Europastudier

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Europastudier

– Studiemiljø

Din hverdag som student

Din hverdag som student

Du er sannsynligvis vant med klasseromsundervisning og fastlagte timeplaner preget av mange obligatoriske gjøremål. Hverdagen som universitetsstudent er annerledes enn hverdagen på videregående. Du må ta mer ansvar for å strukturere hverdagen og studiene dine utenom fastsatte forelesningstider, men du har også friheten til å tilpasse hverdagen slik at den passer deg best mulig.

Å studere er en heltidsjobb. Det forventes at du jobber like mye med studiene som i en jobb, altså omkring 40 timer i uken. 

Europastudier

Internasjonalt samarbeid

NTNU og Europastudier har utvekslingsavtaler med flere universiteter i Europa. Hvis du velger å dra utenlands i en periode, noe vi oppfordrer til og legger til rette for, vil du oppleve andre spennende studiemiljøer og knytte kontakter med studenter fra andre land.

Fagmiljøet har jevnlige besøk fra våre samarbeidspartnere fra universiteter i Europa, som blant annet holder gjesteforelsninger ved NTNU. Gjesteforelesningene er en unik mulighet til faglig påfyll. Forelesningene annonseres på innsida og på oppslag.

EUREKA på Facebook


Møt våre studenter beurop

Møt våre studenter


Livet som Europastudiestudent ved NTNU

Livet som europastudiestudent ved NTNU

Her treffer du Mira som studerer europastudier med tysk.


Eureka - linjeforening

Eureka på tur til Brüssel vår 2018

Linjeforeningen på europastudier forteller:

Eureka (gresk: εὕρηκα, "jeg fant det") er linjeforeningen for Europastudier ved NTNU i Trondheim. Europastudier har et meget godt studiemiljø. Eureka arrangerer studieturer, fester og andre sosiale arrangementer. Eureka arrangerer også gjesteforelesninger med forskere fra inn- og utland og med næringslivet i regionen. Dette skaper et godt sosialt og faglig miljø blant nye og gamle studenter.

Allerede første dag ved semesterstart i august ønsker vi nye studenter på Europastudier velkommen. Da starter fadderukene. De går over to uker, og Eureka fungerer som en sosial plattform hvor du kan bli godt kjent med europastudenter på tvers av årskullene. Resten av året arrangerer vi også en rekke sosiale arrangementer for Eureka-studentene, som torsdagsquiz, julebord, vårfest, karrieredag og utenlandsturer. Vi har også to fotballag i "Dragvolligaen": FET (FC Eureka Trondheim) og DREP (De Rustne Eureka-Pikene).

Eurekas styre planlegger og koordinerer linjeforeningens arbeid. Styret består av åtte personer. I tillegg til de sosiale arrangementene gir vi ut vårt interne magasin serEØS. Vi knytter også kontakt mellom studentene på Europastudier og næringslivet.

Målet vårt er å være den beste og mest aktive linjeforeningen på Dragvoll. Med Eureka får du et sosialt og faglig engasjerende rammeverk rundt dine studier.

Aktuell informasjon fra Eureka linjeforening:

Eurekas nettsider

Eurekas facebookside

Student i Trondheim

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.

Finn en studentaktivitet →


Rådgivningstjenesten for studenter med funksjonsnedsettelser

Rådgivningstjenesten for studenter med funksjonsnedsettelser

Har du behov for tilrettelegging i studiesituasjonen eller av eksamen?

Se hvilket tilbud NTNU gir:
Tilrettelegging

Deling - NTNU neste stopp på Facebook

Følg oss på sosiale medier

Er du nysgjerrig på livet som student ved NTNU?

NTNU neste stopp 

NTNUstudent