Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Fysikk og matematikk

– Vi ønsker deg som vil gi ligningene liv!

  • Bilde fra undervisningslab
  • Undervisningen i fysikk og matematikk er variert. Dette bildet er fra en av fysikk og matematikkforelesningene ved NTNU
  • Godt sosialt miljø blant studentene i linjeforneingen, Nabla. Nabla er linjeforeningen for siving. fysikk og matematikk ved NTNU

Velkommen til studiestart 2019

Immatrikulering - felles oppstart for alle studenter- 12. august

Immatrikulering i Trondheim: mandag  12. august, på gressplenen mellom Hovedbygget og Gamle kjemi.

Immatrikuleringen 2019 

Etter immatrikulering del 1 møter NV-fakultetets studenter i storsalen i Studentersamfundet kl 12:00.  NV-fakultetets sermoni i Studentersamfundet varer 1 time og er ferdig kl 13.00.

Kom i gang dagen - 13. august

Kom i gang dagen arrangeres for sivilingeniør- og realfagstudenter, Tirsdag 13. august kl. 10.00 - 15.00 på Stripa på Gløshaugen (søk Stripa i søkerfeltet til mazemap,NTNU Trondheim) . Du kan bruke dagen til praktiske gjøremål som du må ordne ved studiestart. 

Kom i gang dagen 2019

Onsdag 14. august

10.00 - 14.00: Fakultetsdag Realfagbygget R7

Det er obligatorisk oppmøte denne dagen og for å beholde studieplassen din må du registrere oppmøte. Dette foregår utenfor auditoriet fra kl 09.30.

Teknostart 15. - 23. august

Nyttig å vite

Studiestart og registrering:

Tips til hva du bør ordne de første dagene.

Examen philosophicum (ex.phil):

Informasjon om emnet og timeplan. (NB: Husk at det er ulike ex.phil-koder, og derfor ulike lenker her)

Buss til og fra NTNU

Billettpriser, korttyper og rutetider

Kart over NTNU

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på fadderuka

Bli med på Fadderuka – det vil gi deg en enklere hverdag de første ukene i Trondheim. Alle nye studenter kan delta, og du blir kjent med dine medstudenter allerede første dag på NTNU.

Nabla - Linjeforening for Fysikk og Matematikk

Linjeforeningen Nabla arrangerer fadderuken for 5-årig master i Fysikk og Matematikk. Se linjeforeningens nettside for mer informasjon.

Hvis du ikke kan møte opp på fadderinndelingen tirsdag 13.august, eller har andre spørsmål angående fadderukene, send mail til nabla@nabla.ntnu.no
 
 

Timeplan og pensum

Din personlige timeplan blir tilgjengelig på din side på internkommunikasjonsplattformen vår Innsida etter at du har meldt deg opp i de emnene du skal ha. Timeplan for hvert emne ligger også i emnebeskrivelsen for hvert enkelt emne som du blant annet kan finne under «studiets oppbygning».

Om du ikke finner ditt fag, så vil det være klart til studiestart.

Om fysikk- og matematikkstudiet

Hvordan skal vi forstå den fysiske verden rundt oss? Fysikkforståelse og matematiske modeller lar oss trekke konklusjoner om for eksempel utvikling av klima, flyt i oljereservoarer, utvikling av nye materialer og nanoteknologi. Fysikk og matematikk ligger til grunn for nesten all teknologisk utvikling. Som sivilingeniør i fysikk og matematikk vil du tilegne deg kunnskap som gjør at du kan bidra til den teknologiske utviklingen. Du vil også være med på å øke forståelsen av verden rundt oss – og hvordan den utvikler seg. Les mer om studiet i fysikk og matematikk


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april 2019

Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2018-2019 var opptaksrammen for dette studieprogrammet 115 plasser, og opptaksgrensen var 59,4 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 59,3 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

Hva gjør en sivilingeniør innenfor fysikk og matematikk etter endt studietid ved NTNU? Her kan du lese om flere studenter som er ferdig med sin utdannelse. Hvor arbeider de i dag og hvilke arbeidsoppgaver møter dem?


Studiets oppbygning

Sivilingeniørutdanning i fysikk og matematikk er en 5-årig utdanning. Etter to år med fastlagte felles emner skal du velge en av følgende tre studieretninger: Biofysikk og medisinsk teknologi, industriell matematikk og teknisk fysikk.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@nv.ntnu.no


Fakta

Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTFYMA
Studiepoeng: 300
Studiekode: 194 763
Adgangsbegrensning: Ja

Fakultet for naturvitenskap
Institutt for fysikk og
Institutt for matematiske fag

Sted: Trondheim, Gløshaugen
Søknadsfrist: 15.april

Realfag og du - velg NTNU!

Alt du trenger å vite om studier i realfag og naturvitenskap.
Se Nett-tv sending: Realfag og du - Velg NTNU!
 

Studiestart 2019

Spørsmål om opptaket

Her finner du ofte stilte spørsmål om opptaket til NTNU