Emne - Anvendt matmikrobiologi og bioteknologi - TMMT4004
TMMT4004 - Anvendt matmikrobiologi og bioteknologi
Om emnet
Vurderingsordning
Vurderingsordning: Oppgave, hjemmeeks og muntlig eksamen
Karakter: Bokstavkarakterer
Vurderingsform | Vekting | Varighet | Hjelpemidler | Delkarakter |
---|---|---|---|---|
Muntlig eksamen | 10/100 | |||
Hjemmeeksamen | 70/100 | 4 timer | A | |
Rapport | 20/100 |
Faglig innhold
Emnet fokuserer på mikroorganismer og enzymer som brukes industrielt for produksjon av fermenterte næringsmidler, ingredienser, fôr og for optimal utnyttelse av restråstoff. Emnet inkluderer karakterisering og vedlikehold av biologiske prosesshjelpemidler. Metodikk for isolering, identifisering og karakterisering av mikroorganismer blir behandlet og studentene skal gjennomføre praktisk produksjon av fermenterte matvarer (eks yoghurt). En introduksjon til bioprospektering, mikrobiell økologi i mat og metodikk for å analysere mikrobielle samfunn blir gitt.
Læringsutbytte
Kunnskap:
-Kandidaten har avansert kunnskap om bruk av bakterier, mugg, gjær, alger og enzymer i produksjon av næringsmidler, ingredienser og fôr
-Kandidaten har kunnskap om isolering, identifisering, karakterisering og vedlikehold av mikroorganismer som kan brukes i fermenteringsformål
-Kandidaten har kunnskap om sammenhengen mellom biologiske prosesshjelpemidler og produktegenskaper
-Kandidaten har kunnskap om bruk av biologiske prosesshjelpemidler for optimal utnytte av restråstoff
Kandidaten forstår grunnleggende begreper i mikrobiell økologi og kjenne til metoder for å analysere mikrobielle samfunn
-Kandidaten har kunnskap om bioprospektering
Ferdigheter
-Kandidaten kan arbeide selvstendig med en teoretisk problemstilling og formidle arbeidet sitt på en vitenskapelig måte
Generell kompetanse
-Kandidaten har innsikt i planlegging og gjennomføring av anvendte matmikrobiologi prosjekter
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger (45t), selvstudium (60t),laboratoriearbeid med rapport (70t), studentpresentasjon (25t) og ekskursjoner/gjesteforelesninger (6t).
Obligatoriske aktiviteter
- Obligatorisk laboratoriearbeid
Mer om vurdering
Obligatoriske arbeidskrav:
Laboratoriearbeid: obligatorisk tilstedeværelse.
Rapport fra laboratoriearbeid teller 20 % av karakter
Muntlig fremlegg teller 10% av karakter
Utsatt eksamen: mai/juni
Kontinuasjon og frivillig gjentak/forbedring kan gjennomføres kun for skriftlig eksamen.
Ved søknader om godskrivning, godkjenning og innpassing av emner fra tidligere årskull eller andre institusjoners tilsvarende utdanninger, vil hver søknad behandles individuelt og søker må kunne medregne studiepoengreduksjon ved overlappende emner.
Spesielle vilkår
Vurderingsmelding krever godkjent undervisningsmelding samme semester. Obligatorisk aktivitet fra tidligere semester kan godkjennes av instituttet.
Anbefalte forkunnskaper
Mikrobiologi tilsvarende TMAT3001 Videregående mikrobiologi
Kursmateriell
Informasjon blir gitt ved semesterstart
Ingen
Versjon: A
Studiepoeng:
7.5 SP
Studienivå: Høyere grads nivå
Termin nr.: 1
Undervises: HØST 2020
Undervisningsspråk: Engelsk, Norsk
Sted: Trondheim
- Bioteknologi
- Mat og helse
- Næringsmiddelfag
Ansvarlig enhet
Institutt for bioteknologi og matvitenskap
Telefon:
Eksamensinfo
Vurderingsordning: Oppgave, hjemmeeks og muntlig eksamen
- Termin Statuskode Vurderings-form Vekting Hjelpemidler Dato Tid Digital eksamen Rom *
- Høst ORD Muntlig eksamen 10/100
-
Rom Bygning Antall kandidater - Høst ORD Rapport 20/100
-
Rom Bygning Antall kandidater -
Høst
ORD
Hjemme-eksamen (1)
70/100
A
Utlevering 16.12.2020
Innlevering 16.12.2020
Utlevering 09:00
Innlevering 13:00
INSPERA -
Rom Bygning Antall kandidater - Vår UTS Muntlig eksamen 10/100
-
Rom Bygning Antall kandidater - Vår UTS Rapport 20/100
-
Rom Bygning Antall kandidater -
Vår
UTS
Hjemme-eksamen
70/100
A
Utlevering 03.06.2021
Innlevering 03.06.2021
Utlevering 09:00
Innlevering 13:00
INSPERA -
Rom Bygning Antall kandidater
- * Skriftlig eksamen plasseres på rom 3 dager før eksamensdato. Hvis mer enn ett rom er oppgitt, finner du ditt rom på Studentweb.
- 1) Merk at eksamensform er endret til hjemmeeksamen som et smittevernstiltak i den pågående koronasituasjonen. Please note that the exam form has changed to home examination as a preventive measure in the ongoing corona situation.
For mer info om oppmelding til og gjennomføring av eksamen, se "Innsida - Eksamen"