerdal, Olaug Taran. (2025) Dekontaminering av Listeria monocytogenes ved prosessering av atlantisk laks. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Nærdal, Guro Kruge; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2024) Disinfection in a salmon processing plant: Impact on bacterial communities and efficacy towards foodborne bacteria and biofilms. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Tsoukalas, Dionysios; Hamed, Imen; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) Effect of harvesting season and location on the microbial quality and community composition of the edible sea urchin (Echinus esculentus) gonads. Food Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Valdramidis, Vasilis P; May, Lea; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) Insight to the diversity of Photobacterium spp. isolated from European plaice (Pleuronectes platessa) based on phylogenetic analysis, phenotypic characterisation and spoilage potential. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Selection of lactic acid bacteria for biopreservation of salmon products applying processing-dependent growth kinetic parameters and antimicrobial mechanisms. Heliyon
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Storesund, Julia Endresen; Lunestad, Bjørn Tore; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Whole genome sequence analysis of Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood: antimicrobial resistance and virulence factors. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Photobacterium predominate the microbial communities of muscle of European plaice (Pleuronectes platessa) caught in the Norwegian sea independent of skin and gills microbiota, fishing season, and storage conditions. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) The effect of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat seafood. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jameson, John-Kristian; Mehli, Lisbeth. (2022) Listeria Monocytogenes i verdikjede laks - fra fôr til slakteri. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Growth and Spoilage Potential of an Aeromonas salmonicida Strain in Refrigerated Atlantic Cod (Gadus morhua) Stored under Various Modified Atmospheres. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Stupar, Jelena; Holøymoen, Ingunn Grimsbo; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Diversity and Antimicrobial Activity towards Listeria spp. and Escherichia coli among Lactic Acid Bacteria Isolated from Ready-to-Eat Seafood. Foods
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Shumilina, Elena; Lied, Henriette; Hoel, Sunniva. (2020) Growth and spoilage metabolites production of a mesophilic Aeromonas salmonicida strain in Atlantic salmon (Salmo salar L.) during cold storage in modified atmosphere. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth. (2020) Samarbeid mellom Matteknologisk utdanning ved NTNU og matbransjen om utdanningskvalitet. Norsk Sjømat
    Fagartikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via filmatiserte case. Uniped - Tidsskrift for universitets- og høgskolepedagogikk
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) Effects of salting technology and smoking protocol on yield and quality of hot‐smoked Atlantic salmon (Salmo salar L.). Journal of Food Processing and Preservation
    Vitenskapelig artikkel
  • Hannisdal, Atle; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2020) Fareanalyse - Fra fôr til bord. Norsk Sjømat
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Lee, Hye-Jeong; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2020) Aeromonas spp. isolated from ready-to-eat seafood on the Norwegian market: prevalence, putative virulence factors and antimicrobial resistance. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2019) The Significance of Mesophilic Aeromonas spp. in Minimally Processed Ready-to-Eat Seafood. Microorganisms
    Vitenskapelig oversiktsartikkel/review
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Growth of mesophilic Aeromonas salmonicida in an experimental model of nigiri sushi during cold storage. International journal of food microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Species distribution and prevalence of putative virulence factors in mesophilic Aeromonas spp. isolated from fresh retail sushi. Frontiers in Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Sushitrenden sett fra et mattrygghetsperspektiv. Matindustrien
    Fagartikkel
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Vadstein, Olav. (2017) Effects of storage temperature on bacterial growth rates and community structure in fresh retail sushi. Journal of Applied Microbiology
    Vitenskapelig artikkel
  • Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Thomassen, Gunn Merethe Bjørge; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2016) The prevalence, genetic diversity and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in milk, whey, and cheese from artisan farm dairies. International Dairy Journal
    Vitenskapelig artikkel
  • Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Bruheim, Torkjel; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Assessment of Microbiological Quality of Retail Fresh Sushi from Selected Sources in Norway. Journal of Food Protection
    Vitenskapelig artikkel
  • Correa, Elon; Sletta, Håvard; Ellis, David I.; Hoel, Sunniva; Ertesvåg, Helga; Ellingsen, Trond Erling. (2012) Rapid reagentless quantification of alginate biosynthesis in Pseudomonas fluorescens bacteria mutants using FT-IR spectroscopy coupled to multivariate partial least squares regression. Analytical and Bioanalytical Chemistry
    Vitenskapelig artikkel

Del av bok/rapport

  • Jacobsen, Nora; Groth, Sara; Hoel, Sunniva. (2024) Forekomst av antibiotikaresistens hos E. coli i akvatiske miljø i Trondheim.
    Annet
  • Bunæs, Mari; Cederstrøm, Thea; Hoel, Sunniva. (2024) Undersøkelse av antibiotikaresistens hos miljøbakterier fra akvatiske miljø i Trondheim.
    Annet
  • Adde, Solveig; Hoel, Sunniva. (2023) Undersøkelse av antibiotikaresistens i ulike vannmiljøer i Trondheim.
    Annet
  • Bar, Eirin Marie Skjøndal; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen. (2017) New Product Development - Eirin M. Skjøndal Bar, Sunniva Hoel and Jørgen Lerfall.
    Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Rapport

  • Strand, Gruo Dale; Rømo, Hanna Dolonen; Kobberrød, Ida; Hoel, Sunniva. (2025) [Bacheloroppgave] Undersøkelse av antibiotikaresistens og konjugasjonsevne hos Escherichia coli i akvatiske miljøer i Trondheim. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave
  • Molvik, Sigrid Hammervik; Hoel, Sunniva. (2025) Species identification and antibiotic resistance in Aeromonas spp. isolated from various aquatic environments in Norway and Belgium. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Bauthler, Synne Marie Hjelteig; Hoel, Sunniva. (2025) Antimicrobial resistance in recirculating aquaculture systems: Quantification of the floR gene in water and fry juvenile Atlantic salmon skin and gut after florfenicol treatment. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave
  • Islam, Shiful; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Reiche, Thorben Ogihara. (2024) Presumptive Enterobacterales in a salmon processing facility: Identification, Antibiotic resistance, Susceptibility to disinfectants and Biofilm forming properties. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Butt, Husnain Amir; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Reiche, Thorben Ogihara. (2024) Identification and characterization of antibiotic resistance and disinfectant susceptibility of Enterococcus spp. from Norwegian salmon industry, encompassing wastewater, rest raw materials and by-products. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Zachariadis, Nicholas Ertresvaag; Hoel, Sunniva. (2024) Species diversity and antibiotic resistance in Aeromonas spp. from aquatic environments. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Park, Jiha; Hoel, Sunniva; Weissbrodt, David Gregory. (2024) Antibiotic resistance determinants in recirculating aquaculture system (RAS) - Molecular insights from the water phase of a full-scale RAS and a pilot experiment. NTNU NTNU
    Mastergradsoppgave
  • Røkholt, Kajsa; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) The Potential of Ozonated Water as a Non-Thermal Decontamination Strategy against Listeria monocytogenes on Atlantic Salmon (Salmo Salar L.). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Brenne, Sofie; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) The impact of centrifugation on water quality and decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon (Salmo salar L.) processing water. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Kristiansen, Oda Amalie; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) Decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon (Salmo salar L.) processing by using hydrogen peroxide. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Eirin, Svanøe-Hafstad; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Listeria monocytogenes in a Norwegian Atlantic Salmon Processing Environment - A Study of Antimicrobial Resistance and Efficacy of Disinfectants. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Bellankimath, Anurag Basavaraj; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2022) Species level identification and susceptibility testing of Enterobacterales isolates from the Norwegian salmon industry. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Pedersen, Henrik Arntsen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Growth kinetics and spoilage potential of Aeromonas strains isolated from seafood products. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2021) Intra-species diversity of growth kinetic parameters of seafood associated Aeromonas strains: effect of food processing factors. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Lerfall, Jørgen. (2021) Kartlegging av Listeria monocytogenes i fôr og sjøfase ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Rapport
  • Olsen, Kristina; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2020) Bionservering- Screening av melkesyrebakterier som mulig beskyttende kultur i spiseklar sjømat. NTNU open NTNU open
    Mastergradsoppgave
  • Lerfall, Jørgen; Hannisdal, Atle; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Kjønvik, Elisabeth Hassel. (2020) Fareanalyse for å finne mulige kontamineringspunkter og smitteveier for L. monocytogenes ved produksjon av atlantisk laks (Salmo salar L.). Fiskeri og havbruksnæringens finansieringsfond Fiskeri og havbruksnæringens finansieringsfond
    Rapport
  • Moen, Åshild Therese; Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva. (2020) Biokonservering – Screening av melkesyrebakterier fra spiseklare sjømatprodukter for antimikrobiell effekt mot Aeromonas salmonicida og Brochothrix thermosphacta og karakterisering av vekstkinetikk i vakuumpakket laks (Salmo salar L.). Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Mastergradsoppgave
  • Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Microbial ecology and food safety of fresh retail sushi. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
    Doktorgradsavhandling

Undervisning

Emner

  • MATV3006 - Bacheloroppgave
  • MATV1007 - Mikrobiologi og bioteknologi
  • MATV3003 - Mattrygghet og kvalitetsledelse
  • TMAT201P - Praksisstudier
  • TMMT5003 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft
  • TMMT4004 - Anvendt matmikrobiologi og bioteknologi
  • TMAT3001 - Matmikrobiologi

Formidling

2025

  • Intervju
    Solem, Anita; Hoel, Sunniva; Hageskal, Gunhild; Hakvåg, Sigrid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2025) Forsker er overrasket og bekymret: - Folk flest vet nok ikke om dette. Adresseavisen Adresseavisen [null] 2025-09-30
  • Intervju
    Hoel, Sunniva. (2025) Nidelvas skitne hemmelighet. Adresseavisen [adressa.no] Adresseavisen [adressa.no] [null] 2025-06-18
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Skjerdal, Olaug Taran; Lunestad, Bjørn Tore; Storesund, Julia Endresen. (2025) Hvordan fjerne Listeria: Dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter (Dekolaks). Digital Temadag Listeria , Digitalt 2025-01-29 - 2025-01-29

2024

  • Poster
    Røsten, Synne Hylen; Austnes, Andreas Erling Støbakkvik; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Lunestad, Bjørn Tore; Skjerdal, Olaug Taran. (2024) Decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon production targeting process water and salmon products  . 28th International ICFMH Conference Food Micro 2024 2024-07-08 - 2024-07-11
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2024) DekoLaks: Decontamination and growth control of Listeria in salmon products. Mowi AGM Food Safety and Quality meeting 2024-08-19 - 2024-08-19
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Stupar, Jelena; Irfan, Atika; Røsten, Synne Hylen; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid. (2024) APPLICATION OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM READY-TO-EAT SEAFOOD FOR BIOLOGICAL GROWTH CONTROL OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN READY-TO-EAT ATLANTIC SALMON PRODUCTS. IUFOST 22nd World Congress of Food Science and Technology 2024-09-08 - 2024-09-12
  • Poster
    Solem, Anita; Jakobsen, Anita Nordeng; Hakvåg, Sigrid; Hageskal, Gunhild; Boziaris, Ioannis S.; Booth, Andrew Michael. (2024) Plastics as a Potential Vector for Spread of Antimicrobial Resistance and Pathogens From Wastewater Discharge in the Marine Environment - the PlastiSpread Project. UHR-MNT møte , Trondheim 2024-05-30 - 2024-05-30
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Stupar, Jelena; Irfan, Atika; Røsten, Synne Hylen; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2024) Biological growth control of Listeria monocytogenes in salmon applying protective cultures of lactic acid bacteria. 28th International ICFMH Conference Food Micro 2024 , Burgos 2024-07-08 - 2024-07-11
  • Poster
    Solem, Anita; Jakobsen, Anita Nordeng; Hakvåg, Sigrid; Hageskal, Gunhild; Boziaris, Ioannis S.; Booth, Andy. (2024) PlastiSpread: Exploring Plastics as a Vector for Spread of Antimicrobial Resistance from Wastewater in the Marine Environment. NFM Annual Meeting 2024 , Ås 2024-10-22 - 2024-10-22
  • Poster
    Solem, Anita; Jakobsen, Anita Nordeng; Hakvåg, Sigrid; Hageskal, Gunhild; Boziaris, Ioannis S.; Booth, Andy. (2024) Investigating the Role of Plastics in Transmitting Antimicrobial Resistance and Pathogens from Wastewater to the Marine Environment. 4th International Conference in Microbial Ecotoxicology , Gøteborg 2024-11-12 - 2024-11-14
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben Ogihara; Hageskal, Gunhild; Mares, Mihai; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2024) Bakteriesamfunn på produksjonsoverflater i matindustrien: effekt av desinfeksjonsmidler på mikrobiota og biofilm. Aquatic Food Forum , Oslo 2024-09-11 - 2024-09-12
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Østby, Lene; Hoel, Sunniva; Langfoss, Kari Helgetun; Lerfall, Jørgen; Strand, Åse. (2024) STUDENT PEER ASSESSMENT– A CENTRAL CONCEPT OF LIFELONG LEARNING . 20th International CDIO Conference 2024-06-10 - 2024-06-13
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva; Austnes, Andreas Erling Støbakkvik; Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Lunestad, Bjørn Tore; Røsten, Synne Hylen. (2024) Dekontaminering av Listeria monocytogenes i lakseprodukter. Slakterinettverket 2024-10-01 - 2024-10-02
  • Vitenskapelig foredrag
    Solem, Anita; Hoel, Sunniva; Hageskal, Gunhild; Hakvåg, Sigrid; Boziaris, Ioannis S.; Booth, Andrew Michael. (2024) Plastics as a Potential Vector for Spread of Antimicrobial Resistance and Pathogens from Wastewater Discharge to the Marine Environment and Human Food Value Chain. FoodMicro2024 , Burgos, Spain 2024-07-08 - 2024-07-11
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Nærdal, Guro Kruge; Heggeset, Tonje Marita Bjerkan. (2024) Disinfection in the salmon industry: impact on bacterial communities and efficacy towards foodborne bacteria and biofilms. 28th International ICFMH Conference FOOD MICRO 2024 , Burgos, Spania 2024-07-08 - 2024-07-11
  • Vitenskapelig foredrag
    Hoel, Sunniva; Austnes, Andreas Erling Støbakkvik; Jakobsen, Anita Nordeng; Lunestad, Bjørn Tore; Røsten, Synne Hylen; Skjerdal, Olaug Taran. (2024) Decontamination of Listeria monocytogenes in Atlantic salmon production targeting process water. 22nd World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) 2024-09-08 - 2024-09-12
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Iversen, Audun; Petrich, Chris; Ziegler, Friedrike; Chan, Sherry Stephanie; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) NOVEL CHILLING STRATEGIES IN THE ATLANTIC SALMON COLD CHAIN FROM SITE TO MARKET – THE IMPACT ON SUSTAINABILITY AND FOOD QUALITY. IUFOST 22nd World Congress of Food Science and Technology 2024-09-08 - 2024-09-12
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Røkholt, Kajsa; Brenne, Sofie; Røsten, Synne Hylen; Wolff, Robert; Ween, Ola. (2024) Indirekte- og direkte dekontaminering av Listeria ved slakting av Atlantisk laks. Havbruk 2024 , Tromsø 2024-10-22 - 2024-10-24
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Brenne, Sofie; Røsten, Synne Hylen; Wolff, Robert; Ween, Ola; Jakobsen, Anita Nordeng. (2024) The impact of centrifugation on water quality and decontamination of Listeria spp. in Atlantic salmon (Salmo salar L.) processing water. 52nd WEFTA Conference , Cesme 2024-10-14 - 2024-10-18
  • Poster
    Hakvåg, Sigrid; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Boziaris, Ioannis S.; Booth, Andy; Farkas, Julia. (2024) Plastics as a Potential Vector for Spread of Antimicrobial Resistance and Pathogens From Wastewater Discharge in the Marine Environment – the PlastiSpread Project. SETAC Europe 34th Annual Meeting , Sevilla, Spania 2024-05-05 - 2024-05-09

2023

  • Poster
    Hoel, Sunniva; Borthen, Tobias; Holm, Marte Ramstad; Hansen, Marit; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Characterisation of microbial communities and antibiotic resistant bacteria in blue mussels (Mytilus edulis) from Mid-Norway. EFFoST 2023 International Conference , Valencia 2023-11-06 - 2023-11-08
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Bjørkhaug, Hilde; Kahrs, Magnus Strøm; Korpås, Guri Sivertsen; Strandhagen, Jan Ola. (2023) How can we strengthen graduates' sustainability competence and mindset?. 19th International CDIO Conference 2023-06-26 - 2023-06-29
  • Poster
    Jakobsen, Anita Nordeng; Strand, Åse; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Langfoss, Kari Helgetun; Mehli, Lisbeth. (2023) Systematisk programtilnærming i innføring av medstudentvurdering for å styrke studentenes læring og autonomi. MNT konferansen 2023-03-16 - 2023-03-17
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Jensen, Ida-Johanne. (2023) EMBEDDING COMPETENCIES IN SUSTAINABILITY AND AUTHENTIC LEARNING EXPERIENCES IN FOOD SCIENCE EDUCATION THROUGH A STUDY PROGRAM-DRIVEN APPROACH. SEFI Conference Engineering Education for Sustainability 2023-09-11 - 2023-09-14
  • Vitenskapelig foredrag
    Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Phenotypic and genotypic characterisation and spoilage potential of Photobacterium strains isolated from European plaice (Pleuronectes platessa). 51st Western European Fish Technologists Association (WEFTA) Conference , Copenhagen 2023-10-16 - 2023-10-20
  • Poster
    Tsoukalas, Dionysios; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2023) Investigating the gonads' quality of wild and formulate-fed sea urchins Echinus esculentus and Strongylocentrotus droebachiensis. 37th EFFoST International Conference 2023 , Valencia 2023-11-06 - 2023-11-08

2022

  • Poster
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Disinfectants in food processing environments: impact on the diversity of bacterial communities and efficacy towards foodborne bacteria and biofilms. Food Micro2022 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Poster
    Lee, Hye-Jeong; Tokle, Ingebjørg Fagerheim; Pedersen, Henrik Arntsen; Hoel, Sunniva; Lunestad, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen. (2022) The effects of food processing factors on the growth kinetics of Aeromonas strains isolated from ready-to-eat (RTE) seafood. Food Micro2022 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2022) Kartlegging av Listeria monocytogenes i verdikjede Atlantisk laks – hva betyr fôr og produksjonsledd for mattryggheten?. MIKRO seminar 2022 , Bergen 2022-10-26 - 2022-10-28
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Desinfeksjonsmidler i lakseindustrien: effekt mot matbårne bakterier og potensiell kryss-resistens mot antibiotika. Havbruk 2022 , Bergen 2022-10-19 - 2022-11-21
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jakobsen, Anita Nordeng; Hannisdal, Atle; Duister, Ingrid Malien. (2022) Tracing Listeria monocytogenes in the production chain of Atlantic salmon (Salmo Salar L.). FoodMicro2022 , Athen 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Krych, Lukaz; Jakobsen, Anita Nordeng; Hannisdal, Atle; Duister, Ingrid Malien. (2022) Tracing Listeria monocytogenes in the production chain of Atlantic salmon (Salmo Salar L.). Havbruk22 , Bergen 2022-10-19 - 2022-10-21
  • Poster
    Tsoukalas, Dionysios; May, Lea; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Seasonal variations in microbial communities of European Plaice (Pleuronectes platessa) as affected by packaging and cold storage. 27th International ICFMH Conference (Food Micro 2022) , Athens 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Poster
    Stupar, Jelena; Hoel, Sunniva; Strømseth, Sigrid; Lerfall, Jørgen; Rustad, Turid; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Temperature-dependent growth kinetic as a selection criterion for protective cultures of cold-stored seafood products. Food Micro2022 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Poster
    Svanøe-Hafstad, Eirin; Jakobsen, Anita Nordeng; Reiche, Thorben; Hoel, Sunniva. (2022) Listeria monocytogenes in a Norwegian Atlantic salmon processing environment – a study of antimicrobial resistance and efficacy of disinfectants. 27th International ICMH Conference (FoodMicro 2022) , Athens 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Poster
    Bellankimath, Anurag Basavaraj; Hoel, Sunniva; Reiche, Thorben; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Characterisation of antibiotic and disinfectant resistance profiles of Enterobacteriaceae isolated from a Norwegian salmon processing facility. Food Micro2022 2022-08-28 - 2022-08-31
  • Vitenskapelig foredrag
    Reiche, Thorben; Hageskal, Gunhild; Hoel, Sunniva; Tøndervik, Anne; Jakobsen, Anita Nordeng. (2022) Hygienic and microbial challenges in the salmon cold chain. IntER-Cold Seminar in Japan 2022 , Nagoya, Japan 2022-11-24 - 2022-11-26

2021

  • Poster
    Tsoukalas, Dionysios; Kendler, Sophie; Hoel, Sunniva; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng. (2021) Characterization of microbial communities and metabolic spoilage products of European Plaice (Pleuronectes platessa) in relation to the application of different packaging methods. 35th EFFoST International Conference , Lausanne 2021-11-01 - 2021-11-04
  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2021) Digital presentasjon og medstudentvurdering i emnet Mikrobiologi og mattrygghet. Åpen Workshop i utdanningsprosjektet DIGGsam , Digitalt 2021-06-14 - 2021-06-14

2020

  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva. (2020) Arbeidslivets perspektiv inn i klasserommet via digitale case. Læringsfestivalen 2020-05-04 -
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Hoel, Sunniva; Mehli, Lisbeth; Knøchel, Susanne; Krych, Lucasz; Lunestad, Bjørn Tore. (2020) Kartlegging av smitteveier for Listeria monocytogenes i produksjonsfasen av laks gjennom systematisk og risikobasert prøvetaking, helgenomsekvensering og komparativ genomanalyse. Havbruk2020 Digital 2020-06-09 - 2020-06-10
  • Faglig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva. (2020) TRACEListeria: Kartlegging av smitteveier for Listeria monocytogenes i produksjonsfasen av laks gjennom systematisk og risikobasert prøvetaking, helgenomsekvensering og komparativ genomanalyse​. Listeriawebinar 2020-12-03 - 2020-12-03

2018

  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng. (2018) Sushi i et mattrygghetsperspektiv – erfaringsdeling og diskusjon. Seksjonsmøte Mattilsynet 2018-02-26 - 2018-02-26
  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Lied, Henriette; Shumilina, Elena; Hoel, Sunniva. (2018) Effects of storage atmosphere on growth of Aeromonas salmonicida and metabolite composition in Atlantic salmon (Salmo salar L.). 48th WEFTA meeting 2018-10-15 - 2018-10-18

2017

  • Vitenskapelig foredrag
    Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2017) Viability of environmental strains of mesophilic Aeromonas spp. in Atlantic salmon (salmo salar) using an experimental model of nigiri sushi. WEFTA 2017 2017-10-09 - 2017-10-13
  • Faglig foredrag
    Bar, Eirin Marie Skjøndal; Lerfall, Jørgen; Hoel, Sunniva; Nordgård, Anna Synnøve Røstad. (2017) Hvor rene blir hendene når vi vasker dem? Og hvordan skal fiskepudding smake?. Researchers Night , Gløshaugen 2017-09-29 -

2015

  • Vitenskapelig foredrag
    Hoel, Sunniva; Vadstein, Olav; Jakobsen, Anita Nordeng. (2015) Effect of Storage Temperature on Bacterial Growth Rates and Community Structure in Fresh Retail Sushi. Food Chemistry and Technology 2015 , San Francisco 2015-11-16 - 2015-11-18

2014

  • Faglig foredrag
    Hoel, Sunniva. (2014) Microbial quality of fresh retail sushi with focus on Aeromonas spp. Lunsjseminar , NTNU Gløshaugen 2014-09-03 - 2014-09-03

2011

  • Vitenskapelig foredrag
    Mehli, Lisbeth; Karlsen, Hanne; Hoel, Sunniva; Strand, Åse; Jakobsen, Anita Nordeng. (2011) Røkt, gravet og rå - regional sjømatkvalitet. Fagdag AFT HiST 2011-12-15 -
  • Vitenskapelig foredrag
    Mehli, Lisbeth; Hoel, Sunniva; Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne. (2011) Røkt, gravet og rå - regional sjømatkvalitet; Resultater. Prosjektseminar 2011-11-22 -

2008

  • Poster
    Hoel, Sunniva; Evje, Lars Gjermund; Syversen, Tore. (2008) In vitro clonogenic assay to compare carbon nanfiber toxicity. Nanotoxicology , zurich 2008-09-07 - 2008-09-10

2007

  • Poster
    Misund, Kristine; Hoel, Sunniva; Bruland, Torunn; Anderssen, Endre; Lægreid, Astrid; Thommesen, Liv. (2007) Global gene expression in HEK 293 cells with controllable ICER I and IIg - overexpression. Norsk Biokjemisk Selskaps 43. kontaktmøte , Lillehammer 2007-02-01 - 2007-02-04

NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  • For ansatte
  • |
  • For studenter
  • |
  • Innsida
  • |
  • Blackboard

Studere

  • Om studier
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning
  • Karriere

Aktuelt

  • Nyheter
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU

Om NTNU

  • Om NTNU
  • Bibliotek
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Organisasjonskart
  • Utdanningskvalitet

Kontakt

  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Spør en ekspert
  • Pressekontakter
  • Kart

NTNU i tre byer

  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund

Om nettstedet

  • Bruk av informasjonskapsler
  • Tilgjengelighetserklæring
  • Personvern
  • Ansvarlig redaktør
Facebook Instagram Linkedin Snapchat Tiktok Youtube
Logg inn
NTNU logo