Matteknologi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matteknologi

Matteknologi

Lær mer om nåværende og tidligere studenters erfaringer med studiet i denne 3-minutters videoen.

Matteknologi

Om matteknologi

Vet du hvorfor det er hull i noen oster og ikke i andre? Har du lurt på hvorfor popcorn popper? Vet du hva som er likheten mellom en flamingo og en laks? Visste du at mat smaker annerledes når du sitter oppe i et fly?

Matteknologi er studiet for deg som vil vite mer om hvordan mat og drikkevarer er blitt til, og som ønsker å bidra til bærekraftig matproduksjon. Gjennom kunnskap om blant annet produktutvikling, produksjon, matkjemi, ernæring og kvalitet står du godt rustet til å ta del i en mangfoldig matbransje ved fullført utdannelse.

Hos oss står studentaktive læringsformer sterkt. Du lærer å produsere blant annet ost, øl og røykelaks, og du får prøve deg som etterforsker i oppklaringen av et utbrudd med matforgiftning ved en restaurant. Ett semesters praksisutplassering i bedrift gir deg en god sammensetningen av teori og praksis, og bidrar til at du er ettertraktet i arbeidsmarkedet.


Opptakskrav

I tillegg til generell studiekompetanse må du kunne dokumentere realfagskrav. For utfyllende informasjon se opptakskrav til 3-årig bachelorprogram i matteknologi.

Opptaksrammen for studiet er 50 studenter og opptaksgrensen for studieåret 2019/20 var "alle kvalifiserte" i ordinær kvote og "alle kvalifiserte"  i førstegangsvitnemålskvoten.

OBS! Opptakskravene endres fra studieåret 2019-2020. Fra og med dette studieåret endres kravene fra "generell studiekompetanse" til realfagskrav (REALFA). 

Søknadsfristen er 15. april. Du søker om opptak via Samordna Opptak.


Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i matteknologi kan du jobbe i matbransjen og tilhørende virksomheter. Matindustrien er Norges nest største industri, sektoren er i vekst og består av mer enn 2000 bedrifter og 50 000 ansatte.


Studiets oppbygging

Studiet går over tre år og starter med mye realfag som bygger opp under emnene i andre og tredje studieår der matrelaterte emner overtar. I vårsemesteret andre studieår er det fem måneders praksis i en matbedrift, forskningsinstitusjon eller mattilsyn.


Studieveiledning

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn:
Bachelor i matteknologi
Studieprogramkode: MTMAT
Studiepoeng: 180
Studiekode: 194 346
Undervisningsform: Heltid

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for bioteknologi og matvitenskap

Sted: Trondheim, Kalvskinnet
Søknadsfrist: 15. april

Realfag

Realfag

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!

Krysspublisert Nyhetsartikkel

Følg oss på instagram

Følg oss på ntnustudent

Studentene deler fra studentlivet, og svarer på det du lurer på.