Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside NTNU Hjemmeside

Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor

  • Studier
    • Studere på NTNU
    • Finn studieprogram
    • Søke opptak
    • Videreutdanning og deltid
    • Forkurs og oppfriskning
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Studier Finn studieprogram Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor
  2. Studiets oppbygning
  3. Praksis

Språkvelger

Praksis

×
  • Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor
  • Hva lærer du?
  • Hva kan du bli?
  • Studiemiljø
  • Studiets oppbygning
    • Praksis
    • Bacheloroppgave
  • Opptak
  • Kontakt
  • Utenlandsopphold
MENY

Matvitenskap, teknologi og bærekraft

Bachelorprogram 3-årig

Matvitenskap, teknologi og bærekraft


Praksis

To studenter står på lab og kjører en analyse. Foto
Som matviter kan du jobbe i over 2000 bedrifter bare i Norge. Dette er også en av få utdanninger som har studiepoenggivende praksis i 6 måneder hos en bedrift.
Foto: Aleksander S. Båtnes/NTNU

Praksis

I vårsemesteret på det andre studieåret har du fem måneder bedriftspraksis. Du kan ha praksis innenfor mange forskjellige deler av bransjen, eksempelvis meieri, fisk- og kjøttforedling, snacksproduksjon, bryggeri, analyselaboratorium, Mattilsynet eller en forskningsinstitusjon. Du blir kjent med matbransjen, får praktisk erfaring og legger grunnlaget for et nyttig nettverk for framtida som matviter. Vi har kontakt med ulike praksisbedrifter over hele landet, men du kan gjerne komme med egne forslag til bedrift. En del praksisbedrifter betaler en minimumslønn.

Praksisperioden gir også mulighet til å dra utenlands. Tidligere studenter har eksempelvis hatt praksis ved University of Applied Sciences i Nederland, Universitetet i Lille i Frankrike og Universitetet i Novi Sad, Serbia og ALS Chatteris Food i England. Det er mulighet for å få Erasmus-stipend i Europa.

 

Noen eksempler på praksisplasser (Norge og Utland):

  • Nidar AS, Trondheim
  • Matpartner AS, Melhus
  • Orkla Foods avd. Toro, Arna
  • Aass Bryggeri, Drammen
  • Synlab, Stjørdal
  • Nortura SA, Sarpsborg
  • Diplom-Is, Hagan
  • Nofima mat AS, sensorikk, forbruker og innovasjon, Ås
  • Nofima Avd Sjømatindustri, Tromsø
  • Sintef Ocean AS, Trondheim
  • TINE Meierier eller Innovasjon og Marked, Ålesund, Jæren, Frya og Oslo
  • Coop, Røra
  • Mowi Feed AS avd. Valsneset, Oksvoll
  • Lerøy Midt AS, Jøsnøya 
  • Analysesenteret, Trondheim
  • IUTA, Lille, Université de Lille, Frankrike
  • ALS, Chatteris, England
  • VHL Leeuwarden, University of applied Science, Nederland

NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  • For ansatte
  • |
  • For studenter
  • |
  • Innsida
  • |
  • Blackboard

Studere

  • Om studier
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning
  • Karriere

Aktuelt

  • Nyheter
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU

Om NTNU

  • Om NTNU
  • Bibliotek
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Organisasjonskart
  • Utdanningskvalitet

Kontakt

  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Spør en ekspert
  • Pressekontakter
  • Kart

NTNU i tre byer

  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund

Om nettstedet

  • Bruk av informasjonskapsler
  • Tilgjengelighetserklæring
  • Personvern
  • Ansvarlig redaktør
Facebook Instagram Linkedin Snapchat Tiktok Youtube
Logg inn
NTNU logo