Praktisk-pedagogisk utdanning heltid (PPU)

Lærerutdanning, 1-årig påbygging, Trondheim

Praktisk-pedagogisk utdanning heltid (PPU)

Lærerstudent i klasserom. Smiler til elever. Foto.
Foto: Kim-Marius Hansen Olsen/NTNU

Om PPU (PRPED)

Hva lærer du?

Ønsker du å jobbe som lærer og har høyere utdanning? Vil du bidra til å gjøre en forskjell og skape engasjement for faget ditt? Med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan du undervise i grunnskolens 5.-10. trinn og i videregående skole. PPU er en ettårig lærerutdanning som fortrinnsvis bygger på mastergrad. Dette lærer du på studiet.


Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

Trenger du realkompetansevurdering må du søke innen 1. mars.

Søknadsweb åpner for søking til PPU ca. 1. februar. Opptaket er normalt klart i løpet av juni måned. Studiestart er i august.

Vi tar årlig opp 135 studenter.

Slik søker du og dette er opptakskravene.


Jobbmuligheter

PPU kvalifiserer deg først og fremst som lærer innenfor dine fagområder og du kan undervise i grunnskolens 5.-10. trinn og i videregående skole. Kompetansen du får gjennom lærerutdanningen vil også være relevant for annet undervisnings- og formidlingsarbeid. Dette kan du jobbe med.


Videre studier

Som lærer kan du ta videreutdanning og deltidsstudier innenfor skole og utdanning. Med en mastergrad er det også mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.). En doktorgrad fra NTNU kvalifiserer deg for ledende arbeid innen næringsliv, forvaltning, høyere utdanning og forskning. Muligheter for deg som vil studere videre.


Studiets oppbygging

Praktisk-pedagogisk utdanning heltid (PPU) er lærerutdanning som ettårig påbyggingsstudium. Studiet bygger på høyere utdanning, fortrinnsvis mastergrad. Studiet er på 60 studiepoeng og består av pedagogikk, fagdidaktikk og praksis i skolen. Slik er studiet bygd opp.


Kontakt PPU

Kontakt

Ønsker du studieveiledning om lærerutdanning ved NTNU, kan du besøke Institutt for lærerutdanning i Gunnerusgate 1 på campus Kalvskinnet. Slik tar du kontakt med oss.


Studiemiljø

Studentene på praktisk-pedagogisk utdanning blir fordelt i partnerskap (klasser) som er sammen hele studieåret. Dette fører til sterkt samhold blant studentene. Studiehverdagen på PPU.


Stipender

Det finnes rekrutteringsstipend og stipender for deg som allerede er ansatt i skolen. Skoleeier søker på dine vegne. Les om statlig utdanningsstipend.


1268790186 Krysspublisert Fortsatt i tvil?

studyprogramme-facts-portlet

Fakta
  • Studieprogramkode: PRPED
  • Studieprogram: Praktisk-pedagogisk utdanning - heltid
  • Varighet: Heltid
  • Studiepoeng: 60
  • Ansvarlig: Institutt for lærerutdanning
  • Søknadsfrist: 15. april
  • Studiested: Trondheim, Trondheim

ID: 1273379250 Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg @NTNUstudent

Studentene deler fra studentlivet og svarer på spørsmål.

Facebook     Instagram    YouTube 


Møt NTNU

Se oversikt over arrangement og få informasjon om våre studier.

 

Korona: Informasjon om NTNUs håndtering av koronaviruset finner du på www.ntnu.no/korona