Hva lærer jeg

Kybernetikk og robotikk - masterprogram (sivilingeniør) 5-årig - Trondheim

Hva lærer du?

Kybernetikere er teknologiens styrmenn. Kybernetikk er vitenskapen om automatiske styresystemer. Du lærer hvordan fartøyer, roboter, menneskekroppen eller industrielle prosesser oppfører seg og hvordan disse kan styres automatisk. NTNU tilbyr de mest anerkjente kybernetikkstudier i Norge.

Du lærer kybernetikk og får brede og solide basiskunnskaper i matematikk, data og ingeniørfag. Matematikk er viktig for å kunne beskrive, analysere og designe det vi vil styre og overvåke. Kybernetikk passer for deg som vil bruke matematikk og data for å løse konkrete utfordringer.

Du lærer også å bygge datatekniske systemer som skal fungere i den virkelig verden. De skal fungere i mikrokontrollere, i store fabrikkanlegg eller sykehusinstrumentet. De skal fungere i autonome droner og selvstyrte intelligente roboter. Det stiller store krav til sikkerhet.

God og effektiv styring er bra for miljøet

Automatiske styresystemer er avgørende for fremtidens energiforskyning og dermed det grønne skiftet.  Kybernetikk gjør det mulig å utnytte råstoff og energi effektivt. Det bedrer produktiviteten og øker sikkerheten. Kybernetikk er også viktig innen medisin og bidrar til bedre livskvalitet.

Studiet passer for deg som er interessert i anvendt matematikk. De matematiske metodene er avanserte, men nødvendige for å lage automatiske styresystemer. De brukes til kjemiske, biologiske og medisinske oppgaver eller til mekanisk styring i fly, båt, bil og roboter. 

Med intelligent styring og programmering blir du en kybernetiker.
 

IE-banner Jævli flink


​​​​​​​Fremtiden trenger Jævli flinke ingeniører og teknologer​​​​​​​

Kvinner verden over er underrepresentert innen teknologi, ingeniør og realfag. Derfor har vi på NTNU laget serien Jævli flink pike. Her får du et innblikk i studiehverdagen til 12 teknologistudenter ved NTNU.
​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​Spilleliste Jævli flink sesong 1 og sesong 2 på YouTube