Matteknologi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matteknologi

Matteknologi

Lær mer om nåværende og tidligere studenters erfaringer med studiet i denne 3-minutters videoen.

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


  • Bachelor

  • Heltid
  • 15. april Søknadsfrist

Matteknologi

Om matteknologi

Vet du hvorfor det er hull i noen oster og ikke i andre? Kan det være farlig å spise en hamburger som ikke er gjennomstekt? Har du lurt på hvorfor agurk pakkes inn i plast? Viste du at en tredjedel av all mat kastes? Hvordan kan vi utnytte havets matressurser bedre?

Matteknologi er studiet for deg som vil vite mer om teknologien bak mat og ønsker å bidra til bærekraftig matproduksjon. I studiet lærer du hvordan holdbarhetsforlengende teknologi kan bidra til å redusere matsvinn uten at det går på bekostning av mattrygghet eller spisekvalitet. 

Studiet har tett kontakt med arbeidslivet og fem måneders praksis gjør at du er godt rustet til å møte arbeidslivet. Studiet gir deg allsidig kunnskap som matbransjen etterspør, blant annet produktutvikling, prosessteknologi, kvalitetsstyring, mattrygghet og ernæring.


Opptakskrav

I tillegg til generell studiekompetanse må du kunne dokumentere realfagskrav. For utfyllende informasjon se: opptakskrav til 3-årig bachelorprogram i matteknologi.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter.

Søknadsfristen er 15. april. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen, som handler om alt fra håndverksprodusert lokalmat til høyteknologiske produkter. Matindustrien er Norges nest største industri, og de siste årene har spesielt sjømatbransjen vokst mye. Ifølge NHO (2020) finnes fremtidsjobbene innenfor havbruk og sjømat.


Studiets oppbygging

Matteknologi er et treårig bachelorstudium. Det første året vil vi legge vekt på realfag som kjemi og matematikk. De to neste årene består av mer matrelaterte fag, hvor du blant annet lærer å produsere ost, øl og røykelaks. I vårsemesteret i det andre studieåret får du i tillegg fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

studyprogramme-facts-portlet

Fakta
  • Studieprogramkode: MTMAT
  • Gradsnavn: Bachelor i matteknologi
  • Studiepoeng: 180
  • Studiekode opptak: 194346
  • Ansvarlig: Fakultet for naturvitenskap
  • Studiested: Kalvskinnet, Trondheim

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på. 

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.