Matteknologi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matteknologi

Forside bilde

PhD-student in food science
Veronica bruker fiskerester, ananas og papaya for å utvikle nye matprodukter.

Velkommen til studiestart 2020

Velkommen til studiestart 2020

I begynnelsen av uke 31 vil du motta en e-post fra NTNU. Etter dette kan du registrere deg som student. 

For å bli registrert som student ved NTNU, få tilgang til studentressurser som Studentweb og Blackboard, samt å registerer deg til fag og eksamener, så er det viktig at du registerer deg som student ved å følge punktene på denne lista. 

Vi oppmuntrer også alle studenter til å delta på alle samlinger fra første dag for å sørge for at du ikke går glipp av viktig informasjon. Dette er også en god mulighet til å bli kjent med dine medstudenter. Mer informasjon om programmet finner du under. 

Dette er et frivillig repetisjonskurs som tar for seg deler av matematikken som undervises på videregående. Kurset gir ingen studiepoeng. På grunn av Covid-19, blir kurset heldigitalt i år, og det går av stabelen i uke 32, altså 3.-7. august. Vi vil holde en nettbasert forelesning hver dag, samt publisere videoserie og en selvtest for hvert tema.

Du trenger ikke å melde deg på dette kurset. Men sjekk nettsiden for mer informasjon hvor du også kan teste deg selv for å se om du trenger å ta kurset. 

– NTNU inviterer nye studenter til Forkurs i kjemi

Tidligere ble det krevd minst Kjemi 1 (tidl. 2KJ) fra videregående skole for opptak til sivilingeniørutdanninger ved NTNU. Dette kravet er bortfalt, men kjemifagene er de samme som før.

Det viser seg at mange studenter har et behov for å tilegne seg eller oppdatere seg på de viktigste basiskunnskaper før undervisningen i kjemifagene tar til. Vi har derfor de siste årene arrangert et Forkurs i kjemi i begynnelsen av august, og før semesterstart. Kurset er åpent for studenter ved alle studieretninger ved NTNU.

Påmelding og mer informasjon om kurset finner du her!

Vi oppfordrer alle nye studenter til å møte medstudenter og linjeforeninger på campus for å se den digitale immatrikuleringen sammen.

Møt din linjeforening og medstudenter kl 10.30 utenfor Laboratorier i 1 etg, Akrinn, Kalvskinnet. 

Obs: husk 1-meters avstand til andre, for en trygg studiestart. Immatrikuleringen starter 11.00 og vil i tillegg bli tilgjengelig her på siden.

Her vil du få mulighet til å stille spørsmål og få hjelp av studenter på denne Facebooksiden. Studentene er tilgjengelige for spørsmål fra kl 09.00-15.00. 

Du kan også finne informasjon på denne dagen på Kom-i-gang nettsiden. 

Velkomstmøte bachelor i matteknologi
ved studieprogramleder Anita N Jakobsen

Tidspunkt: 09.00-12.00

Rom: U201, Akrinn, Kalvskinnet 

Oppstart «Mat, foredlingsteknologi og bærekraft»
v/ Marte Wahlgren og Eirin Bar 

Tidspunkt: 11.15-13.00

Rom: U201, Akrinn, Kalvskinnet 

Mer informasjon kommer 

Tidspunkt: 08.00-16.00

Rom: U201, Akrinn, Kalvskinnet 

Fakultet for naturvitenskap ønsker å sette fokus på helse, miljø og sikkerhet. Fakultetet har derfor innført et obligatorisk sikkerhetskurs for alle nye studenter.

Tidspunkt: 16.15-18.30

For å følge kurset må du registrere deg på studweb, emnekode: HMS0001. Du må både undervisnings- og vurderingsmelde deg.

For mer informasjon om kurset se her og mer informasjon om oppmøte se her. Din studieprogramkode er MTMAT. 

Fadderuke og Linjeforening

En linjeforening er en samling av studenter fra et spesifikt studieprogram. De fleste studieprogrammene har sin egen linjeforening, men noen linjeforeninger driftes av- og for flere studieprogram.

Din linjeforening for Matteknologistudenter i Trondheim heter Cibius og ønsker å hjelpe deg å finne deg til rette som ny student. Linjeforeningen vil arrangere en fadderuke og du vil få mer informasjon om dette under Immatrikuleringen mandag 10.08. samt i velkomstbrevet ved opptak til studiet. 

Presentasjon av studentrådet på Kalvskinnet, Trondheim 

Studentråd:  http://nv.studentrad.no/

Øvrige studentorganisasjoner

Du finner en oversikt over øvrige studentorganiasjoner her https://innsida.ntnu.no/en/studentorg

Timeplan

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene (fagene) du skal ha. Timeplan ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne, som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Om du ikke finner timeplanen under emnet ditt, vil den være klart til studiestart.

Pensum

Oversikten over alle publiserte digitale pensumlister finner du her.

Alle studenter skal ha deler av undervisningen sin på campus. I tillegg vil noe foregå digitalt. Så forbered deg på en høst med en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff på campus.  Selv om ingen av oss kan spå fremtiden, så må vi alle se for oss en litt annerledes hverdag, og vi må forvente at smittereduserende tiltak vil gjelde hele høstsemesteret. 

Det er obligatorisk kurs for ansatte og studenter om smittevern. Opplæringen skal gjennomføres før du møter på campus.

Mange har behov for tilrettelegging i løpet av studietiden. Det kan være i kortere perioder eller gjennom hele studiet. 

Hva det kan tilrettelegges for, avhenger av hvilke utfordringer du opplever og hva som er mulig for akkurat ditt studium. Derfor vil vi gjerne få kontakt med deg så tidlig som mulig.

Har du behov for tilrettelegging, kan du sende en e-post til tilrettelegging@st.ntnu.no. Her vil vi oppfordre til ikke å sende sensitiv informasjon. Det kan vi ta over telefon eller i et møte.

Mer informasjon om tilrettelegging ved NTNU

Tekst fra Bennett

 

Hedda forteller deg i sin Snapchat story

 

Matkunnskap for en bedre verden

Hva skal vi spise i framtiden? Kan vi få mat til å vare lengre, pakke den inn smartere og redusere matsvinn? Studiet matteknologi gir deg et helhetsperspektiv rundt mat og bærekraft.

Vi blir stadig flere mennesker i verden – og alle trenger trygg mat. 26 prosent av de globale klimagassutslippene skyldes matproduksjon. I dag er 98 prosent av verdens matproduksjon landbasert. Vi må hente mer fra havet.

Mat vil alltid være relevant. Som matteknolog kan du jobbe med mattrygghet, produktutvikling, bærekraft, kvalitet, konservering, emballasje og forskning. Mange av fremtidsjobbene finner du innen havbruk og sjømat.

Vil du bli med å finne løsninger på verdens økende matbehov? Bli matteknolog. Dette er et studium hvor du hele veien får testet teori i praksis på laboratoriet. Du har i tillegg 5 måneder i praksis i en bedrift, som gir deg verdifull arbeidserfaring og kontakt med potensielle arbeidsgivere.

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


 • Bachelor

 • Heltid
 • 15. april Søknadsfrist

Matteknologi

NTNU tilbyr i tillegg til dette 3-årige bachelorprogrammet i matteknologi, et treårig bachelorprogram i Bioteknologi i Ålesund samt to 5-årige masterprogram, bioteknologi og Industriell kjemi og bioteknologi i Trondheim.
 

Opptakskrav

I tillegg til generell studiekompetanse må du kunne dokumentere realfagskrav. For utfyllende informasjon se: opptakskrav til 3-årig bachelorprogram i matteknologi.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter. 

Søknadsfristen er 15. april. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen, som handler om alt fra håndverksprodusert lokalmat til høyteknologiske produkter. Matindustrien er Norges nest største industri, og de siste årene har spesielt sjømatbransjen vokst mye. Ifølge NHO (2020) finnes fremtidsjobbene innenfor havbruk og sjømat.


Studiets oppbygging

Matteknologi er et treårig bachelorstudium. Det første året vil vi legge vekt på realfag som kjemi og matematikk. De to neste årene består av mer matrelaterte fag, hvor du blant annet lærer å produsere ost, øl og røykelaks. I vårsemesteret i det andre studieåret får du i tillegg fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

1268790186 Krysspublisert Fortsatt i tvil?

studyprogramme-facts-portlet

Fakta
 • Studienivå: Bachelor
 • Studieprogram: Bachelor i matteknologi
 • Varighet: Heltid
 • Studiepoeng: 180
 • Studiekode opptak: 194346
 • Ansvarlig: Fakultet for naturvitenskap
 • Søknadsfrist: 15. april
 • Studiested: Kalvskinnet, Trondheim

Facebook gruppe NV - Trondheim

Bli med i Facebookgruppen for søkere til NTNU Trondheim. 

 Facebook gruppe Trondheim 

Sosiale medier NV

FØLG OSS HER

Facebook      Snapchat     Instagram    YouTube 

ID: 1273379250 Krysspublisert Nyhetsartikkel

Lurer du på noe?

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på spørsmål på Instagram: @ntnustudent


Ofte stilte spørsmål og svar om opptaket


Studiestart 2020: Vi gleder oss til å ønske våre nye studenter velkommen til immatrikulering 10. august 2020.
Høsten 2020: Det blir undervisning på campus. Det legges til rette for en kombinasjon av digitale forelesninger, gruppeaktiviteter og faglige treff. Husk å ta vårt obligatoriske kurs i smittevern.

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.