Kirkemusikk
Utøvende musikk - kirkemusikk
Utøvende musikk - kirkemusikk
For deg som har orgel som hovedinstrument.
Studiemuligheter innen kirkemusikk
Studiemuligheter innen kirkemusikk
Merk: Vi gjør oppmerksom på at fremtiden til vårt bachelorstudium i kirkemusikk ennå ikke er avklart. Vi kommer tilbake med mer informasjon.
Du kan ta 4-årig bachelor med orgel som hovedinstrument. Ved å velge emnegruppen Kirkemusikk i de to siste årene får du en fullverdig kirkemusikkutdanning og kantorkompetanse. På studieprogramsiden for bachelorprogram utøvende musikk, klassisk, kan du lese mer om studiets oppbygning, opptakskrav, læringsutbytte og andre ting du trenger å vite.
Merk: Vi gjør oppmerksom på at fremtiden til vårt bachelorstudium i kirkemusikk ennå ikke er avklart. Vi kommer tilbake med mer informasjon.
NTNU institutt for musikk tilbyr et 2-årig internasjonalt masterprogram i utøvende musikk. På masterprogrammet legges det stor vekt på det rent utøvende og det gir mulighet til å videreutvikle kunstnerisk kompetanse og uttrykksevne, et personlig uttrykk, god formidlingsevne, samt opparbeide en kritisk, selvstendig og reflektert holdning som utøvende musiker.
NTNU institutt for musikk tilbyr årsstudium i kirkemusikk, for deg som ønsker kirkemusikalsk tilleggskompetanse og har avsluttet en musikkutdanning med et annet hovedinstrument enn orgel eller som ønsker å integrere en kirkemusikalsk komponent i din utøvende musikkutdanning.
Kirkemusikkstudiet er hovedsakelig rettet mot kirkemusikalsk utøving i ulike sammenhenger, hvor stillinger som kantor i Den norske kirke utgjør størstedelen av arbeidsmarkedet. Studiets brede orientering gir dessuten god bakgrunn også for annen virksomhet som musiker, særlig innenfor kor- og ensembleledelse. Med praktisk-pedagogisk utdanning, gir studiet kompetanse for undervisning.
På Den Norske Kirkes hjemmesider kan du lese mer om det å jobbe som kantor/kirkemusiker i kirken.
Aktivitet du vil være del av som student
Aktivitet du vil være del av som student
Mesterklasser er klasser som holdes av en mester innen sitt fag som kommer inn og underviser grupper av studenter. Med jevne mellomrom henter vi inn internasjonale orgelutøvere og -pedagoger som holder mesterklasser med våre studenter. Som eksempel kan nevnes Hans-Ola Ericsson, Naji Hakim, Jon Laukvik, Daniel Roth og Harald Vogel.
Studentene deltar gjennomåret i flere konserter, både interne konserter på huset og eksternt i byen og regionen for øvrig. Eksempler er
- Huskonsertserien Olavsklangen - en ukentlig konsert i våre egne lokaler, torsdager kl. 14.
- Vår Frue på lørdag - en serie der studenter bidrar med musikk.
- Konserter i byens kirker - som Hospitalskirka, Ilen kirke, Vår Frue kirke, Nidarosdomen m.fl.
- Konserter på byens øvrige konsertarenaer, for eksempel Dokkhuset Scene, som er nært knyttet til NTNU, og flere andre.
- NTNU interne konserter, som doktorpromosjoner, immatrikulering ved studieårets start, innslag på NTNU arrangementer og konferanser osv.
Klassisk seksjon ved institutt for musikk har flere prosjektuker og prosjektergjennom studieåret. Noen i samarbeid med Jazzlinja, som for eksempel et større Messiaen-prosjekt i november 2020. Andre prosjekter er:
- Kammermusikkprosjekter, der studentene deles inn i mindre grupper som spiller kammermusikkfor blåsere, gjerne også sammen med strykere pianister og sangere
- Sinfoniettaprosjekter, med nyere samtidsmusikk eller mer standard repertoar
- Orkesterworkshops i samarbeid med TSO, der studenter får erfaring i å spille sentralt orkesterrepertoar sammen med Trondheim Symfoniorkester
- Tema-prosjekter, som improvisasjon, norsk musikk, crossover-prosjekter, barokkprosjekt etc.
- Orgelfestivaler - samarbeid med og deltakelse i norske orgelfestivaler
Våre orgler
Våre orgler
Institutt for musikk benytter mange orgler, både egeneide orgler i instituttets lokaler og orgler i kirker i Trondheimsområdet. En oversikt over de ulike instrumentene finner du på denne siden.