Bakgrunn og aktiviteter

Jeg er en Førsteamanuensis ved Institutt for arkitektur og planlegging ved NTNU, og en del av Senter for eiendomsutvikling og -forvaltning. Jeg lærer Eiendomsforvaltning og service og Bærekraftig fasilitetsstyring.  En av mine viktige områder av interesse er på kunnskapsoverføring som skjer i timelige løsrevne praksiser i byggeprosjekter, som er påvirket av endringer i teknologi og politikk. I min nåværende jobb, jeg trekker på organisasjonens ledelsesteorier for å forstå samspillet mellom praksis, kunder og sluttbrukere i renovering av lavenergi og lavutslipps nabolag. Prosjektene omfatter Near Zero Energy Neighbourhood  og Solar Energy i byplanlegging.

I min forrige rolle ved University of Reading, jeg brukte case-studie forskning for å undersøke overlevering av digitale data fra design til drift i store prosjekter som London 2012 Olympics og andre mindre prosjekter. Jeg har også vurdert rollen til BIM som det skrider frem i prosjekter i facilities management. I min ph.d. undersøkte jeg innovasjon i forvaltning og drift gjennom innføring av RFID i en case-studie organisering med en sosial konstruksjon tilnærming. Jeg har en MSc i anvendt sosiale forskningsmetoder og en grad i historie og sosiologi.

Vitenskapelig, faglig og kunstnerisk arbeid

Et utvalg av nyere tidsskriftspublikasjoner, kunstneriske produksjoner, bok, inklusiv bokdeler og rapport-del. Se alle publikasjoner i databasen

Tidsskriftspublikasjoner

Bøker

  • Lindkvist, Carmel Margaret; Temeljotov Salaj, Alenka; Collins, Dave; Bjørberg, Svein; Haugen, Tore. (2019) Urban Facilities Management in Smart Cities. 2019. ISBN 978-962-367-821-6.
  • Lindkvist, Carmel Margaret. (2018) Utopia for whom? Project and operational perspectives of energy efficient buidings. EuroFM. 2018. ISBN 978-94-90694-09-8. Research Papers For the 17th EUROFM Research Symposium EFMC 2018, 5-8 June in Sofia Bulgaria, Tucker, M. (ed.) (17).