Matvitenskap, teknologi og bærekraft

Matvitenskap, teknologi og bærekraft

Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft

studyprogramme-autofacts-portlet

  • BachelorFulltid, 3 år
  • Studiested Trondheim
  • Opptakskrav Se opptak
  • Studieplasser 38
  • SpråkNorsk
  • Søknadsfrist 15. april
MTMAT, Mon Feb 26 02:01:41 CET 2024 | B3

Vil du være med på å sikre at maten vi spiser i fremtiden er både trygg og bra for planeten?

I denne bachelorgraden:

  • Utforsker vi alt som har med mat å gjøre.
  • Kombinerer vi kunnskap fra forskjellige områder som kjemi, biologi, ernæring og teknologi.
  • Lærer vi om matens smak, sikkerhet og påvirkning på helsen vår.
  • Forsøker vi å finne måter å lage mat på som ikke skader miljøet.
  • Ser vi på store fremtidige utfordringer, som behovet for å mette flere mennesker og ta vare på planeten vår.

Som en del av dette programmet får du sjansen til å:

  • Utvikle nye måter å lage mat på.
  • Skape nyskapende teknologier og produkter.
  • Løse matproblemer.
  • Forbedre livskvaliteten for alle.
  • Bidra til en av Norges største bransjer som berører oss alle, hver dag.

Dette er noen av tingene du lærer:

  1. Hvordan ting lages og hva de er laget av
  2. Hvordan mat påvirker helsen vår og hvordan vi kan holde den trygg
  3. Hvordan vi sørger for at maten vi spiser er av god kvalitet
  4. Hva som gjør maten vår smaker og ser bra ut, og hvordan produksjonen påvirker næringsinnholdet
  5. Hvordan vi tester maten på laboratoriet for å lære mer om den
  6. Hvordan vi forsker og lærer mer om matindustrien

Les mer om hva du lærer

Med en bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft er du en ettertraktet ressurs i matbransjen og tilhørende virksomheter. Her er noen grunner til hvorfor:

  • Matindustrien er en gigant: Den er faktisk Norges nest største industri, og den gir utallige jobbmuligheter.
  • Globalt ledende i sjømat: Norge har flere verdensledende selskaper innen sjømatsektoren, og du kan være en del av denne suksesshistorien.
  • Konstant vekst: Matindustrien vokser stadig, og den består nå av over 2 000 ulike bedrifter, noe som betyr et bredt spekter av jobbmuligheter.
  • Laboratoriearbeid: Mange matvitere jobber i laboratorier med mat- og miljøanalyser, og dette er en spennende og viktig del av bransjen.
  • Mattilsynet trenger deg: Mattilsynet søker fagfolk til inspeksjon av bedrifter, saksbehandling og veiledning for å sikre at maten vi spiser er trygg og sunn.
  • Egen bedrift: Hvis du har entreprenørånden i deg, kan du til og med starte din egen virksomhet i denne bransjen.

Med en utdanning i matvitenskap, teknologi og bærekraft, åpner du døren til en spennende karriere med en betydelig innvirkning på samfunnet og miljøet.

Les mer om jobbmulighetene

Bachelorprogrammet i matvitenskap, teknologi og bærekraft er kjempegodt vurdert av studentene, spesielt når det gjelder å ha det gøy med venner og å få relevant erfaring for jobbene vi ønsker i fremtiden.

Hverdagen vår er ganske organisert, med vanlige forelesninger, gruppearbeid og eksperimenter på laboratoriet. Vi tilbringer mye tid sammen med våre medstudenter. Skolen vår har fine, moderne bygninger både i sentrum av Trondheim på Kalvskinnet og på Gløshaugen-campusen.

Les mer om studiemiljøet

Dette bachelorprogrammet er utformet for å gi deg en grundig forståelse av matens verden, fra produksjon og teknologi til ernæring og bærekraft. Her er en oversikt over hvordan studiet er strukturert:

Semester 1-2: Grunnleggende kurs
Semester 3-4: Videre spesialisering inkludert 5 måneders bedriftspraksis
Semester 5-6: Valgfag og fordypning
Semester 7-8: Bacheloroppgave og avslutning

Les mer om studiets oppbygning

Spesielle opptakskrav (MATTEK) kommer i tillegg til kravet om generell studiekompetanse. 

 

Les mer om opptak og opptakskrav

Lurer du på noe om studieprogrammet eller har andre faglige spørsmål, ta gjerne kontakt med våre studieveiledere.
 

Kontakt og veiledning