Navigasjon

  • Hopp til innhold
NTNU Hjemmeside NTNU Hjemmeside

Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor

  • Studier
    • Studere på NTNU
    • Finn studieprogram
    • Søke opptak
    • Videreutdanning og deltid
    • Forkurs og oppfriskning
  • Studentliv
    • Student i Gjøvik
    • Student i Trondheim
    • Student i Ålesund
  • Forskning og innovasjon
    • Forskning
    • Innovasjon
    • Satsingsområder
    • Toppforskning
    • Ekspertlister
    • Ph.d.
  • Om NTNU
    • Fakulteter og institutter
    • Sentre
    • Bibliotek
    • Kart
    • Ledige stillinger
    • Arrangement
    • Nyheter
    • Kontakt oss
    • Om NTNU
  1. Studier Finn studieprogram Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor
  2. Studiets oppbygning
  3. Bacheloroppgave

Språkvelger

Oppbygning - Matvitenskap, teknologi og bærekraft - Bachelorprogram - 3 år - Trondheim

×
  • Matvitenskap, teknologi og bærekraft - bachelor
  • Hva lærer du?
  • Hva kan du bli?
  • Studiemiljø
  • Studiets oppbygning
    • Praksis
    • Bacheloroppgave
  • Opptak
  • Kontakt
  • Utenlandsopphold
MENY

Matvitenskap, teknologi og bærekraft

Bachelorprogram 3-årig

Matvitenskap, teknologi og bærekraft


Bacheloroppgave

To studenter smiler til hverandre mens de sitter i åpent landskap og diskuterer. Foran seg har de en laptop. Foto
Som matviter kan du jobbe i over 2000 bedrifter bare i Norge. Dette er også en av få utdanninger som har studiepoenggivende praksis i 6 måneder hos en bedrift.
Foto: Aleksander S. Båtnes/NTNU

Bacheloroppgaven

Bacheloroppgaven er en viktig del av studiet. Oppgavetemaene skal være innenfor det vi kaller anvendt forskning, det vil si at problemstillingene er nært knyttet til bransjens reelle behov. Mange av oppgavene tar utgangspunkt i vår egen forskning som alltid er bransjerettet. Temaforslag kan også komme fra bedrifter eller forskningsinstitusjoner, eller du har kanskje en ide selv?

Eksempler på tema i gjennomførte bacheloroppgaver er:

  • Redd maten
  • Matnyttige insekter
  • Produktutvikling av blåmuggost
  • Bakterier i biofilm 
  • Humleoljer i øl
  • Tørketeknologi for makroalger
  • Ressursutnyttelse av breiflabblever
  • Forbrukers holdning til tare i mat
  • Bruk av maskinsyn for deteksjon av ulike fiskearter 
  • Kvalitet og holdbarhet i varmrøkt laks

Oppgaven gjennomføres i små grupper, men arbeidet krever likevel stor grad av selvstendighet. Det legges vekt på at du lærer og erfarer hvordan prosjektarbeid gjennomføres. Dette er viktig erfaring enten du skal ut i jobb eller om du skal søke masterutdanning som krever at du gjennomfører et selvstendig forskningsarbeid. 

NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  • For ansatte
  • |
  • For studenter
  • |
  • Innsida
  • |
  • Blackboard

Studere

  • Om studier
  • Studieprogram
  • Emner
  • Videreutdanning
  • Karriere

Aktuelt

  • Nyheter
  • Arrangement
  • Jobbe ved NTNU

Om NTNU

  • Om NTNU
  • Bibliotek
  • Strategi
  • Forskning
  • Satsingsområder
  • Innovasjon
  • Organisasjonskart
  • Utdanningskvalitet

Kontakt

  • Kontakt oss
  • Finn ansatte
  • Spør en ekspert
  • Pressekontakter
  • Kart

NTNU i tre byer

  • NTNU i Gjøvik
  • NTNU i Trondheim
  • NTNU i Ålesund

Om nettstedet

  • Bruk av informasjonskapsler
  • Tilgjengelighetserklæring
  • Personvern
  • Ansvarlig redaktør
Facebook Instagram Linkedin Snapchat Tiktok Youtube
Logg inn
NTNU logo