Matteknologi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matteknologi

Forside bilde

PhD-student in food science
Veronica bruker fiskerester, ananas og papaya for å utvikle nye matprodukter.

Tekst fra Bennett

Matkunnskap for en bedre verden

Hva skal vi spise i framtiden? Kan vi få mat til å vare lengre, pakke den inn smartere og redusere matsvinn? Studiet matteknologi gir deg et helhetsperspektiv rundt mat og bærekraft.

Vi blir stadig flere mennesker i verden – og alle trenger trygg mat. 26 prosent av de globale klimagassutslippene skyldes matproduksjon. I dag er 98 prosent av verdens matproduksjon landbasert. Vi må hente mer fra havet.

Mat vil alltid være relevant. Som matteknolog kan du jobbe med mattrygghet, produktutvikling, bærekraft, kvalitet, konservering, emballasje og forskning. Mange av fremtidsjobbene finner du innen havbruk og sjømat.

Vil du bli med å finne løsninger på verdens økende matbehov? Bli matteknolog. Dette er et studium hvor du hele veien får testet teori i praksis på laboratoriet. Du har i tillegg 5 måneder i praksis i en bedrift, som gir deg verdifull arbeidserfaring og kontakt med potensielle arbeidsgivere.

studyprogramme-facts-portlet

Fakta


  • Bachelor

  • Heltid
  • 15. april Søknadsfrist

Matteknologi

Opptakskrav

I tillegg til generell studiekompetanse må du kunne dokumentere realfagskrav. For utfyllende informasjon se: opptakskrav til 3-årig bachelorprogram i matteknologi.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter. 

Studiekode: 194 346

 

Søknadsfristen er 15. april. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen, som handler om alt fra håndverksprodusert lokalmat til høyteknologiske produkter. Matindustrien er Norges nest største industri, og de siste årene har spesielt sjømatbransjen vokst mye. Ifølge NHO (2020) finnes fremtidsjobbene innenfor havbruk og sjømat.


Studiets oppbygging

Matteknologi er et treårig bachelorstudium. Det første året vil vi legge vekt på realfag som kjemi og matematikk. De to neste årene består av mer matrelaterte fag, hvor du blant annet lærer å produsere ost, øl og røykelaks. I vårsemesteret i det andre studieåret får du i tillegg fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn:
Bachelor i matteknologi
Studieprogramkode: MTMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 346
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på. 

Slik er realfag på NTNU

Slik er realfag på NTNU

I nett-tv sendinga Realfag og du - Velg NTNU! får du vite alt du trenger om studier i realfag og naturvitenskap.