Sivilingeniør/Masterprogram 5-årig, Trondheim

Elektronisk systemdesign og innovasjon

Foto: Geir Mogen/NTNU
 

Om Elektronisk systemdesign og innovasjon

Er du interessert i hvordan teknologien utvikler seg og liker å gjøre egne ideer om til virkelighet? Er du i tillegg glad i realfag og nysgjerrig på framtidas teknologi - autonome biler, helseteknologi, kunstig intelligens - og mye mer? Da er dette studiet for deg.

Studiet Elektronisk systemdesign og innovasjon gir deg muligheter til å jobbe med alt fra utviklingen av medisinsk utstyr og romteknologi, til nye materialer og tingenes internett. Siden de fleste moderne innovasjoner i dag er fulle av elektroniske systemer er studiet fremtidsrettet og innovativt. Du lærer å se muligheter som kommer samfunnet til gode.

Studiet passer for deg som er interessert i matematikk og fysikk, og som i tillegg vil kombinere realfag med digital teknologi. Fra første dag vil du jobbe med prosjektarbeid som kombinerer grunnleggende teoretisk kunnskap med praktisk arbeid. Elektronisk systemdesign og innovasjon er av studentene kåret til beste masterprogram for elektrofag, mekaniske fag og maskinfag, 2018. 

Søk opptak

Søknadsfrist 15. april

Du søker om opptak via Samordna Opptak. For studieåret 2018-2019 var opptaksgrensen for dette studieprogrammet 55,7 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 56,2 poeng i ordinær kvote. Vi tar årlig opp ca 90 studenter.


Jobbmuligheter

Ferdigutdannede studenter fra Elektronisk systemdesign og innovasjon har muligheten til å jobbe med romteknologi, undervannsteknologi, medisin, autonome kjøretøy, akustikk, tingenes internett (IoT), nanoteknologi og mikrochiputvikling. Studiet er ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt. 

En rekke internasjonale selskaper har derfor valgt å ha forsknings- og utviklingsavdelinger i Norge. Studiet har vist seg å utdanne svært gode og kreative sivilingeniører innen dette fagfeltet.


Studiets oppbygging

Allerede i første semester får du erfaring med å designe egne elektroniske system. Videre fordypning i avansert metoder følger, og i vårsemesteret i det andre studieåret vil du gjennomføre et større utviklingsprosjekt der du bruker det du har lært tidligere. Samtidig får du i løpet av de to første årene et solid fundament i matematikk og fysikk. Fra fjerde klasse fordyper du deg innen en av følgende seks hovedprofiler.


Studieveiledning

Kontakt gjerne våre studieveiledere på e-post: studier@ies.ntnu.noFri, 01 Feb 2019 11:36:48 +0100
Fakta

Gradsnavn: Master i teknologi / Sivilingeniør
Studieprogramkode: MTELSYS
Undervisningsform: Heltid
Studiepoeng: 300

Søknadsfrist: 15. april
Studiekode: 194 761

Sted: Trondheim, Gløshaugen

Institutt for Elektroniske systemer
Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Poenggrenser 2018:
Ordinær kvote: 56,2
Kvote for førstegangsvitnemål: 55,7
Antall studieplasser: ca. 90

Allerede student?

Informasjon for eksisterende studenter finner du på Innsida.

Strålende fornøyde studenter

Studiebarometeret 2018 er en undersøkelse blant alle norske studenter på 2. og 5. studieår. Undersøkelsen viser at sivilingeniørstudentene ved Elektronisk systemdesign og innovasjon er strålende fornøyd. Av fem mulige poeng får studieprogrammet 4,6 poeng på generell tilfredshet.

Elsys på nett

elsys.blog - studentenes blog

Elsys på Facebook

Elsys på Instagram