Studiemiljø - Kybernetikk og robotikk - masterstudium (5-årig)
Studiemiljø
NTNU er kjent for sitt gode studentmiljø spesielt sentrert omkring Studentersamfundet /UKA, linjeforeningene og idrettslaget NTNUI. Linjeforeningen Omega er verdens beste linjeforening, iallfall for studentene ved kybernetikk. Omega arrangerer både sosiale og faglige aktiviteter. Studentorchesteret Dei Taktlause sørger for gladstemning i Elektro-bygget.
Gjennom fadderordninger og gruppearbeid får du god kontakt med dine medstudenter på kybernetikkstudiet. Klasseturer og ekskursjoner bidrar også til et godt studiemiljø. Undervisningen består både av forelesninger, teoretiske øvinger, praktiske laboratorieoppgaver og prosjektarbeider.
Studentprosjekter
Under studiet har du mulighet til å velge mellom en rekke tverrfaglige studentprosjekter. Som kybernetikkstudent er kompetansen din ettertraktet. Oppgaven vil ofte være å lage selve kjernen - de automatiske styresystemene. Dette gir en fin mulighet til å bruke spisskompetanse innen reguleringsteknikk, instrumentering og innebygde (embedded) datasystemer. I tillegg til morsomt teamarbeid, er dette en unik sjanse til å praktisere det man lærer i studiet. Her er noen eksempler på slike prosjekter:
- NTNU Cyborg - robotikk og bioteknologi
- Fuel Fighter NTNU - drivstoffgjerrige biler
- Revolve NTNU - raske biler
- Ascend NTNU - autonome luftfartøy
- Vortex NTNU - undervannsrobotikk
- BRAIN NTNU - kunstig intelligens
- Propulse NTNU - romteknologi
- Orbit NTNU - satellitter
- Njord - autonome skip
Trondheim
Byen som preges av studenter
Trondheim er Norges tredje største by og hjem for hele 33 000 studenter. Trondheim har lenge vært kjent for å være landets beste studentby, med en unik studentkultur preget av frivillighet. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Glimt fra studentlivet:
Kåret til beste NTNU-lærer av studentene
Amanuensis Trond Andresen har fått Sintef-prisen for fremragende pedagogisk virke. Han underviser i faget reguleringsteknikk ved Institutt for teknisk kybernetikk. I prisbegrunnelsen heter det at Andresen viser en helt spesiell entusiasme i undervisningen. Han roses for sin vilje og gode evne til å gi forståelig kunnskap om og innsikt i et fagområde som tilsynelatende er vanskelig for begynnerstudentene.
Jeg liker at studiet er så fremtidsrettet og allsidig
Navn: Silje Susort
Studieprogram: Kybernetikk og robotikk, 5-årig master
Hva har du studert tidligere? Jeg begynte rett på dette studiet etter et friår etter videregående.
– Allsidigheten gjør at man har mye frihet til å velge retning senere. Det synes jeg er veldig gøy! sier Silje Susort som er tredjeårsstudent ved Kybernetikk og robotikk.
Du får jobbe med så mye spennende teknologi!
Navn: Eirik Ekjord Vesterkjær
Studieprogram: Kybernetikk og robotikk, 5-årig master
Uteksaminert fra NTNU: 2020
Arbeidsgiver: Kongsberg Digital, en IT-/digitaliseringsbedrift i Kongsberggruppen. De jobber blant annet med prosessindustri, skyløsninger og digitale tvillinger – som er et av hovedproduktene. Det vil si at du har et dataprogram som kjører parallelt med en ekte fysisk fabrikk eller prosess, skip eller lignende. Da kan du bruke den digitale tvillingen til å se hva som foregår i den fysiske prosessen.
Tittel: Ingeniør i maskinlæringsteamet.
Tidligere relevante jobber: Etter det andre året på NTNU fikk jeg sommerjobb i Autostore, som jobber med med varehusroboter som håndterer store lagerrom og kjører på et rutenett. De to neste somrene var jeg hos i Cisco Norge, som driver med videokonferanseutstyr.
- Moderne teknologiske løsninger bygger på ting man lærer på kybernetikk, sier ingeniør Eirik Ekjord Vesterkjær. – Du kan jobbe med alt fra autonome skip til roboter og droner.
Se andre studieprogram