Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside

ntnu.no

  • Studier
    • Studieprogram
    • Søk opptak
    • Forkurs og oppfriskning
    • Videreutdanning og deltid
    • Studere på NTNU
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
    • Derfor velger vi NTNU
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Hjem
  2. Ansatte

Språkvelger

English

Lene Waldenstrøm

Lene Waldenstrøm

Universitetslektor/PhD-kandidat
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

lene.waldenstrom@ntnu.no
73559652 40888974 Akrinn, T02.402, Kalvskinnet
Om Publikasjoner Undervisning Formidling

Om

Fagfelt/arbeidsområde

  • Sensorikk
  • Produktutvikling 
  • Ølbrygging og drikkelære
  • Bachelor- og master veiledning

Kompetanse

  • Master i Industriell matproduksjon, Beskrivende sensoriske metoder NMBU
  • Bachelor i næringsmiddelteknologi HiST
  • Vinkelnerutdannelse HiS

Arbeidserfaring

  • HiST
  • Vinmonopolet
  • Tine
  • Arcus

Publikasjoner

  • Kronologisk
  • Etter kategori
  • Se alle publikasjoner i Cristin

2022

  • Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2022) Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?. Foods. volum 11 (14).
    Vitenskapelig artikkel

2021

  • Waldenstrøm, Lene; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2021) Bruk av alternativ røykemetode. Norsk Sjømat.
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Waldenstrøm, Lene; Øvrum Gaarder, Mari; Lerfall, Jørgen. (2021) Sensory methodology in product optimization of coldsmoked Atlantic salmon (Salmo salar L.) processed with atomized purified condensed smoke. Journal of Food Science. volum 86 (10).
    Vitenskapelig artikkel

2018

  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science. volum 83 (12).
    Vitenskapelig artikkel

2017

  • Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2017) Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer. Nordic Journal of STEM Education. volum 1 (1).
    Vitenskapelig artikkel

2015

  • Waldenstrøm, Lene; Hersleth, Margrethe; Tomasco, Paula Alejandra Varela. (2015) Descriptive sensory methods, comparison and use of selected tests. 2015.
    Mastergradsoppgave

2012

  • Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne; Waldenstrøm, Lene; Mehli, Lisbeth. (2012) Naturlig fermentering gir nypevin med andre sensoriske kvaliteter enn nypevin produsert ved tilsats av vingjær. Norsk frukt og bær.
    Faglig artikkel

Tidsskriftspublikasjoner

  • Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2022) Norwegian Consumers’ Skepticism towards Smoke-Flavoring of Salmon—Is It for Real?. Foods. volum 11 (14).
    Vitenskapelig artikkel
  • Waldenstrøm, Lene; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2021) Bruk av alternativ røykemetode. Norsk Sjømat.
    Populærvitenskapelig artikkel
  • Waldenstrøm, Lene; Øvrum Gaarder, Mari; Lerfall, Jørgen. (2021) Sensory methodology in product optimization of coldsmoked Atlantic salmon (Salmo salar L.) processed with atomized purified condensed smoke. Journal of Food Science. volum 86 (10).
    Vitenskapelig artikkel
  • Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Hoel, Sunniva; Rotabakk, Bjørn Tore. (2018) Comparative evaluation on the quality and shelf life of Atlantic salmon (Salmo salar L.) filets using microwave and conventional pasteurization in combination with novel packaging methods. Journal of Food Science. volum 83 (12).
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2017) Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer. Nordic Journal of STEM Education. volum 1 (1).
    Vitenskapelig artikkel
  • Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne; Waldenstrøm, Lene; Mehli, Lisbeth. (2012) Naturlig fermentering gir nypevin med andre sensoriske kvaliteter enn nypevin produsert ved tilsats av vingjær. Norsk frukt og bær.
    Faglig artikkel

Rapport

  • Waldenstrøm, Lene; Hersleth, Margrethe; Tomasco, Paula Alejandra Varela. (2015) Descriptive sensory methods, comparison and use of selected tests. 2015.
    Mastergradsoppgave

Undervisning

Emner

  • MATV4008 - Beskrivende sensoriske metoder og Usikkerhetsanalyse og forsøksplanlegging
  • MATV3006 - Bacheloroppgave
  • TMAT2005 - Produktutvikling og sensorisk analyse - brygging av håndverksøl
  • TMAT201P - Praksisstudier
  • TMMT5004 - Masteroppgave i matvitenskap, teknologi og bærekraft

Formidling

2022

  • Poster
    Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Strand, Åse; Fjøsne, Anna Eline M.; Senstad, Birgitte; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2022) Consumer sceptism towards smoke-flavouring - Is it for real?. EuroSense 2022 . Elsevier; Turku. 2022-09-13 - 2022-09-16.

2020

  • Poster
    Waldenstrøm, Lene; Wahlgren, Marte Berg; Lerfall, Jørgen; Øvrum Gaarder, Mari. (2020) Norwegian consumers attitudes towards smoke-flavouring of salmon. EuroSense 2020 9th European Conference on Sensory and Consumer Research . Elsevier, European Sensory Science Society and Vakgroep; Live and On-demand. 2020-12-13 - 2020-12-16.
  • Poster
    Waldenstrøm, Lene; Øvrum Gaarder, Mari; Lerfall, Jørgen. (2020) Perceptual and hedonic difference between conventional cold-smoked Atlantic salmon and cold-smoked Atlantic salmon processed with atomized purified condensed smoke (PCS). EuroSense 2020 9th European Conference on Sensory and Consumer Research . Elsevier, European Sensory Science Society and Vakgroep; Live and On-demand. 2020-12-13 - 2020-12-16.

2019

  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Valø, Torunn; Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2019) An eco-friendly and healthy shift in cold-smoke processing of Atlantic salmon (Salmo salar L.). 49th WEFTA Conference . West European Fish Technologists`Association; Torshavn. 2019-10-14 - 2019-10-18.
  • Faglig foredrag
    Waldenstrøm, Lene. (2019) Hvordan skal man beskrive smak? (https://trondelag.pameldingssystem.no/matpaamaere#/program). Mat på Mære . Matnavet Mære med flere; Steinkjer Rådhus. 2019-02-11 - 2019-02-13.
  • Intervju
    Waldenstrøm, Lene. (2019) Intervju i God ettermiddag Trøndelag om smaken av Trøndelag https://radio.nrk.no/program/dktl02003019. NRK Radio [Radio]. 2019-02-12.
  • Intervju
    Waldenstrøm, Lene. (2019) Kårer landets beste røykelaks. Avisartikkel i Adresseavisen (papir og nett). Adresseavisen [Avis]. 2019-07-31.

2018

  • Intervju
    Waldenstrøm, Lene. (2018) Produserer heltrøndersk øl med gjær fra Stjørdal - Ølproduksjon. Adresseavisen [Avis]. 2018-08-04.
  • Intervju
    Waldenstrøm, Lene. (2018) Øl med trøndersk gjær. Distriktsnyheter Midtnytt NRK [TV]. 2018-08-02.

2017

  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2017) Fra lærerstyrt undervisning til varierte læringsformer. MNT-konferansen 2017 ; 2017-03-30 - 2017-03-31.
  • Vitenskapelig foredrag
    Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Skipnes, Dagbjørn; Waldenstrøm, Lene; Rotabakk, Bjørn Tore. (2017) Innovative use of CO2 in heat processing of Atlantic salmon. West European Fish Technologists Association Conference . BIM, Ireland`s Seafood Development Agency; Dublin. 2017-10-09 - 2017-10-13.
  • Programdeltagelse
    Waldenstrøm, Lene. (2017) Fagansvarlig for gjennomføring av NM i røkt og gravet laks (NSL). Norsk Sjømat, IntraFish, Kyst.no, fiskeribladet, [Internett]. 2017-08-17.
  • Faglig foredrag
    Waldenstrøm, Lene. (2017) Metoder for sensorisk beskrivelse og akseptvurdering uten bruk av trent sensorisk panel. BlueFish . ArenaNorway AS; Ålesund. 2017-09-30 - 2017-09-30.
  • Programdeltagelse
    Waldenstrøm, Lene. (2017) NRK Newton Kokkekamp. NRK [TV]. 2017-02-10.
  • Intervju
    Waldenstrøm, Lene. (2017) Årets beste juleøl 2017 (deltagelse i sensorisk panel og praktisk tilrettelegger). Adresseavisen nett og papir [Avis]. 2017-11-16.
  • Poster
    Østerlie, Marianne; Waldenstrøm, Lene. (2017) Development of a fish product with badderlocks (Alaria esculenta) customized for the elderly. 47th Conference of the European Fish Technologists’ Association (WEFTA). 9-12 October 2017, Dublin Ireland. . WEFTA; Dublin. 2017-10-09 - 2017-10-12.

2013

  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Waldenstrøm, Lene. (2013) Profilering av nypevin fremstilt ved ulike fermenteringsbetingelser. Møte i sensorisk studiegruppe ; 2013-04-19 - 2013-04-19.

2011

  • Vitenskapelig foredrag
    Jakobsen, Anita Nordeng; Karlsen, Hanne; Waldenstrøm, Lene; Mehli, Lisbeth. (2011) Sensorisk profilering av nypevin. FoU-dag AFT, HiST . AFT, HiST; 2011-12-15.
NTNU kunnsap for en bedre verden
Studere
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning og deltid
  • Jobbmuligheter
  • Karriereutvikling
  • Studentaktiviteter
  • Studentblogger
  • Hvorfor velge NTNU
Kontakt
  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Skolebesøk og messer
  • Spør en ekspert
  • For alumni
  • Pressekontakter
Oppdag NTNU
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU
  • Bilder og video
  • Nyheter
  • Kart
  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund
Om NTNU
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Utdanningskvalitet
  • Organisasjonskart
  • Om NTNU
Tjenester
  • For ansatte
  • For studenter
  • Blackboard
  • Innsida

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Bruk av informasjonskapsler
Tilgjengelighetserklæring
Personvern
Ansvarlig redaktør
Logg inn