Årsstudium kirkemusikk

Orgelstudent spiller på orgelet i Orgelsalen
Foto: Juliane Schütz/NTNU

Årsstudium kirkemusikk

Kirkemusikk - ettårig studium

Autofacts portlet

  • Bachelor
    Fulltid, 1 år
  • Studiested
    Trondheim
  • Opptakskrav
  • Studieplasser
  • Språk
    Norsk
  • Søknadsfrist
    15. april

 

Introtekst om studiet

Ønsker du kirkemusikalsk tilleggskompetanse og har avsluttet en musikkutdanning med et annet hovedinstrument enn orgel? Ønsker du å integrere en kirkemusikalsk komponent i din utøvende musikkutdanning? Årsstudiet i kirkemusikk åpner nye muligheter for deg. Høsten 2024 starter vi et nytt, samlingsbasert kurs!

Toggler

Studiet gir 60 studiepoeng, og inneholder utdanning i hovedinstrument (orgel) samt liturgisk spill/ improvisasjon, korledelse, kontrapunkt og kirkemusikalske teoriemner (hymnologi, liturgikk og bransjekunnskap). Studiet gir deg en bred kompetanse som svarer på behovene i arbeidsmarkedet. Derfor legges det vekt på såvel rytmisk repertoar som det klassiske kirkemusikerhåndverket.

I kombinasjon med tidligere musikerutdanning på minimum 3 år kvalifiserer studiet til kirkemusikerkompetanse («kantorkompetanse»).

Kirkemusikere i tjeneste som ikke har 3 års formell musikerutdanning kan i spesielle tilfeller få opptak til studiet, men vil ikke oppnå samme kirkemusikerkompetanse etter endt studium.

Les mer om læringsmålene

Ønsker du å jobbe i kirken? Musikerutdanning kombinert med ettårig studium i kirkemusikk åpner nye muligheter.

Les mer om jobbmulighetene

Som student på årsstudiet i kirkemusikk integreres du i studiemiljøet ellers ved den utøvende musikkutdanningen i Trondheim, og får et nettverk i Trondheims fantastiske musikkmiljø.

Les mer om studiemiljøet

Studiet vil bli lagt opp med 4 samlinger per semester. Tre av samlingene går fra mandag til torsdag, og den fjerde går fra fredag til søndag. 

Se samlingsdatoene og informasjon på siden "Studiets oppbygning".

Les mer om studiets oppbygning

Opptakskravet er generell studiekompetanse, og som hovedregel 3 år utøvende musikkutdanning i tillegg. Det er opptaksprøve til studiet.

Les mer om opptak og opptakskrav her

En studieveileder gir råd og veiledning til studenter som er tatt opp på et studieprogram, men svarer også gjerne på spørsmål om studietilbudene fra andre. En del studieveiledning foregår på e-post, men dersom det er behov for å møtes bør det avtales tid.

Kontakt og veiledning