Bachelorprogram 3-årig

Matteknologi

– Læringsmål
MATteknolog_Forelesning_Studenter_Undervisning

Forventet læringsutbytte

En kandidat som har fullført bachelorutdanning i matteknologi forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte, definert som kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Studenten skal ha:

  • kunnskaper om råstoff, prosessteknologi og ernæring
  • kunnskaper om forhold som sikrer eller truer mattryggheten
  • kunnskaper om kvalitetsstyring og kvalitetsstyringssystemer
  • kunnskaper om matkvalitet definert som matens kjemi og mikrobiologi, sensoriske egenskaper og prosessers innvirkning på næringsinnhold
  • kunnskaper om metodikk innenfor kjemisk, biokjemisk, mikrobiologisk, fysisk og sensorisk analyse
  • kunnskap om FoU innen matsektoren

Ferdigheter

Studenten skal ha:
  • evne til å anvende oppnådd kunnskap og innhente ny
  • erfaring i bruk av instrumenter og utstyr og kjennskap til praktiske laboratorierutiner
  • evne til å kommunisere matfaglig kunnskap muntlig og skriftlig, formelt og uformelt.

Generell kompetanse

Studenten skal ha:
  • et naturfaglig fundament for å forstå produksjonsprosesser fra råvare til ferdig produkt
  • forståelse av matvarekvalitet, -trygghet og etiske utfordringer knyttet til prosessene fra råvare til ferdig produkt
  • kompetanse på produktutviklingsprosessen
  • evne til å planlegge og gjennomføre et prosjektarbeid etter vanlige prosjektstyringsprinsipper
  • innsikt i norsk matbransje (bransjeforståelse)